reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Ja już po wizycie. Maleństwo prawidłowo się rozwija. Ma 1,54cm więc takie maleństwo. Założył mi kartę ciąży, fioletową;-) Termin porodu na 18. czerwca. Mąż się śmieje, że może do 22 posiedzi to by razem urodziny mieli:-D Oprócz tego skierowań na badania nie dostałam. Jako, że chodzę prywatnie lekarz(ordynator) stwierdził, że mam z kartą ciąży zadzwonić do poradni nfz i umówić się na wizytę na której wystawią mi skierowania na badania. Cieszę się bo trochę kasy w kieszeni zostanie a z drugiej tam są takie kolejki, ze nie wiem czy mnie przyjmą przed kolejną wizytą. No nic jutro spróbuję zadzwonić i zobaczymy

Ostatnia edycja:
anbas również wspólczuje przezyc. Coz za ironia losu. Uslyszalam slowo w slowo te same sformuowanie od pani doktor.
dzikabez przyko mi i z twojego powodu. takie sytuacje nie powinny sie zdarzac.

cześć Dziewczynki,
ja już po wizycie, chyba nawet zapomniałam Wam wspomnieć, że dzisiaj mam.
A więc dzidziuś ma już 15 mm. Pięknie bije serduszko :) Jestem bardzo szczęśliwa.
Lekarz określił ciążę na 8 tydzień ze względu na moje długie cykle :)
Kolejna wizyta za 2 tygodnie, usg genetyczne 10.12.2012 r.
Buziaki i gratuluję udanych wizyt.
Paulunia też wstępnie mam termin na 18 czerwca :)

monia-bet- gratulacje, ja bym bardzo chciała urodzić 18, moja mama się wtedy urodziła, super że z dzidzią wszystko ok.
Paulunia- sory za literówkę w nicku, ale miałam dziecko na rękach

monia-bed ja kolejną wizytę mam 10 grudnia. Mam tylko nadzieję, że uda mi się badania zrobić do tego dnia. Fajnie że mamy taki sam termin. U mnie 8t2d więc praktycznie tyle samo co u Ciebie:)

DzikaBez dziękuje kochana. I ja się cieszę, że wszystko dobrze bo tak się już dzisiaj martwiłam, że głowa mała. Jeszcze wczoraj miałam takie mdłości, 4 razy wymiotowałam a dzisiaj się czuje bardzo dobrze i to mnie zaniepokoiło.

reklama
Ja też już po drugiej wizycie. Dzidziuś rośnie, serduszko bije. Niestety nie wiem jak dużo urósł bo skończył się papier w USG i lekarz wydrukował tylko jedno zdjęcie,które dołożył do karty...

Położna założyła mi kartę, dała skierowania na badania.
Potwierdziła też termin porodu, który już wcześniej sama sobie wyliczyłam 19.06 :-)

Do góry