reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Smile - jakbym była pacjentką Twojej lekarki to chyba kazałaby mi wodę tylko pić przy moim przyroście wagi :crazy:. Niestety trendy są takie teraz w prowadzeniu ciąży, a zapytajcie swoich mam jak nosiły Was w brzuszkach to lekarze kazali jeść dużo i zdrowo . i rodziły się dzieci tak samo jak teraz - przecież żadnej z nas niczego nie brakuje . To tak jak z karmieniem piersią - kiedyś była moda na podawanie mleka w proszku ( zwykłego ) . Na takim ja byłam chowana :tak:. A teraz pierś i tylko pierś , ewentualnie modyfikowane cuda ( dla alergików , dzieci z refluksem itp itd .... ) . Wiadomo , ze są plusy zmian i oparte to wszystko na badaniach i osiągnięciach najnowszej medycyny ale natura zawsze radziła sobie ( nawet miliony lat temu :tak:). Nie ma się co przejmować niepotrzebnie . Cieszyć się , że dzidzia zdrowa i jak zjesz ciasteczko do kawki to krzywda się dziecku nie stanie.

reklama
Wisienka, gratuluję wizyty :) Ja też mam brzuszek nisko, zupełnie inaczej niż z poprzednią ciążą, nieźle mi po pęcherzu daje.. a z drugie strony tak jak i Ciebie STRASZNIE męczy mnie zgaga :S i bądź tu mądry ;)

Fioletowa, no ty się nigdzie nie przerwacaj ! Za chwilę musi być wiosna i cały ten cholerny śnieg w końcu pójdzie precz. W końcu dziś 21 MARCA :tak::tak::tak:

Tak, z tą wagą dzidziusiów ja też uważam, że nie ma co tak ślepo wierzyć usg.. zdarzają się pomyłki w obie strony.. A doświadczona położna pewno na oko to potrafi lepiej wyczuć niż najlepszy aparat USG :D

Anilek... no mnie to jeszcze tylko schody w domu ratują, jeśli chodzi o ruch :p

Och, wiosno przyjdź!!!

Dziękuję za kciuki :*
Wizyta ok :) Moje podwozie się trzyma. Ewcia pięknie się odwróciła głową w dół i rośnie zgodnie z terminami. Dziś miałam tylko ekspresowe usg, bo bardzo się małej nie podobało i nie mierzył dokładnie, tylko głowę i kość udową (za miesiąc będzie dokładne usg z wagą itp). Jestem zadowolona :)

JULLIX - gratuluję wizyty i baaardzo dobrych wieści!!!! Super!:-D

WISIENKO - Tobie też oczywiście gratuluję dobrych wieści :), no i duży Twój Skarbuś!!! :tak:

ANUSIA -widzę, że mamy podobny zakres ruchowy :-D:-D, z tym, że ja po wejściu na górę sapię jak lokomotywa, w przeciwnym kierunku nieco lepiej mi idzie ;-)

Wisieńko, Julix gratuluję udanych wizyt :-) i &&&&& za dzisiejsze wizytujące :-)

Dziewczyny, mam głupie pytanko.. a może nie :-p Czy morfologię zawsze robicie na czczo? Zazwyczaj robiłam przed pracą i byłam przed śniadaniem, ale teraz nie chcę mi się zrywać z łóżka skoro świt :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry