reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Madzia- współczuję wizyty, może faktycznie umów się do innego lekarza? Tak swoją drogą też chodzę do medicoveru i mam już tej instytucji po dziurki w nosie, dobrze, że już niewiele czasu zostało :baffled:

julix- jakie duże już to Twoje dzieciątko :-)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Madzia- współczuję wizyty, może faktycznie umów się do innego lekarza? Tak swoją drogą też chodzę do medicoveru i mam już tej instytucji po dziurki w nosie, dobrze, że już niewiele czasu zostało :baffled:

julix- jakie duże już to Twoje dzieciątko :-)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ja też mam ich dość.. najpierw na badanie alluprzeciwciał jeździłam 3x bo tłukli moją próbkę z krwią.. teraz ta wizyta, ale najgorsze jest to, że ja do tego lekarza chodzę 6 lat zawsze z NFZ, ale teraz z pracy mamy medicover i dlatego korzystam z nich..
następną wizytę mam 6 czerwca, umówię się też do innego lekarza w podobnym terminie w razie podobnego zachowania mojego dr.

Julixx gratuluję dużego dzieciątka :-)

Kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty &&&&&

madzia- mnie najbardziej wkurza to, że wiecznie nie ma wolnych terminów... trzeba za każdym razem udowadniać położniej, że naprawdę potrzebuję wizyty czy USG teraz, a nie za 2 miesiące :/ A jak w końcu z łaską mnie zapisują jako n-tą nadprogramową pacjentkę, to potem nie ma się co dziwić lekarzom, że tak się spieszą, mając świadomość, że czas ich pracy jest przeznaczony na np. 10 pacjentek, a zapisanych jest 20 :baffled:
Chociaż akurat mojej lekarce nic nie mogę zarzucić- pośpiech jest bardziej odczuwalny przy USG :baffled:

Heloł :happy:

Ja już po wizycie... ehh kolejny raz trafiłam do innego lekarza, bo ten do którego byłam zapisana nie pojawił się w pracy :wściekła/y:... nie wiem czy to tylko w przychodni szpitala bielańskiego tak jest czy w innych też, no ale cóż... ostatnio nie dostałam skierowania na badania (te ogólne) więc nie mam co tu się rozpisywać... lekarz zbadał, szyjka już się więcej nie skróciła (mam 2 cm) i jak było opisane "szyjka miękka, otwiera się na opuszek palca", także mam brać leki w dalszym ciągu (chociaż w zeszłym tygodniu jak byłam po receptę na luteinę to gin powiedział, że do przyszłego piątku mam brać a potem odstawić).. dostałam skierowanie na badania ogólne i następna wizyta za miesiąc 18/06/2013... generalnie ciesz się, że szyjka bardziej się nie skróciła, ale nie dostałam skierowania na usg ani ktg (chociaż mówiłam, że brzuch mam twardy w zasadzie codziennie, a ostatnio brzuch mnie pobolewa jak na @)... nie wiem, czy tak powinno być? jedyna co powiedział, to że jak coś się będzie działo to mam przyjechać wcześniej... jakoś tak zaczynam się bać czy na pewno wszystko ok jest z małą...

Waga 73,8kg, ciśnienie 108/77
Mam nadzieję, że inne wizytujące będą miały lepsze wiadomości :blink:

Ostatnia edycja:
Co z tymi lekarzami ????
Maryś - co wizyta inny lekarz ?? Dziwna przychodnia . Dobrze , ze szyjka trzyma .
Julix - gratuluję wizyty i dużej córuni
Kciuki za wizytujące dziś jeszcze .

reklama
Marys ja chodziłam w pierwszej ciąży do przychodni na Żelazną. I tam tak samo było. Za każdym razem trafiałam do innego lekarza, bo w wyznaczonym terminie wizyty dyżur miał raz ten, raz ten...
W sumie to późno masz do niego iść... teraz ja chodzę co 2,3 tyg... ale skoro pow, że jest ok, to tak jest :-)

Do góry