reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

My dzis wizytujemy o 15:45, ostatnia wizyta przed terminem :-D
Prosze o kciuki , aby Maly byl juz niziutko :tak: Wypytam tez co dalej , jak do nastepnego wtorku (wizyta) nic sie nie zacznie, bo na piatek juz nie licze

reklama
My dzis wizytujemy o 15:45, ostatnia wizyta przed terminem :-D
Prosze o kciuki , aby Maly byl juz niziutko :tak: Wypytam tez co dalej , jak do nastepnego wtorku (wizyta) nic sie nie zacznie, bo na piatek juz nie licze

Gosiaku trzymam kciuki :)

Mama2013 - tętno dziecka słabo wyszło ale ponieważ Aśka1987 napisała że jej Tymek też zasnął więc może to tak wczoraj było. Zobaczymy za dwa dni - może się u nas pogoda polepszy.

Co do badania to nie przy usg bolało a przy badaniu na fotelu ;/ pani doktor miała do mnie trzy podejścia i starałam się wyluzować ale za każdym razem nie szło...mam nadzieję, że to nie żadna infekcja na koniec czy coś.

Tak na zapas - za wszystkie wizytujące i jeszcze nie rodzące trzymam kciuki!

Kciuki za dzisiaj wizytujące :tak:

Ja wczoraj byłam na usg (prywatnie), mała waży 2472g - lekarz powiedział, że to poniżej przeciętnej :-( i zaleca powtórzenie usg za 10-14 dni, żeby sprawdzić czy przybiera na wadze... 10.06 mam usg w szpitalu i zobaczymy co wtedy mi powie, ale nie ukrywam, że się troszkę podłamałam :-(

a to buzia mojej małej kruszynki:
CAM00626.jpg

Zapomniałam dodać, że termin mam na 28.06, a wg wymiarów z usg wychodzi 18.07 :-:)hmm:

Załączniki

• CAM00626.jpg
    CAM00626.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Marys - buziak sliczny !!! a wymiarami sie nie martw, wiele dziewczyn pisalo, ze wyniki sie roznia, a z waga tez tak bywa. Na pewno wszystko jest w porzadku:tak:

Marys - piękna buziuchna. A wymiarami się nie przejmuj - to jest tylko szacunkowe. 1 mm może znaczyć różnicę tygodnia. Jaka jest naprawdę Twoja Kruszynka będziesz wiedziała dopiero po porodzie.

Też zaraz zmykam na wizytę - mam nadzieję na dobre wieści...

Marys- kochana, co Ty za lekarza masz? Ze wypada poniżej przeciętnej nie znaczy wcale, że nie urodzi się zdrowa i sliczna. Mój lekarz twierdzi, ze z dwojga złego lepiej gdy dziecko wazy poniżej niż powyżej przeciętnej:sorry: A rodząc sn (nie wiem jaki poród u Ciebie jest planowany) będziesz błogosławić fakt, że jest mniejsza. Poza tym 2400g w 37 tygodniu to jest całkeim nieźle. Moja Zosia urodziła się w 38tc z wagą 2150g i wszystko było i jest ok. Moze taka jej uroda? Ty i tatuś jesteście raczej drobni czy przeciwnie? Bo jeśli drobni, to moim zdaniem nie ma czym się martwić.

Marys- zgadzam się z dmuchawcem, Twoje dziecko jest mniejsze ale nie jest małe jak na ten tydzień, masz jeszcze 4 tygodnie do porodu a dziecko tych rozmiarów (2400) urodziła moja szwagierka w 40 tc. (ona duza i mąż też) a wszystko było ok.

reklama
My juz po :tak:weszlam szybciej i jak to bywa wszystko trwalo 5 minut.Cisnienie oki, serduszko bije slicznie. Maly uparciuch nie obnizyl sie, za to zajmuje juz caly brzuchol - pulpecik sie szykuje, ale na cale szczescie wod ma wystaczajaco. Jesli nic sie nie wydarzy(czyt. nie urodze) to w nastepny wtorek masaz szyjki (i oby pomogl). Do wywolywania i tak musza czekac 12 dni :confused2:
Chyba musze znowu meza dorwac :-D
Oczywicie zauwazyla, ze mam opuchniete nogi, ale nic nie powiedziala co robic. Moze pomocze w chlodnej wodzie?

Do góry