reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
No i jestem po wizycie. Bardzo dziękuje wszystkim za kciuki. Z dzidzią wszystko ok - 4 cm wielkości , serduszko pracuje , łapkami machało i fikało koziołki. Krwiaka już nie ma i lekarz się zastanawia skąd te plamienia. Narazie kazał odstawić duphaston i koniecznie badania genetyczne zrobić - mam za tydzień 28 listopada. Ulga dziś wielka po badaniu ale stres już przed prenatalnymi.
Dziś mi lekarz zmierzył przezierność karkową ale zaznaczył , ze dzidzia jest jeszcze za mała żeby to diagnostycznie potraktować. W każdym razie dziś wynosiła 0,6 mm. Więc gdyby tak się utrzymało byłby super wynik :).
Gratuluję pozostałym wizytującym - super wieści wszystkie przynoszą:tak:. Czekam na Natis i oczywiście super wieści od niej:tak:

Dziewczyny gratuluję wizyt!!!

MatkaEwa - jest dobrze, będzie dobrze :)

A więc teraz moja relacja ;-) upragniona:
Dzidziuś szalał w brzuszku, było bardzo ciężko go zbadać, pomierzyć. Lekarz musiał kilkakrotnie brzuch uciskać, żeby chciał się przekręcić :). Machał ciągle rączkami i nóżkami, obracał się, ssał kciuk, wydymał policzki. Raz badał przez brzuch, raz dopochwowo, ale maluszek mu nie ułatwiał :).
Wszyscy wybuchnęliśmy śmiechem gdy mąż podszedł bliżej monitora a dzidziuś złapał się obiema rączkami za głowę (mam to na zdjęciu - reakcja na widok ojca ;-) .
Potem lekarz kazał tatusiowi liczyć paluszki - widok niesamowity :-D

A teraz po kolei:
- przezierność karkowa 1,5mm
- dzidziuś - 69mm - 12t5d
- łożysko, płyn owodniowy, pępowina - wszystko OK

Markery wad chromosomalnych: wszystko OK (kość nosowa, niedomykalność zastawki, przepływ w przewodzie żylnym).

Czaszka, mózg, kręgosłup, brzuch, żołądek, rączki, nóżki - wszystko widoczne, w normie.

USG i test PAPPA wykluczyły wady płodu na Zespół Down'a; Zespół Edward'a; Zespół Patau'a.

Krwiaka nie ma!!! NIE MUSZĘ JUŻ LEŻEĆ!!!:-D:-D:-D:-D:-D
Mam się oszczędzać, ale spokojnie mogę chodzić, trochę pracować itd.... jupi :)
Mam zmniejszyć dawki Duphastonu do 2x1 i po skończeniu opakowania nie muszę już go zażywać. Kazał zostawić tylko Lutkę.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie - 12.12.12 - ale data :).

dziękuję dziewczyny za kciuki - to naprawdę pomaga :-).

reklama
Łooo natis ale duza ta woja dzidzia ;)) Gratuluje pozytywnych informacji :)) Widzę że wizyujemy w ten sam dzień :)) 12.12.12 hihi :) Super że krwiaka nie ma :) (ja zapomniałam wcześniej napisac ze mojej cysty na jajniku tez nie ma :D)

Do góry