reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Korba najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze a tak szczerze to wydaje mi się, że jeszcze wiele płci może się u nas zmienić. Mojej koleżance do 7 miesiaca mówili, że dziewczynka a tu w 8 synek. Także wszystko jest możliwe ;-)

reklama
Ale byłoby wesoło jakby się okazało że komuś z synusia zrobiła się córeczka lub odwrotnie :-D Najlepiej jakby się to przytrafiło tym z Nas które miały konkretne oczekiwania a które się nie sprawdziły ;-)

DZIEWCZYNKI PIĘKNIE GRATULUJE WAM UDANYCH WIZYT!!!!

korba Ty nawet nie mów bo ja mam juz chyba wszystko do 4 rozmiarów do przodu w różu i tym podobnym ale dziewczęcym kupione;-) szczoteczki, nawet pieluszki tetrowe w smyku takie rózowe kupiłam wiec lepiej niech sie nic nie zmieni;-) jak za pierwszym razem mi nie umiała przez brzuch zobaczyc to dopochwowo sprawdzała żeby ją od spodu uchwycic, poprostu powiedz ze chcesz poznac płec i czekaj do skutku:-)

Korba, a Ty wolałabys synusia czy corcie? :) i tak i tak fajnie choć ja na Twoim miejscu poszlabym gdzieś jeszcze podejrzec.
800 gram to chyba właściwa waga, w końcu o już prawie 26 tydzień u Ciebie się zacznie :) ja podejrzewam, ze mój tez przynajmnij z tyle waży, w końcu 4 tyg temu ważył już 560 ;)

Kochane chcieliśmy synka, ale jak się okazało , że będzie córeczka to już się bardzo oswoiliśmy z tą nowiną :tak: i czekamy na Zośkę chyba już bym nie chciała zmian.;-) A właściwie to obojętnie , ale chciała bym wiedzieć, bo człowiek nie wie co kupować :-) Ja też mam bodziaki, pieluszki itd... kupowane dla dziewczynki ehhh teraz będę miała myślące dni..;) Myślę , że będzie Zosia:tak:

​korba az sobie jeszcze raz odszukałam synka palin i zobacz sama jaki siusiak duży !! chyba w 23tyg to co dopiero u Ciebie by było;-) no chyba ze lekarz ślepy;-)

​korba az sobie jeszcze raz odszukałam synka palin i zobacz sama jaki siusiak duży !! chyba w 23tyg to co dopiero u Ciebie by było;-) no chyba ze lekarz ślepy;-)

Wiesz siusiak siusiakowi nierówny ;-) może nasz synuś ma małe przyrodzenie:szok: A tak na poważnie to też myślę , że będzie córeczka, no chyba że na ostatnich usg gdzieś się podwinął pod pupkę:baffled:

Nika- 3mam kciuki, żeby Twoja mama szybko wróciła do zdrowia, a co do szyjki, moja ma jakieś 3,3cm i lekarze twierdzą, że jest ok

moja ginka twierdzi że nie ważne ile ma szyjka - bo to jak z długością palców: geny
ale ważne żeby się nie zmieniała
jak się skraca to za dobrze nie jest... no ale damy radę - ja poprzednią ciążę przenosiłam, mimo rozwarcia i skrócenia - 2 dni mi wywoływali
teraz zaczynam cykorzyć, bo w sumie w piątek chyba muszę iść na wizytę

gratuluję wizyt, Korba to masz wstydnisię....

reklama
Hej,

Posiedzieliśmy dzisiaj nieźle w poczekalni, ale warto było ;-). Niedawno co wróciliśmy, byli u nas szwagierka ze szwagrem, więc dopiero teraz mogłam siąść do kompa...

Lenka waży już 710g, wymiarowo nieco spóźnia do terminu - o ok. 5 dni.
Wszystko w porządku z Malutką!!!! Wszystko ma na miejscu i wszystko wygląda, że jest dobrze. Ma nieco przyspieszoną akcję serduszka, ale to przez fenoterol - dziecko też przejmuje skutki jego zażywania.
Darek męczył temat zdrowia dziecka i lekarz dwukrotnie podkreślił, że absolutnie nic nie wzbudza jego wątpliwości.

Ustalony mamy wstępnie termin rozwiązania na 21.05. Będzie cc, jako wskazanie podał umiejscowienie łożyska i pierwsze cc. Mam się zgłosić 20.05 do szpitala, a 21.05 będzie planowe cc.

Co do mnie to z uwagi na skurcze dalej mam leżeć - tylko na bokach. Nie zwiększał mi dawek fenoterolu - ufff...
Mówi, że fenek działa, bo brzuch miękki był u niego, a mówił, że poprzednie 2 razy się spinał - nawet nie wiedziałam.

Co do pessara to niestety bakterie są nadal, antybiotyk ich nie zwalczył. Mam nową kurację i miejmy nadzieję, że tym razem zadziała. Gin mówił, że założymy krążek, ale szybko trzeba wyeliminować bakterie - z nimi niewiele się zrobi, za duże ryzyko na infekcję, a z infekcją do przedwczesnego porodu.

Chyba tyle :-) :rofl2:

Do góry