reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

mikoto- gratuluję wizyty, a wydaje mi się ze my chcemy bardziej poznać pleć niż Ty:-D dziecko pewnie zdąży się jeszcze obrócić

marcysiowa- nie dziwię się ze mąż się przestraszył, dobrze ze dziewczyny ładnie rosną

reklama
Dziękuję Dziewczyny! Dla nas nie jest to istotne, czy chłopczyk czy dziewczynka, ale niezły wiercioch z Maleństwa. Najwyżej będziemy mieli niespodziankę.

jeśli by się odwrócił prawidłowo główką w dół to mam 10% szansy na to że urodzę SN, a do tego lekarz mówił że się składa wiele czynników, wielkość dziecka, postęp porodu itd, ale i tak na 90% CC ( chyba chodziło mu o to że szybki poród by był i nie zdążyliby CC zrobić) bo przecież zdarza się że kobieta przyjeżdża z rozwarciem na 10 i już ma skurcze parte więc nic tylko rodzić i nie ma czasu na CC, nie wiem tak mi sie wydaje
naya
dzidzi mniejsze niż pierwszy synek, on miał już 2800 a urodził się 3700
zgadza się dziewczyny chciałam CC, przynajmniej wiem co mnie będzie czekać, bałabym się rodzić SN

Ostatnia edycja:
Kingusia, ja Ci powiem tak kochana, nawet jakby mi gin nie kazał polegiwac to i tak bym to robiła.. Zle sie czuje jak sie nalaze i narobie.. A jak mi zle to i dzidzi niedobrze! Juz niedługo :) głowa do góry :)

Mikoto, Marcysiowa, Smile, super wieści z wizyt dziewczyny!!!

Oj, Marcysiowa, troche nastraszylas jednak z tym omdleniem.. Uważaj na siebie.. Ale zdjęcia na pewno super :)

Smile, niech sie ta Twoja gin w..i z tymi teoriami wagowymi ;) moj dzidzis tez duży.. Troche sie boje wagi końcowej..

Mikoto, ja myśle, ze u Ciebie dziewczynka, chłopak by sie juz ujawnił :D dziewczyny, zbieramy zakłady!?

mikoto ale uparciuszek mały.... tak trzymać mamę w niepewności ;) Ciekawe czy sie jeszcze przekręci?

Marcysiowa cudnie, duże panienki ;) Gratuluję! No i czkeam na parę fotek z sesji! Ale napędziłaś chłopu stracha! 20 maj, to już niedlugo!

Ja tez juz po wizycie. Mała kreciła się jak oszalała, na szczęście 5 fenków na dobę daje rade i macica sie nie kurczy. Szyjka w badaniu wewnętrznym ma około 1,5 cm i miekka, ale trzyma. Młoda wymiarowo wygląda na tyle na ile ma. Teraz lekko ponad 2 kg. Gin bardzo zadowolony jest z moich +14 kg na plus :) Jakimś cudem przez ostatni miesiac przytyłam 1 kg, cos mi się wierzyć nie chce ;)
Poza tym moge odstawic tardyferon, bo hemoglobina 12,8 (szok), takich wyników to nie miałam jak zyje ;), mocz w porzadeczku, gin pobrał wymaz na posiew.
Pytałam o cc, odbylismy dosc dluga rozmowę na ten temat. Gin stwierdził ze tutaj sie corcia duza nie szykuje, maks 3500. Blizna jest w porzadku. Córcia ułożona prawidłowo, główeczka mocno wciśnięta w szyjkę. On radziłby mi spróbować naturalnie, bo jakby dobrze poszlo to szybciej się dochodzi do siebie itd itp No i ja to wszystko rozumiem i nawet się z tym zgadzam. W moim przypadku oprócz jednej przebytej cc, wskazań do drugiej nie ma (jak na razie). No ale wypisał mi skierowanie do szpitala i we wskazaniu jest stan po cc, nie wiem czy z tym coś zdziałam, ale spróbuje.
Jutro pojadę z małżem na IP z tym skierowaniem i jesli sie uda to się zapisze na planową cc, a jak się nie uda, to się umówię z moja połążną i będę rodzic SN. Niech się dzieje wola nieba. I już!

