reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

nika ale masz boską córeczkę!!!!
Jak ja wam zazdroszczę tych wyznaczonych dat, jaki to komfort psychiczny... Moja siostra ma ślub 29czerwca i jeśli przenosze to nie będe w stanie być świadkiem tego wydarzenia... a tak bardzo chciałam zobaczyć moją małą siostrzyczkę przed ołtarzem :-( strasznie się boję że przenoszę a nic nie wskazuje na wcześniejszy poród. Wagi małego też się obawiam. Adaś urodził sie w 37tyg z wagą 2.820 i to było dla mnie idealnie.

reklama
Dziewczynki melduję się na szybkości, ze ja po wczorajszej wizycie.

Agusia waży nieco ponad 2kg i ok 30cm czyli jak na ten tydz ciąży wszystko prawidłowo. Lekarz powiedział ze nie przewiduje, zeby Mała byla jakoś bardzo duża w dniu narodzin (tutaj odnośnie wagi starszego brata 4350g), przeciętny noworodek, choć niczego nie można zagwarantować na pewno. Jak powszechnie wiadomo waga którą wskazuje pomiar na usg często bardzo mija się z rzeczywistością. Powiedział, że jest BARDZO ruchliwa i że tylko mam się cieszyć z tego powodu :) Łożysko, ilość wód bdb. Mam się zjawić pod koniec maja dokładnie 28.05 żeby omówić szczegóły cesarki i pokazać badania które muszę zrobić. Wstępny termin cc to 7.06. Będzie to 39t1d, nie wiem czy nie za późno... Mówił że patrząc na mój brzuch nie powiedziałby ze to już 34tydz :) Tyję książkowo, od ostatniej wizyty równo 2kg czyli w sumie na + mam 11,5kg.

No, generalnie jestem bardzo zadowolona :) Cieszę się ze zobaczyłam znowu moją Myszkę, niewyraźnie ale zawsze coś :)

reklama
Do góry