reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Mikoto najwazniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze, że szyjka trzyma. A tak apropo zakładów to ja myślę, że będzie synek :tak:
Marsysiowa
gratuluję udanej wizyty i tak dużych córeczek:)
Nika
gratuluję :tak: Zobaczysz kochana, że wytrzymasz o wiele dłużej niż tydzień:tak:
Smile
tą Twoją lekarkę to bym w kosmos wysłała. Za każdym razem czepia się wagi. Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze :)

Ostatnia edycja:
Boże, jak Was się miło czyta na sam początek dnia (zwłaszcza, jak od samego łóżka mąż wnerwia i się rzuca) - naprawdę dobre wieści poprawiają humor. Wielkie GRATULACJE!!! :rofl2:

Jeśli ktoś dziś wizytuje (na wątku wizytowym nie widać "zrzeszonych"), to ja deklaruję trzymanie kciuków &&&&. Powodzenia :happy:

Wreszcie Was poczytałami tu:tak::tak: Wspaniale, że same dobre wieści!:-) Oby tak juz zostało!
Mikotku- ja stawiam na dziewczynkę:-D O jakichs ćwiczeniach kiedys słyszałam pomocnych w przekręceniu sie malucha do ułożenia główkowego-pogmeraj w necie. Rozumiem Cię w chęci rodzenia sn. A w sprawie płci- my mysleliśmy całą ciąże, że Zosia jest chłopcem, a płci Marysi nie znaliśmy aż do dnia porodu:sorry:

Dobrze się czyta dobre wieści :tak:. Gratuluję wszystkim udanych wizyt .
Mikoto - te ściśnięte nóżki jednak sugerują mi dziewczynkę :-). Więc postawię na pannę Mikotkę ;-).

Ja też biorę terdyferon i wyniki mi się poprawiły znacznie ale lekarz i tak kazał do końca ciąży brać tabletki . Plusem jest to , ze organizm dobrze przyswaja ten lek i nie mam żadnych zaparć czy innych objawów po żelazie .
Trzymam kciuki za wymazy - bo ja po tym moim to w stresiku jestem :-(. Więc oby wszystkie sterylne były &&&&&&.
Jeżeli ktoś wizytuje dziś to kciukam też .
Smile - no duża główka dziecku od słodyczy nie urośnie . Ta lekarka trochę taka uszczypliwa jeżeli o wagę chodzi .

MIKOTO, MARCYSIOWA, NIKA - czekałam na Wasze relacje z utęsknieniem i podczytywałam Was na komórce :-). Odpisuję dopiero dzisiaj :)

MIKOTKU - uparty ten Wasz lokatorek :-) ale czasem fajnie jest też nie wiedzieć i mieć niespodziankę.

MARCYSIOWA - gratuluję dorodnych już córeczek :tak:

NIKA - dasz radę Kochana, jak ja dałam to Ty tymbardziej :tak:. Gratuluję w sumie pozytywnych wieści :)

ale super same dobre wieści gratuluje zdrowych dzieciaczków

mikoto już tak mało zostało to teraz już zostaje czekać na niespodziankę na porodówce kurcze to musi być dreszczyk emocji jak kładą Ci maleństwo na piersiach i dopiero sie dowiadujesz czy synek czy córeczka tylko tak z wyprawką nie mozna poszaleć za bardzo bo wszystko uniseks ;-)

marcysiowa to Ty kochana juz 4 kilo w sobie nosisz :szok: super że dziewczynki tak równo rosną zazwyczaj jedno z blizniąt jest mniejsze od drugiego :tak:

smile 12 kg i takie wywody :szok: to ciekawe co by powiedziała na moje 20 kg :-D

kingusia leż leż i leż na pewno dotrwasz z Laurą do końca :tak:

ja dziś proszę o kciuki mam wizytę kontrolna po szpitalną o 18 mam nadzieje że zostanę w domku juz do rozwiązania ciekawe co gin powie że znów jestem chora i znów antybiotyk co do niego ide to coś mi dolega :baffled:

reklama
kurczę.. tak sobie myślę, że zanim ja urodzę (termin na 25 czerwca), to pierwsze dzieciaczki, będą już miały z 1,5 miesiąca :-D
gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt i zdrowo rosnących dzieciaczków!! :-) :tak:

my też po wczorajszej wizycie.. wszystko super.. badania krwi i moczu idealne, Antoś waży 2100g i rozpycha się niesamowicie.. zwłaszcza na wątrobę. aż sobie ALAT i ASPAT zbadałam, bo myślałam, że mi siada ten narząd :-D

no, ale mam zagwozdkę, bo mój lekarz skłania się ku temu, bym rodziła w Łodzi w Matce Polce, a nie w którymś z

naszych dwóch, prowincjonalnych szpitali - On po prostu nie ma do nich zaufania i uważa, że kobieta ma prawo do

godnego porodu i wg Niego jest to w stanie zapewnić właśnie taka większa, bardziej wyspecjalizowana placówka. Niby nie

jest to daleko.. ok. 50km od mojego domu, ale kto wie, kiedy i w jakim momencie przyjdzie pora na poród.. W każdym

razie, chyba się zdecyduję.. mam czas pomyśleć..

Następna wizyta już 22 maja :-), a poniżej nasz Antoś - zdjęcie sprzed 3 tyg.

20130507_092233.jpg

Załączniki

• 20130507_092233.jpg
    20130507_092233.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
Do góry