reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Aśka nie martw sie waga jest orientacyjna, gin często sie z nią myli.... Ważne że dzidzia przybiera i sie dobrze rozwija . Nie martw się :)

Ja też już po wizycie. Szyjka zamknięta, trzyma. Wojtek waży około 2500 gram, rozwija się prawidłowo. Wielkością odpowiada 36 tc (a jestem w 34). Mam nadzieję, że wytrzymam w dwupaku do 38 tyg.
Gratuluję pozostałym udanych wizyt.

Asia gratuluję udanej wizyty! Wytrzymasz, wytrzymasz, pamiętaj, że te wymiary z USG mogą być różne od rzeczywistości...

Gratuluje udanych wizyt i dużych dzieciaczków:tak:

I ja także po wizycie. A więc tak nadal jest synek:-D Waży 2580 :) Serduszko, łożysko, wody płodowe, przepływy itp w normie. Luteina odstawiona. Mam brać tylko magnez i ewentualnie w razie W nospę. Szyjka trzyma choć główka jest juz bardzo nisko. Mam nadzieję, że jeszcze choć z tydzień, dwa wytrzyma.
Mam także zrobić wymaz na paciorkowca więc jutro będę umawiać się na wizytę. Kolejnej wizyty u swojego gina mieć już nie będę chyba, że nie urodzę do 38 tyg w co wątpie więc spotkamy się już w szpitalu:)
Ogólnie jestem bardzo zadowolona i czas pakować torbę

Smile4u - wiem, że z tymi pomiarami z usg różnie bywa, ale muszę przyznać, że w pierwszej ciąży usg zrobione przez mojego gina przed porodem było bardzo zbliżone do wagi urodzeniowej małego. Zastanawiam się czy to zbieg okoliczności czy mój gin tak dobrze robi usg.

dziewczyny gratulacje :-) jak ja bym chciala wiedziec COKOLWIEK... ile moze miec moje dziecko, jak sie sprawy maja tam na dole... szlag mnie trafia z tej niepewnosci,. Pewnie jak na zlosc przenosze a czekac bede w niepewnosci codzien bo nawet nie wiem czy szyjka cos sie zmienia, czy sie choc przygotowuje.... Ostatnie usg mialam w 20tyg a badan dowcipnych zero... Ehh jestem zła :-(

Wenusjanka- a jak tam Twoje AFI?

Kari- wyobrażam sobie co musisz czuć, niepewność to okropne uczucie nie możesz się na nic przygotować bo nic nie wiesz

Paulunia- gratuluje wizyty, a kiedy bys chciała urodzić?

reklama
Do góry