reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
dzięki dziewczyny

ja teraz jestem mega spokojna - szyjka na 1,5 cm to u mnie prawie długa
a rozwarcie - pod koniec 33 tc juz mi nie straszne, nic, łóżko będzie dalej podniesione, a jak młody w poniedziałek pójdzie do przedszkola, to będzie spokojniej w domu
największy nacisk kazała położyc na to, by nie jeść soli, ona trochę lubi przesadzać i powiedziała do mnie, że mam traktować sól jak cyjanek, postraszyła zatruciem ciążowym
więc dodatkowo sobie będę mierzyć ciśnienie

ufam jej zaleceniom bo i Artura uratowała i teraz z Filipkiem tez miałam kryzys ok 19tc i zamknęłyśmy tę szyjkę, więc mam nadzieję, że te jej zalecenia jeszcze podziałają

mój cel - jeszcze miesiąc i mogę się rozpakować

młody tydzień temu ważył 1890, więc teraz pewnie coś ok 2 kg ma

Anilek generalnie to jesteśmy na etapie rozpoznania typu tej cukrzycy. Kazała mi przez tydzień mierzyć cukier. Pierwszego dnia aż 9 razy (na czczo, przed posiłkami i 1h po oraz o 24:00 i o 3:00) a teraz 4 razy dziennie (na czczo i 1h po posiłkach). We wtorek mam kolejną wizytę więc zobaczymy.Fioletowa trzymaj się tam :))

Wczorajsze wizytujące, Smile, Madzia, gratuluję :) Ładne już chłopaki :)
Mama, cieszę się że ta wizyta była już lepsza następna tez będzie z dobrymi wieściami !
Nayaa, ale rośnie Pączuś :)
Anilek, śpioszek mały Ci rośnie. Mam nadzieję, ze kolejne wyniki będą lepsze.

I za dziesiejsze trzymałam mocno kciuki &&&&&&&&

Fioletowa, oszczędzaj się baaaardzo, jeszcze taki miesiąc nogi zaciskaj. I tak jak Korba mówi - leż i bądź od Korby mądrzejsza bo ona to po dupce powinna dostać, najpierw lata i sprząta a potem o zawał serca przyprawia ...A z ta solą to współczuję, zdrowo ponoć ale smak to smak ...

Natis, mam nadzieję, że zaraz i Ty napiszesz, że jednak wszystko dobrze jest !

FIOLETOWA - trzymaj się Kochana! Damy radę!!!

My też po wizycie.

Z Małą wszystko w porządku, waży 1890g, ułożona prawidłowo, choć nie ma to w sumie znaczenia.

U mnie anemia, początki cholestazy i mega obrzęki. Zakaz jedzenia soli, cukru, ścisła dieta wątrobowa - zaraz muszę poczytać coś więcej co w ogóle mogę jeść, z tego co lekarz mówił to tylko gotowany drób i gotowane warzywa.
Anemii nie możemy leczyć bo pogłębimy cholestazę, więc muszę jakoś wytrwać. Na obrzęki kazał brać leki odwadniające, ale zapomniał w końcu mi ich przepisać - muszę zadzwonić i się dowiedzieć co to ma być.
A na cholestazę mam leki - wydałam na nie właśnie 200zł. :(
Co tydzień muszę badać alat, aspat, bilirubinę i fosfatazę. Jak będzie wzrastać to szybko do niego i będzie chciał rozwiązywać ciążę - ale po lekach i diecie powinno spadać.

Jeśli wszystko będzie ok, to kolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy się okaże czy cc od razu czy ok. 20.05. Powiedział, że powinnam dotrwać, krążek dobrze trzyma szyjkę.
I usłyszałam wreszcie magiczne słowa "dziecko jest już bezpieczne, gdyby wody odeszły to bez problemu spotykamy się w szpitalu".

Na koniec podsumował, że dawno się nie spotkał z tak ciężką ciążą - z jednych atrakcji wchodzimy w drugie, nie przypuszczał, że przypląta się jeszcze cholestaza ;-). Mam nadzieję, że na tym koniec.

reklama
Łoooo matko i córko !!!!! Natisku Tobie order powinni dać po porodzie . Niepojęte ile zmartwień i trosk z tą ciążą się wiąże . Lenka będzie niewątpliwie bardzo wyjątkową osóbką . Przynajmniej informacja , ze jakby co dzidzia jest już bezpieczna , pocieszająca :tak:. No to przechodzisz na dietkę niemowlęcą ;-)

Do góry