reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Korba- gratuluję zdrowego i dużego maleństwa :-)

Nika- 3mam kciuki, żeby Twoja mama szybko wróciła do zdrowia, a co do szyjki, moja ma jakieś 3,3cm i lekarze twierdzą, że jest ok

reklama
Marcysiowa- gratulacje córeczek:tak: Moje tez czesto zazdrosne o ciuchy. Zreszta mnie akurat podoba sie ubieranie jednakowo-ale raczej od święta:tak:

Korba - cieszę się, ze wszystko ok u Twojego maluszka:-)

Korba- ciekawe czy u którejś z nas po porodzie sie okaże że jednak płeć inna, a pewnie bym była ciekawa na Twoim miejscu, kiedy następne USG?
A co do masy to dzidziuś duży ale u Ciebie to juz 25 tc, zaraz 26 więc według siatki centylowej dziecko takie ok 50 centyl.

Korba no to ładnie....Ja bym na kolejne USG poszła :-p Duży Dzidziuś! Cudnie.
A jak to chłopczyk to jakie imię będzie nosił?

NATIS cholerka czekam na Ciebie!

Korba Twoje Maleństwo już też nie takie małe:))) super! nosem się nie przejmuj, sorry ale skoro nie mogą się zdecydować co tam między nogami się dzieje to co dopiero nosek:) dobrze, że wszystko OK! 3mam kciuki za dobre wyniki moczu!!

Halo a gdzie reszta wizytujących?

Dziewczyny Dzięki , następne USG 13 marzec, ale nie wiem czy wytrzymam , może kurde zapiszę się gdzieś na usg. No mówię Wam dziewczyny szok dla mnie---kurcze z córcią to miałam jasność od początku a tu:szok:

Sara, Synek miał mieć na imię : Kornel ;-)

Matka Ewa, Noo komentarz miał boski :tak: Po czym spojrzał na mnie i na mojego S i powiedział: ale chyba nie ma po kim :happy2: Ach Ci lekarze ;-)

Korba z lekarzami to nie ciekawie. Znam przypadek gdzie chyba 6 lekarzy (przychodnia NFZ) mówiło, że córeczka się urodzi i miała być Kamila. Urodził się Kamil.

Co do ubierania jednakowo - nigdy w życiu. Dziewczyny są dwuowodniowe i dwukosmówkowe więc duża szansa, że będą do siebie tylko podobne. Ja jestem za kreowaniem indywidualności.

Dziewczyny czy któraś ma wydzielinę z piersi?

Korba a może Twój lekarz wychodzi z założenia że oczekiwanie to połowa przyjemności ;-)No ale faktycznie mógłby określić płeć.Co do noska. Ja mam zdjęcie z pierwszego genetycznego gdzie Wojtek wyglądał dosłownie jak Pinokio..Też tak patrzę "matko i córko co za nochal" ale na innych zdjęciach w tym buźki z bliska mała pyreczka jest :) może to kwestia hmm.."ustawienia" :) 800g to już duży dzieciaczek :) Wszystkiego dobrego dla Was :) i oby z nerką było ok.

mama2013 dobrze,że jest ok oby tak dalej :) Szkoda,że gin odchodzi bo najgorzej tak latać od jednego do drugiego a każdy jakby nie patrzeć inne wizje ma.

marcysiowa ale fajnie:-) dwie córcie, super wieści gratuluję:-)niech dalej rosną zdrowo !
korba a Ty miałas w 3d ? 800g to juz naprawde duży dzidziuś i jeśli nic nie widac to chyba dziewczynka bo przeciez siusiaka by zobaczył jak dzidzia taka duża ?? pamiętam jak mój mąż mówił jak lekarz nie umiał znalezc siusiaka ale tez nie mówił ze to dziewczynka.. ze musi być córeczka bo po nim to napewno siusiaka byłoby juz widac:-D i sie nie pomylił;-)
ja bym chyba poszła gdzies jeszcze wczesniej bo miesiąc nie dałabym rady czekac;-)
i przede wszystkim zdrówka życzę i dobrych wyników moczu !

reklama
Nayaa, Też tak myślę, że to zależy jak się uchwyci , pod jakim kątem dziecko ;-) Ale powiem Wam szczerze, że siedze taka troszkę zła :tak: Bo naprawdę wolała bym wiedzieć..haha już pokupowałam różowe ładnie bodziaki , pieluszki , adidaski i co??? :-)

Jeny, Dzięki kochana, ja też myślę , że to córeczka tak jak mówił wcześniej;-) ale i tak pomyślę nad wcześniejszym USG. Zwykłe USG miałam

Ostatnia edycja:
Do góry