reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Anilku ja mam termin 24-27.06 więc będę trzymać za Ciebie kciuki bo do lipca już tuż tuż:)) nawet jak Franek spłata figla i wcześniej wyjdzie to będę nadal trzymać kciuki za wszystkie mamuśki:)))

Z tymi kciukami to musimy już zacząć od przyszłego tygodnia chyba... :p

reklama
ja dziś byłam u położnej na 35tydz, jak zwykle żadnych nowości nie wniose :-) mocz ok, ciśnienie książkowe, serce ładnie bije, główka na 1000000% na dole, pytała jedynie jaką formę porodu chcę sobie wybrać, czy jestem nastawiona na poród sn, i czy przy Adasiu nie miałam komplikacji. I zapytała czy chcę epidural, a że ja sobie jaknajbardziej życzę to ma powiadomić wcześniej o tym szpital. Następna wizyta za 3 tyg na 38tydz, a kolejna na 40.

Ja mam termin na 21 czerwca.
Michasia przenosilam 2 tygodnie .....
Teraz codziennie mam skurcze a dzis to juz wyjatkowo duzo....gdyby nie fenek 3 razy na dzien to cos czuje ze okruszek bylby juz na Swiecie.....Oh jak ja bym chciala w spokoju czekac na porod....a nie liczyc skurcze w 32 tyg. Jutro mam miec usg, chcialabym wiedziec ile corcia wazy, czy wszystko ok, kazdy kolejny tydzien to juz mega osiagniecie. Leze plackiem ale guzik to daje, poczekam jeszcze z godzine i jak sie nie uspokoi jade do szpitala. Trzymajcie kciukasy!

Ja tez po wizycie, oczywiscie u poloznej jak to u nas w Anglii. Mocz ok, serduszko bilo ladnie, rowno, maluszek glowka w dole i to nisko, pozycja wyjsciowa do porodu. Za dwa tyg.usg i jak bedzie normalnych wymiarow to pozwola mi rodzic w moim miescie. Tu jest tylko takie hyy jak to nazwac 'centrum porodow' obok szpitala. Sa tylko polozne. Jesli jest ok to tutaj sie rodzi jesli istnieje zagrozenie to trzeba w szpitalu. Wolalabym dla pewnosci w szpitalu ale to gdzina albo i lepiej drogi a do tego centrum mam 20 minut.

Kari, ze ciebie zapytala jak chcesz rodzic, szok. U mnie nie mam wyboru, jedynie to waga dziecka powyzej 4500 bedzie wskazaniem do cesarki. Gaja miala 4370 i powiedzieli, ze od 4500 zrobia a do 4500 naturalny. Na szczescie na ostatnim usg nie byl jakims gigantem i licze, ze bedzie mniej niz 4 kg:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anilek, pewnie, że możesz liczyć na nasze kciukaski. Nie przestaniemy "być w ciąży" póki wszystkie się nie rozpakują :) Jeden za wszystkie - wszyscy za jednego !!!!

Kari, dobrze, że po wizycie wszystko dobrze. Super, że mały już główką w dół :)

Paulus i Tobie gratki ! 4300 rodzić sn to już wyzwanie :) Ja strasznie boję się wysokiej wagi małego. Dosłownie modlę się o to by miał ok 3 kg.

Nika, mam nadzieję, że skurcze przeszły i nie wylądowałaś na IP. Trzymam kciukaski za choć jeszcze 4 tyg !

Ostatnia edycja:
Robaczek ja tez teraz licze na mniejsze dziecko:-) O moja Blanka wazyla 3300 to i Nataniel moze tak wazyc:-) Ale prosze nie ponad 4kg!!!!!

Pauluś , Kari - gratuluje wizyt . Fajnie , ze wszystko w porządku u Waszych dzidzioli .
Anilek - trzymamy do końca kciukasy - do ostatniego dzidka :-)
Nika - oby skurcze ustały i szpital nie był potrzebny &&&&&&&

reklama
nieśmiało proszę o kciuki, mam dzis usg i nie wiem czemu tak sie bardzo tym stresuję

paulus kari, zopelnie inaczej wyglada opieka nad ciezarnymi tutaj w polsce........
nika wiem jak to jest tez mam skurcze

Do góry