reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Marcysiowa gratuluję zdrowych i już dużych kobitek :blink:
MamaEwa dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i ona też ma te witaminy Pregna Plus,podobno dużo żelaza mają i zastanawiam się czy ich nie kupić :blink:
MamaWikusi również gratuluję udanej wizyty,szkoda że bez usg :( ale najważniejsze,że wsjo ok :blink:
Korba reeety kochana trzymaj się dzielnie :( najważniejsze,że będziesz pod opieką lekarską chociaż najlepiej jakby w ogóle nie było takiej potrzeby.. echh.. Mega mocne kciuki !!

co do glukozy.Ja zdziwiona byłam (ale szczęśliwa) że z palca pobierają a nie z żyły.
I wynik mam na czczo 74mg/dl
a po godzinie 103mg/dl

Ostatnia edycja:
reklama
Napiszę w skrócie :-(

Szyjka miękka, 1cm , jutro między 9-10 szpital, chcą podać chyba "sterydy" żeby dziecku wykształciły się płuca. Niby lekarz powiedział , że jutro pierwsza dawka w piątek druga i mnie wypuszczą. Bardzo proszę o kciuki żeby tak było :-(

Czy któraś wie jak podaję się ten lek ???:-(

KORBA - od smsa nie umiem się uspokoić. Ale jestem też dobrej myśli. Widziałam, że w szpitalu podają ten lek w zastrzyku w tyłek - domięśniowo.

Trzymam kciuki z całych sił za Was i teraz tylko leż, leż i jeszcze raz leż. Będzie dobrze!!!

Marcysiowa duże te wasze córeczki. Gratuluje udanej wizyty :tak:
MamaWikusi cieszę się, że wszystko dobrze:tak:

Korba kochana trzymaj się cieplutko. Wiadomo szpital nic przyjemnego ale będziesz z córeczką pod dobrą opieką a to najważniejsze. Trzymam mocno kciuki, żebyście szybko wyszły oczywiście w dwupaku do domku i dalej tam odpoczywały. Jestem z wami całym serduszkiem:)

Korba ja miałam w poprzedniej ciąży takie zastrzyki na rozwój płuc, miałam w formie zastrzyków do pupki- trochę bolały
Leżałam 3 dni i chyba 3 zastrzyki, ale nie pamiętam dokładnie.
A ile wazy mała?

Korba tak jak pisze Natis na 100% są to zastrzyki, podają 1 a drugi po 24h z tego co kojarzę (jeżeli się mylę poprawcie mnie) Trzymam kochana mocno za Was dwie kciuki, żebyś wróciła w IIpaku do domku i wytrzymała jak najdłużej.

korba kciuki trzymam żebyście połaziły w dwupaku jeszcze..
nie wiem o ile ci się skróciła, ale z jednym cm to jeszcze możesz pochodzić :-)
a lekarz powiedział czy masz rozwarcie?
będzie dobrze, a po zastrzykach będziesz spokojniejsza

reklama
Korba, pamietaj spokojnie. Stres jest ale zebys nerwami nie doprowadzilamdo skurczow. Dobrze ze w tej sytuacji podadza ci te zastrzyki. Masz juz 29 tydzien, wiem ze to jeszcze wczesnie ale nie skrajnie jak 25 czy 26. Zosienka trzymaj sie tam w brzuszku i nie wychodz przed 37 tygodniem.

Do góry