reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Inez - ładny był ten Twój Antoś. Teraz pewnie jeszcze śliczniejszy :-)

Pojechałam z tymi moimi wynikami do szpitala. Akurat była też moja gin. Po konsultacji z ordynatorem stwierdzili, że jeszcze za tydzień zrobić wyniki i wtedy przyjść. Jeśli się jeszcze podniosą, choćby o troszkę, to położą i będą na bieżąco oceniać. Mikołaj nie wykazuje, żeby coś się działo nie tak, więc na razie spokojnie. Zastanawiali się, czy nie powinnam brać więcej Essentiale, ale doszli do wniosku, że to chyba nie ma sensu (i tak już biorę 6 pigułek dziennie). Tak więc do następnego poniedziałku... :confused2:

reklama
INES ja też mam 50km do Łodzi ale to właśnie tam zamierzam rodzić. Tylko, że nie w CZMP a w Madurowiczu. Jakoś do Matki Polki nie mam zaufania...

Palin dobrze, że się obyło bez szpitala i oby tak dalej :tak:

Kingusia ja mam Ferrum w tabletkach,,takie dziadostwo co wg opisu ma się "żuć" a się lepi do zębów :/
Smile ja podzielam zdanie dziewczyn,ta Twoja lekarka jakaś nienormalna jest :) może ma jakieś utajone kompleksy czy co i tak docina Ci z tą wagą.Moje dziecko też ma dużą głowę,spokojnie :) Na pewno wszystko będzie dobrze!
Mikoto gratuluję ruchliwego wstydzioszka :D ale niespodzianka Cię czeka hehe :) fajnie,że z szyjką wsjo ok!
Marcysiowa dwie rozfikane dziewczynki :) wspaniale :) Oby jednak do tego 20 dotrwać sobie bezstresowo bez omdleń już i zasłabnięć i czekać na rozwiązanie :)
Nika no to dobrze,że się jakoś TAM trzymasz!! Jejjj zazdroszczę Ci takich wyników :D Na pewno dasz radę wytrzymać te 3 tygodnie :) życzę Ci tego
Ines ja też się waham gdzie rodzić.Boję się (serio) mojego szpitala i obstawiałam albo Medeora albo właśnie Madurowicza jak Sa_raa. Też mam 50 km i sama nie wiem.. jaki śliczny Antoś :)
Palin super,że bez szpitala! Oby wyniki tylko się polepszały i żeby bez szpitala się obyło!!

KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY !!!!

Ines75 sliczny synek! A co do szpitala to zawsze ciezki wybór, mam nadzieje, że cokolwiek nie zdecydujesz to będziesz zadowolona!

gratuluję udanych wizyt :-) Super się czyta pozytywne wieści :-)

a już lada moment będą wieści w porodówek :-)

Hej dziewczynki ja dzisiaj wizytuje na USG ostatnim w 3d:-) Jutro natomiast kolejna porcja badań i pobrań t.j.KTG, morfo, mocz, aptt( choć do mojego szpitala nie trzeba, ale gin zapisała)Owa i posiew. Z tego całego szeregu najważniejszy GBS( posiew) ordynator powiedział mi dzisiaj ,że już powinnam go mieć zrobiony:cool:(po 35tc). No i czeka mnie wizyta u fizjoterapeuty bo noga a raczej staw krzyzowo biodrowy nie przestaje boleć a przejście 100m graniczy z cudem:-:)-(

Ines super ten Twój synuś no i dobrze, że wizyta udana:))) co do szpitala to może faktycznie lepiej w jakimś większym... sama nie wiem. Ja sugeruję się specjalistami i sprzętem przy wyborze mojej porodówki:)

Palin cieszę się, że wyniki są OK!! mam nadzieję, że spadną do przyszłego tygodnia.

Przeczytałam, ale nie ogarniam co u kogo. Jedyne, co zapamiętałam, to że u wszystkich ok. Nie ma większych powodów do obaw. :tak:

Kciukam za dzisiejsze wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
ja już po wizycie u ortopedy
dla niefejsowych wklejam co już wrzuciłam na fejsa
dzięki za kciuki :-D

- dzień dobry, o to kiedy dziecko się urodzi
- za miesiąc... i ja w sumie w tej sprawie, gdy kiedyś rozmawialiśmy, powiedział pan, że kręgozmyk jest wskazaniem do cc, no i chciałam to skonsultować i ewentualnie prosić o wystawienie zaświadczenia
-a pewnie, że wystawimy, po co ma pani ryzykować że się pogorszy...

:D tak mniej więcej wyglądała wizyta w lux medzie :D drukarka wprawdzie zastrajkowała i nie chciała wydrukować, ale pan doktor staroświecką metodą z użyciem długopisu wystawił zaświadczenie
teraz za tydzień do ginki i wio do szpitala umówić termin cc :D

Do góry