reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Cześć dziewczyny! Ja wczoraj też miałam wizytę. Według lekarza wszystko dobrze szyjka skrócona ale trzyma, mały waży ok. 2800g. Następna wizyta 11.06 i jak się nic wcześniej nie wydarzy to ok. 20.06. cc.

reklama
Gratuluję dobrych wieści z wizyt!

Dzika ciekawa jestem jak długo bez pessara dacie radę. Oby wszystko odbyło się w dogodnym dla Ciebie terminie.

Byłam dziś na wizycie u mojego gina. Próbował zmierzyć młodą, ale jedyne co było super widać to buźka no i bułeczka:-D, główka jest mocno już na dole i ciężko dokonać pomiaru, kość udowa też gdzieś schowana, coś tam się udało w końcu pomierzyć, młoda wygląda na około 3200. Nie wiem czy to dużo? Z wielkości brzuszka gin też wywróżył, że na 100% powyżej 3 kg, za tydzień pewnie będzie miała koło 3500, ciekawe czy się sprawdzi:confused:

Do poniedziałku mam brać dalej po 2 fenki dziennie, od przyszłego wtorku mam przejść na 2 razy po pół tabletki fenka i tak do czwartku a od piątku odstawić zupełnie (to byłby skończony 38 tydzień).

Generalnie szyjka trzyma, ma około 1,5 cm, miekka ale zamknięta, także na szybki poród to u mnie się jednak nie zapowiada.

Poza tym mam liczyć ruchy, do obiadku mają być 4 cykle ruchów i potem do wieczora kolejne cztery cykle, gdyby nastąpiła jakaś zmiana w odczuwaniu ruchów, mam jechac na IP.

Gdyby opuchlizna się wzmogła mam jechac do szpitala, żeby mnie obejrzeli, dużo pić i jeść natkę pietruszki.

Przez ostatnie 3 tygodnie nabrałam 4,5kg:szok:, ale gin sam przyznał, że to woda.

No to tyle z wieści :tak:

Nika- gratuluję wizyty, ale z tą szyjką to rożnie bywa ja na tydzień przed porodem Ewy wszystko pozamykane miałam o skurczy, jak do porodu przyjechałam ze skurczami co 5 min. to z 1,5 cm rozwarcia, a teraz mam 2 cm. rozwarcia szyjka miękka króciutka (miesiąc temu 1 cm) a czuje że jeszcze pochodze

Nika no to gratuluję udanej wizyty:) 3500 to taka waga akurat myślę:) i też jestem ciekawa co to za cykle bo jesteśmy w podobnym wieku ciąży i nie wiem nic o liczeniu:p

reklama
Witajcie,

W ciągu ostatnich dwóch tygodni przeszłam trzy wizyty kontrolne.
Miałam zwyższone ciśnienie i dwa tygodnie temu mimo, iż pracowałam na macierzyńskim musiałam spasować (w Czechach macierzyński wypisuje się na 6 tygodni przed planowanym porodem - wytrzymałam dwa).

Informacje z wczoraj:
- jeszcze nie rodzimy
- brzuszek wysoko, szyjka skrócona, ilość wód płodowych ok i nad główką jeszcze wody są
- mały ułożony prawidłowo (bo długo nie chciał się przekręcić)
- przyjechaliśmy jeszcze na ostatni weekend do Polski ale w poniedziałek mam się zgłosić już do poradni przy szpitalu, w którym będę rodzić (Slezka Nem. v Opavě)
- pani ginekolog powróżyła mi szybki poród bo dziecko już nie przybiera na wadze (niby ma 3kg ale ja wiem, że więcej bo te usg do 0,5 kg się mylą) za to jest długie (jesteśmy wysocy), pielęgniarki z Polikliniki życzyły wszytskiego najlepszego i ......teraz to już tylko stres i czekanie.

Ze względu na zagrożenie ciąży które pojawiło się trzy tygodnie temu objawiając się wysokim ciśnieniem i podejrzeniem zatrucia praz wywiezieniem na cesarkę - wszystkie niepozbierane mamusie takie jak jak:) informuję, że nie kupiliśmy wózka.

Pozdrawiam Was serdecznie!

Do góry