reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Jestem po wizycie.
Wysiedziałam się chyba więcej niż przez te wszystkie miesiące ciąży razem.
mała waży jakieś 2000-2300g, ładnie rośnie, ułożona prawidłowo. Generalnie wszystko z nią ok.
Ja mam brać żelazo na ten mój spadek wyników krwi, a na te bakterie i białko w moczu znowu monural i pimafucin.
Miałam już teraz odstawiać duphaston ale lekarz stwierdził że skoro mam takie twardnienia i bóle brzucha to jeszcze na te 3 tyg do następnej wizyty duphaston zostaje a potem mogę już rodzić.
generalnie wygląda na to że jak odstawie te tabletki to mogę się spodziewać porodu w każdej chwili :dry: jakoś tak nawet powiedział...
Mam za bardzo nie chodzić bo mała pcha się na dół i spacery ograniczyć do minimum :dry:
Ciśnienie miałam za wysokie bo 140/90. Waże 66kg czyli 8 na +.

To chyba tyle. Trochę jestem podłamana :sorry2:

Dziękuję za kciuki ;-)

Asiulka jakieś leciutkie to Twoje dzieciątko mi się wydaje :D ale ja się nie znam hyhy..Super,że to już lada chwila!!

Sa_raa no to wspaniale,że z podwoziem wsjo ok :) jeszcze mocne kciuki za wyniki!!

Marcelinowa Cieszę się,że i u Ciebie wszystko dobrze :blink:

Kingusia współczuję Ci tego żelaza..Serio..Ja już tyyyle czasu biorę,i podejrzewam że jak zamacham wynikami na wizycie to będzie powtórka z "rozrywki"..Jakie Ci przepisał? A duphaston można tak długo brać? Pytam bo szczerze,nie znam się na tym ale jakby gdzieś podczytałam,że niby tylko do jakiegoś tygodnia.A może akurat "mieścisz się" w tym terminie..Ale gin wie co robi.Jak mus to mus :( włączyć tryb oszczędzania. Najważniejsze,że z Laurką wszystko ok!
A wagowo,to widzę,że idziemy równo :)

KINGUSIA - nie martw się, przynosisz w sumie bardzo dobre wieści :tak:. Żelazem chce Ci pewnie nie dopuścić do dalszego spadku wyników, bo w tej fazie ciąży morfologia najbardziej leci w dół. Laura już duża :-) Moja Lenka dopiero w 35 tyg. miała 2300g :)

Nayaa tardyferon mi wypisał. A Ty co bierzesz? Nie znam się na tych preparatach z żelazem...
Natis niby wiem że jest w miare ok tylko to leżenie mnie zdołowało, tzn "polegiwanie" :dry:

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
Kingusia kochana pomyśl że to tylko parę tyg, i to nie calkowity zakaz łażenia a po prostu więcej odpoczynku :) odpocznij poleż więcej przez te 3 tyg i zobaczysz że wszystko bedzie dobrze :)

Do góry