reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Hej Kochane,
uzupełnię opis wizyty, bo wczoraj pisałam na szybciocha z telefonu.

Krążek dobrze trzyma - jak to gin opisał. Wszystko dobrze, Lenkę dobrze zbadał, wszystkie przepływy, serduszko, pępowinkę, łożysko, wody. Wszystko super. Powiedział, że Lenka ma śliczny okrągły i spory brzuszek, który podbija wagę ;-) po tatusiu ;-)
Infekcja to norma przy krążku i mam się nastawić na nie do końca. Dał mi globulki Pimafucin - mam nadzieję, że nie będę krwawić po nich - kazał brać co 2-3 dni.

Pytałam o możliwość porodu sn - jak się na to zapatruje. Stwierdził, że się nie zapartuje w ogóle, tylko na cc. Łożysko jest nisko, na przodzie, na bliźnie - za duże ryzyko, że przy skurczach odklei się za szybko i że macica nie wytrzyma i pójdzie na szwie.
Poza tym powód zrobienia pierwszego cc wskazuje u mnie na dystrofię szyjki, a przy takim łożysku nie odważy się mi podać oksytocyny ani niczego podobnego, co i tak może nic nie dać.

KINGUSIA - super wieści!!! Gratuluję!!!

SMILE - ale bym ochrzaniła tą Twoją lekarkę ;-). Wiesz, że mam już 20kg na plusie. Wczoraj jak się wdrapywałam na fotel i mówię ginowi, że jestem już taka gruba, że nie wiem co będzie dalej, a on 'proszę się nie martwić, zrzuci pani, najważniejsze, że dziecko zdrowe i u pani wszystko dobrze, proszę się wagą absolutnie nie przejmować.'
Powiedział też, że mam już sporo wody w organizmie i nic z tym się nie zrobi. Powiedział, że całe nogi spuchnięte z wodą.
Nie wiem jak masz nie przytyć, przecież to często woda zalega i nic z tym się nie zrobi - przecież nie będziesz się specjalnie odwadniać. hmmm....

Ostatnia edycja:
reklama
Smile, Malina, Kingusia, Natis gratuluję udanych wizyt!
uscisk2.gif

Natis, gratuluję dobrych wieści !!!! Super Lenka!

Smile, nie przejmuj się lekarzem, niepotrzebnie Cię stresuje.. :( A tak poza tym nie jest wcale powiedziane, że waga cały czas będzie Ci szła równo w górę. Ja w 27 tyg miałam +11 i trochę się zaczynałam martwic, mimo to moja gin mnie nie krytykowała, powiedziała że jestem wysoka i mam prawo więcej przytyć. A teraz połowa 30 tygodnia i waga dalej 11 kg, więc ewidentnie przystopowała. Jem na ile mam ochotę, także czasami coś słodkiego. Staram się nie jeść wieczorami bo zgaga mnie męczy, i tyle :)

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty!!

hej
Smile ja mam + 10 bez obaw nie denerwuj się a lekarz cóz, narwany jakiś
Jestem po kolejnym Usg kontrolnym.Mam skończone 28tc, dziś zaczyna się 29 na wczoraj mały wazył prawie 1400, więc w porządku.Wymiary też dobre , jak zwykle tydzień większy

Natis popieram Robaczka tak jak i Ty tak i ja czekałam te 30tyg na tak optymistyczny opis wizyty. Bardzo gratuluję!!!

Smile a jak przytyjesz więcej niż 1kg to co?? Dieta? Lodówkę Ci zamkną? Czy Pani zrezygnuje z prowadzenia Twojej ciąży? Nie rozumiem jej na prawdę :no:

Trzymam kciuki za dzisiaj!! Julix

dziewczyny gratulacje wizyt

smile ta twoja lekarka jest jakaś powalona, jakąś anoreksję ma, czy bulimię, że tak sfiksowała na tym punkcie?

natis super wieści :-D

co do wagi dzieciaczków, heh ja nawet nie wiem ile mój ważył na ostatnim usg - wiem, że było w normie i tyle
a z Arturem miałam usg dwa dni przed porodem i powiedzieli mi 3800, a moja ciotka położna popatrzyła na mój ogromniasty brzuch i powiedziała 3300 i co? młody wyszedł z wagą 3370 ;-)

Gratuluje udanych wizyt!

Smile: nie przejmuj się. Wszystkie tyjemy. A jak się na dworze W KOŃCU zrobi ładnie, to będziemy się przecież więcej ruszać, bo teraz to masakra jakaś jest-przynajmniej u mnie- z ruchem. Jak widzę tę pogodę, to nawet nosa za próg nie chce mi się wystawić... :no:

anilek ja się normalnie boję
brzuch mam ogromny - jeszcze chyba wczoraj pisałam że palce u nóg widzę, ale gdzie tam, jak się nie pochylę to nie widzę, jak stoję prosto to na brzuchu mam horyzont ;-)
i jakbym się gdzieś wywaliła to by bieda była, a mnie już prawe biodro tak boli, że koszmar [miałam z nim przeboje przed ciażą], nogi drętwieją - siedze w domu i płaczę za słoneczkiem i zieloną trawką

fioletowa fakt teraz jak leżałam w szpiatlu była dziewczyna do cc bo dziecko powyzej 4 kg a ona drobna i niska. No i zrobili jej cc a tam 2 900.Bez komentarza:-D:-D:-D:-DMi mierzą tą wagę z powodu tej macice, ze tak mało rosnie, ale jak juz pisałam super lekarka uspokoiła mnie, że to przez bardzo niskie ułozenie malucha. Brzuch ogólnie mam tak nisko, ze pytaja mnie czy ja przed porodem jestem...No i skąd te zgagi ....

reklama
Do góry