Acha musze obowiązkowo wytrzymac jeszcze tydzien, a idelanie by było gdybym dała radę 3 tygodnie. Za 3 tyg mam mieć kolejna wizytę.

Mikoto zgadzam się z Anusią, to MUSI być bardzo nieśmiała dziewuszka:))) gratuluję udanej wizyty!

Marsyciowa
Tobie tez gratuluję już 2x2 kg szczęścia:))) koniecznie wrzuć fotki jak już będziesz miała!

Nika no i Tobie też gratuluję!!! wytrzymasz wytrzymasz, jeszcze te 3 tygodnie!!!

Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy, macie racje, nie ma tragedii, musze przestawić się na tryb oszczędny...
Nika nie wiem jaką mam szyjke, dzisiaj jak mnie badał to powiedział tylko że jest w porządku.
A duphaston to nie wiem czy coś daje, podobno na tym etapie dziecko powinno już nauczyć się funkcjonować bez niego (tak mi lekarz powiedział) ale jak nie wezmę to brzucho boli :dry:
Mikoto dobrze że wszystko ok ;-) mi też się wydaję że będziesz miała córeczke :-)
Marcysiowa dobrze że to omdlenie nie było goźne, mężowi nie dziwię się że się przestraszył... gratulacje udanej wizyty ;-)
Smile olej tą lekarkę, na pewno wszystko będzie ok! ;-)
Nika obyś wytrzymała jak najdłużej 2w1!

Ostatnia edycja:
Nika gartuluję! Masz super hemoglobinę! Mam nadzieję, że Maleństwo u mnie się przekręci, bo jednak wolałabym sn. Trzymam kciuki za te 3 tygodnie!

anusiakanusia Maleństwo od pocżątku ułożone jest miednicowo, nóżki ma blisko siebie, ściśnięte i dlatego lekarz nawet nie może zasugerować płci. U nas w rodzinie już kilka zakładów jest :)

Kinusia, w sumie dobre wieście przynosisz ! Najważniejsze, że Laura ma się dobrze i ładnie rośnie i podwozie jeszcze trzyma. Odpoczywaj, relaksuj się bo potem się jeszcze nalatasz :)

Smile, Ty też bez entuzjazmu...A najważniejsze, że wszystko toczy się prawidłowo ! Z waą to jakoś dziwnie, przybierasz książkowo - może gin ma nie te książki co trzeba ...

Ojej Mikotko, ten Twój maluch to jakoś tak z nas sobie żarty robi. Ciotki wszystkie siedzą jak na szpilkach by poznać kto się w brzuszku kryje a ONO po raz kolejny sobie z nas drwi :) Fakt liczy się to, że zdrowo rośnie. My przy Sewerynie świadomie nie chcieliśmy znać plci i dopiero jak się urodził się dowiedzieliśmy. Fajne to uczucie ! Czeka się po prostu na Dziecko !
Jak chcesz rodzić ? Jak się nie obróci to z sn nici..

Marcysiowa, jak fajnie, że tak ładnie dziewczynki rosną !!! Mi też się już robi rozwarcie. do 20 maja już bliziutko, cieszę się, że tak dobrze Ci idzie ! Oby tak dalej ! Dobrze, że już po sesji. A nie dobrze, że zemdlałaś... :(

Nika, to się jeszcze trzymaj kochana te 3 tygodnie koniecznie ! Cieszę się, że Maleńka ładnie rośnie :)

AnusiaK - dobry pomysł :) Ja stawiam ( nie wiem czemu ) na chłopca :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny za zakłady -super się to czyta!

Kingusia
- teraz odpoczywaj dwa razy więcej - relaksuj się ile możesz!

Dziwny Twój lekarz Smile - ja przytyłam trochę ponad 1kg - w tym maleństwo ponad połowa wagi to Maleństwo, które tyle nabrało od ostatniej wizyty. Nie zwracaj uwagi na to, co mówi odnośnie wagi!

Marcysiowa ale duże Wasze córunie! Oszczędzaj się teraz!

Robaczku j
a wolałabym sn, dlatego nie tracę nadziei, że sie obróci. Wow! Szacunek za to, że nie chcieliście znac płci! My jesteśmy ciekawi, ale nie mamy też na to strasznego parcia

Do góry