reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

mama2013 jednak taka dieta ma swoje "plusy" ;-) dobrze,że mi nie kazał na wagę wchodzić :-D kochana skoro na wczorajszym USG było dobrze,to na następnym tym bardziej!! Mocno zaciskam kciuki!!

Smile hehe jednak ja chyba w głębi ducha wolałabym żeby był dupką do dołu :-D chyba,że wtedy wezmą się za jakieś cuda na kiju byle CC nie zrobić :szok:

Anilek77 ano widzisz,złośliwe dzieci :) Mój jak tak,to kopie że aż brzuch skacze a jak bluzkę podciągam bo "kochanie tatuś przyjechał chce Cię zobaczyć" to amba fatima-dziecko było i go ni ma..Dosłownie cisza..Tatuś pojechał to ten znowu zaczyna wojować ..zobaczymy co za miesiąc wymyśli:-D do zdjęć też nie chce ładnie pozować tylko się rozmazuje strasznie,albo główkę w bok.Echh :sorry: super,że z szyjką ok.A z tymi badaniami,echh mnie też teraz czeka zrobienie kilku na raz i aż się boję jak portfel to przyjmie ale jak mus to mus. Od razu kciuki za następną wizytę i za poprawę wyników !!

Mega mocne kciuki za dzisiejsze wizyty/badania !!!

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!Naya zdjęcie super!Anilek ja też jestem na diecie :/ Moja mała jest większa o tydzień w 28tc ważyła 1430g! Ja chodzę do diabetologa, ona kazała mierzyć mi 4 razy dziennie cukier. Na czczo a potem 1h po posiłku. Na razie wszystko jest ok. Mam nadzieję, że sama dieta wystarczy…Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! &&&&&

nayaa: jak tak piszesz, to mam wrażenie, że mamy to samo dziecko w brzuchu.:-) Mój robi DOKŁADNIE tak samo. Jak tylko poczuje rękę ojca na brzuchu mamy, to od razu ciszaaaaa. Śmiejemy się, że respekt przed ojcem jest. ;-)

marcelinoowa: no a ta moja gin nie mówiła nic o diabetologu. Może przez to, że widziała, że badałam się glukomeetrem i wyniki nie są tragiczne... :confused: A co Ci jeszcze taki diabetolog ciekawego mówi?

natis, fioletowa: kciuki za pomyślne wieści na wizytach!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

MOCNO trzymam kciuki za dzisiaj!!

Naya u nas z kopaniem dokładnie to samo :laugh2: Jak K. chcę pokazać jaka gimnastyka tam odchodzi to nagle cisza. Tylko K. spojrzy na TV zaczynają się harce od od początku :rofl2:

Gratulacje za wczoraj!!

po wizycie
dzięki za kciuki
jest tak pół na pół - znowu rozwarcie, ale na długość tylko małe skrócenie długość 1,5 cm a rozwarcie na prawie 1 cm, mówi że nie jest źle, ale trzeba to przypilnować
mówi że coś się działo, ale sie zatrzymało [a ja wiem kiedy, 2 noce temu miałam skurcze]
poza tym spuchłam u niej, normalnie w oczach, więc mam całkowity zakaz soli i dowaliła mi więcej magnezu - mam 3x2 brać, pozostałe zostają
następna wizyta za 2 tyg

ciśnienie, waga w normie [do wagi powiedziała, że te 100 gram za dużo, ale się nie będzie tego czepiać]
no i nadal mam leżeć z tyłkiem w górze - więc łóżko jeszcze zostaje...

Fioletowa, Oszczędzaj się i leż, bądź mądrzejsza od swojej koleżanki Korby :tak: Musimy już po prostu uważać , chociaż jak to mój lekarz na ostatniej wizycie powiedział : "Jesteśmy już w domu , jak by coś zaczęło się dziać " więc jestem troszkę spokojniejsza. A ile waży Twoje maleństwo ?

reklama
Do góry