reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Gratuluję udanych wizyt!!!

Ja już wczoraj nie miałam siły pisać... generalnie nic szczególnego. Gin nie badała mnie, nie miałam żadnych badań do zrobienia. Jedynie co, to pomacała po brzuchu i stwierdziła, że mała ma ok 3800g! :szok: I zbadała serduszko i moje ciśnienie.
Jej opieka nade mną już się skończyła. W razie czego w dniu terminu mam się stawić na IP i już tam mam być pod opieką szpitala...

Kazała wziąć gorącą kąpiel na przyśpieszenie... Nie pomogła :sorry:

Mam nadzieję, że poród zacznie się jednak przed czasem... :-D

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

Madzia
mamy identyczny termin porodu. Ja w poniedziałek mam wizytę, wtedy mam dostać skierowanie do szpitala na cc, lekarz mówił wstępnie o 18.06, ale czy nadal taki plan, okaże się. A Ty kiedy masz mieć cc?

Marcelinowa - gratuluję wizyty . A takim "pomiarem" wagi dziecka to bym się nie przejmowała. Jak to brzuch pomacała i wie ile waży ??????:no:

Anillek - gratuluję . Też masz konkrety po wizycie widzę .

Ja bardzo zadowolona z wizyty - było konkretnie i szczegółowo ( tak lubię ):tak:
Na ktg wszystko ok . Oczywiście bez skurczy .
Badanie - szyjka miękka , dziecko bardzo nisko , rozwarcie małe - na jeden ciasny palec ( fachowe określenie mojego gin ) .
Usg - przepływy bardzo dobre , waga Jasia - 3700 gr ( więc nie dramatycznie ) i Jaś ma dużego nosa :-D ( po tacie) . Jak to określił lekarz - kalafiorek :-).
Konkrety - nie wiadomo kiedy poród się zacznie ;-):-D. Jak się nie zacznie to w środę i poniedziałek na ktg. Tydzień po terminie obowiązkowo do szpitala . Wcześniej lekarz mój ma dyżur w szpitalu 18 i możemy spróbować wywołać . Jak nie da rady to ma dyżur 22 i wtedy na bank urodzę :tak:.
Położna jakktg podlączała to mówiła , ze dzidzia już bardzo nisko jest ( czujnik miałam na spojeniu łonowym ) i ona myśli , że to już tuż tuż ....
Po badaniu plamię lekko . Skurczy brak . Cierpliwości ....

Aaaa.... sprawdził jeszcze na moją prośbę czy synek nie jest owinięty pępowina i nie jest . Ale lekarz podkreślił , że niestety to jest stan tylko i wyłącznie na dzień dzisiejszy i w czasie porodu niewiadomo jak będzie .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

Madzia
mamy identyczny termin porodu. Ja w poniedziałek mam wizytę, wtedy mam dostać skierowanie do szpitala na cc, lekarz mówił wstępnie o 18.06, ale czy nadal taki plan, okaże się. A Ty kiedy masz mieć cc?

wstępnie mówił o 19/06, ale wizytę mam 14/06 i mam zamiar zmolestować go o wcześniejszą datę, bo nie dam rady z tym bólem żeber. może uda mi się na 17/06.. marzenia ściętej głowy :tak:

MatkaEwa poproszę namiary na Twojego lekarza - chyba muszę zmienić mojego na Twojego. Szok jaki konkretny. Gratuluję :-)

Cześć Dziewczyn, gratulacje udanych wizyt.
Madzia, Mikoto - ja mam termin podobny do was, tzn. na 27.06. a wizytę wyznaczoną na 11.06. Wstępnie wiem, że cc lekarz chce robić 21.06. o ile się nic wcześniej nie wydarzy. Myślałam, że uda mi się go przekonać żeby mi zrobił 17 lub 18 ale On chce mnie przetrzymać do końca 39 tyg. nie wiem czy mu się to uda.

Dziewczyny ja też juz po, w sumie to czego się spodziewałam, na ktg brak mocniejszych skurczy, no ale to czułam, szyjka i rozwarcie jakie było takie jest, wszystko przygotowane do porodu jak to babka okrśliła czekamy tylko na skurcze, co do czopa to powiedziała że to może potrwać. Afi i masa dziecka w normie (3050g) choć przez ostatnie 4 tyg. musiał by nabrać 1200g, a między 29 a 33 tc. przybrała 250g:szok: no ale wiadomo to tylko orientacyjnie, przepływy w normie.

Co do wywoływania to nikt nic nie mówił, tu inna moda panuje przed terminem nikt tego nie proponuje, zresztą sama bym nie chciała, wydaj mi się że i dla mnie i dziecka to duże obciązenie i po co w to ingerować skora samo dziecko ma o tym decydować, inna sprawa gdybym po terminie była ale o to narazie nie pytałam.

Gratuluje pozostałych udanych wizyt.

reklama
Dzika- tez mi sie wydaje, że wywoływac przed terminem nie ma co. Niech maluszek rośnie-nigdzie nie będzie mu juz tak dobrze i bezpiecznie jak w brzuszku. Ale przenosic bym nie chciała:no:;-)

Do góry