reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Na wstępie dziękuję bardzo za kciuki :*

Madzia, Smile - cieszę się, że u Was wszystko dobrze :-)

Ja też wracam z wizyty z dobrymi wieściami- byłam trochę podłamana po ostatnim USG, ale dzisiejsza wizyta podniosła mnie na duchu, lekarka twierdzi, że póki co nie ma się czym martwić, za tydzień kolejne kontrolne USG i mam nadzieję, że wyjdzie dobrze :happy2:
A tak poza tym wyniki w porządku, do cukru już też się nie przyczepiła, tylko zaleciła profilaktycznie dietę cukrzycową do końca życia ;-)

Szyjka też wygląda ok :happy2:

A przez tę dietę przytyłam w tym miesiącu tylko pół kilograma :happy2:

Smile wydaje mi się,że krople nie powinny zaszkodzić.Ja ciągle stosuję Nasivin ale ten dla dzieci bo nie wierzę już w żadne naturalne sposoby a non stop pociągająca (nosem) jestem.
Widzę,że Twój Franek to jak mój Wojtek,się przekręca non stop :) ale jeszcze czas mają :)

Madzia128 nieee no Twój Tymuś to waga piórkowa :p Super,że wsjo ok.i tak do końca !!

I ja już po wizycie,aż niemożliwe że tak szybko :szok:
U mnie Pączek zmienił pozycję,ostatnio duupka na dole teraz już główka :sorry2:nie tak się synek umawialiśmy,ale masz czas.. Wagowo odpowiada co do dnia na suwaczku-1498g a wzrostowo przeskoczyliśmy,że termin mamy teraz na 11 czerwca..z 26 :happy: Główkę ma bardzo dużą,aż lekarz sprawdzał czy czasem wodogłowia nie ma,ale rączki i nóżki ma długie więc gazelka po mamusi będzie :-D Liczyłam na jakieś ładniejsze zdjęcia ale uparty i bokiem leżał i ciągle ziewał..Znudzone bidne dziecko .

pączek.jpg

Załączniki

• pączek.jpg
    pączek.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 46
Madzia gratuluję Pączusia:))) najważniejsze, że zdrowo rośnie, widocznie bardzo mu smakuję Twoja kuchnia:D

Nayaa cieszę się, że u Ciebie też wszystko OK, faktycznie kręcą się te nasze dzieciaczki bardzo:))) mam nadzieje, że finalnie zostaną z główką na dole:) fota fajna:)))

Mama mam nadzieję, że po następnej wizycie też przekażesz nam same dobre wieści:))) super!

Kurde ale Wam zazdroszczę, że znacie wagę Maluszków i wymiary... to moje USG w przychodni takie beznadziejne, że nic nie da się nim zmierzyć:/

Hej laseczki. Ja po wizycie.
Mały miał być nagrany na płytę, ale nie współpracował piernik i z nagrania nici. Spał, źle był ułożony, obraz się rozmywał, więc dostałam tylko zdjęcie. Mały waży 1397g- jak na ten tydzień prawidłowo. Na upławy dostałam Macmirror. Na pękające naczynka na nogach- lioton 1000 i jakieś tabletki. Cukrzyca i anemia zmartwiła moją lekarkę. Mam być na diecie,ale nigdzie mnie ni skierowała- ani do diabetologa, ani do szpitala. Widziała, że mierzyłam cukier glukometrem taty i mam to kontynuować. Ze względu na anemię i cukrzycę i dużą masę urodzeniową 2 dziecka (3950 i 57cm) mam przyjść za dwa tygodnie na KTG i USG. Będzie monitorować czy dziecko dobrze rośnie. Być może w II ciąży też miałam cukrzycę, ale nie miałam robionej krzywej cukrowej, więc nie wiem...
Do wizyty oprócz mierzenia cukru, mam zrobić badanie krwi i moczu oraz badanie żelaza czy coś o nazwie HBA1C. Znów pół wypłaty w lab. zostawię???
no.gif
baffled5wh.gif

Szyjka zamknięta, prawidłowa. Zapytałam czy normalnie będę rodzić, a gin zażartowała, że jak chcę to przez nos mogę. He he he :-)

Smile: widzę Twój Franek też nie lubi podgladania jak mój maluch. ;-)
Madzia: nie jest grubasek- zobacz na wagę innych maluchów- podobne są.
mama2013: no ja też dietka i przez miesiąć 1kg do przodu. Jakiś plus tych wyrzeczeń. ;-)
nayaa: no coś te nasz "gwiazdy" nie lubią technologii. Moje spało, a jak lekarka głowicą je trochę szturchnęła, to podobno tylko oczy otworzył i dalej nyny... :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry