reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

NAYAA - gratuluję drinkowania odważna kobietko!!! :-)

ANILEK - ja miałam dwa razy z żyły, ale czytałam, że kilka dziewczyn miało z palca. Nie wiem od czego to zależy. Tak samo jak u mnie nie pozwolili mi wcisnąć cytryny, bo niby zaburza wynik. Kazali siedzieć nieruchomo, a np. MATKAEWA mogła jechać do domu. Chyba wszystko zależy od punktu pobrań.

reklama
Widzę, że ja pierwsza melduję się powizytowo. Najważniejsze - szyjka trzyma. Nie zmieniło się od ostatniej wizyty. Wyniki mam super. Lekarz zdziwiony, że cukrzycy nie mam :-) Dziewczyny (na 100%) są duże, Ala już 1kg a Ewa 0,9kg. Ułożone główkowo. Brak wskazań do szpitala. Zmienił mi witaminy na PregnaPlus i zmniejszył luteinę. Wiecie, że luteina po 20tc nie jest już refundowana? No nic. Dla dzieci wszystko. Następna wizyta:
03.04 godz. 15.40

Ja glukozę miałam 2 razy z żyły.

MARCYSIOWA - wspaniałe wiadomości!!!! Ależ się cieszę! Twoje dziewczynki to już duże pannice :-).

Moja Lenka - widzę już - należy raczej do mniejszych dzieciaczków. Chyba nawet wolę mniejszego Skarbeczka urodzić, tylko teraz mi zależy, żeby była jak największa, żeby w razie czego miała większe szanse...

Marcysiowa podwójne gratulacje! :-) jakie Twoje dziewczynki są już duże :-)
A mam takie pytanie, skąd wiecie która jest która, bo piszesz że Ala waży kilogram a Ewa 0,9kg? :zawstydzona/y: przepraszam za głupie pytanie :-D

Kingusia nie ty pierwsza o to pytasz. Gin oznaczył je już w 10tc. Kwestia "mocowania" łożyska. Ala ma troszkę niżej a Ewa troszkę wyżej.

ja glukozę tez miałam z żył

Wiecie, że luteina po 20tc nie jest już refundowana? No nic. Dla dzieci wszystko.

gratulacje udanej wizyty

tak wiem, dlatego moja mi wypisywała maksymalne dawki nawet jak zmniejszała ilość tabletek, w sumie mi zostało jedno opakowanie z refundowanego, po wizycie w piątek mogę ci wysłać [jeśli nie bedę musiała dalej używać, a raczej już nie]

Kingusia nie ty pierwsza o to pytasz. Gin oznaczył je już w 10tc. Kwestia "mocowania" łożyska. Ala ma troszkę niżej a Ewa troszkę wyżej.

hmm a bedzie wiadomo, która pierwsza wyjdzie?

reklama
Nayaa, Teri- super, że już macie tą ochydną glukozę za sobą :-)

ja miałam z palca i z żyły na czczo, a po 2h tylko z żyły ;-)

Marcysiowa- ależ te Twoje dziewczynki rosną :-)

Do góry