reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Super wiadomosci dziewczyny!!!! Gratuluje udanych i szczesliwych wizyt :)
Paulunia8713...a Ty to sie tak nie martw za kazdym razem kiedy sie dobrze poczujesz :-D W ciazy tez mozna sie dobrze czuc ...hihihihi
Ja w poprzedniej ciazy to gdyby nie ten rosnaczy bebenek to nawet bym nie wiedziala ze w ciazy jestem. No poprostu NIC!!! Zadnych objawow... :-) Tak ze glowa do gory!!! Ciesz sie dniami bez mdlosci :)

monia_bed, Aska1987...super wiesci! Gratuluje!
i z tego co widze....jesli wszystko pojdzie dobrze i u mnie....to bede zamykac chyba ten watek, bo mi lekarz wyliczyl termin z usg na 30 czerwca (oby wszystko bylo ok )

reklama
Super wiadomosci dziewczyny!!!! Gratuluje udanych i szczesliwych wizyt :)
Paulunia8713...a Ty to sie tak nie martw za kazdym razem kiedy sie dobrze poczujesz :-D W ciazy tez mozna sie dobrze czuc ...hihihihi
Ja w poprzedniej ciazy to gdyby nie ten rosnaczy bebenek to nawet bym nie wiedziala ze w ciazy jestem. No poprostu NIC!!! Zadnych objawow... :-) Tak ze glowa do gory!!! Ciesz sie dniami bez mdlosci :)
Skąd ja to znam. W ciąży z Julunią robiłam wszystko a teraz leżę i pachnę:-D Cieszę się bo już naprawdę miałam ich dosyć ale taka już moja natura, że się martwie tym bardziej, że teraz dużo złego się dzieje:(

20121109093.jpgFasolka ma 2,5 cm , serduszko bije ( słyszałam i widziałam ) :tak:, lekarz pokazał jak się fasolka rusza a raczej wygina:-D . Wszystko jest w porządku - termin na 14 czerwca. Krwiak już się prawie wchłonął i nie stanowi żadnego zagrożenia. Plamienia są wynikiem oczyszczania się macicy. Mam skierowanie na badania prenatalne. Dostałam jeszcze zwolnienie lekarskie. lekarz powiedział , ze do pracy mnie nie będzie wypychał jak chcę to mogę siedzieć w domku. Mam jeszcze brać duphaston i jakieś witaminki kupić sobie. Kartę ciąży mam fioletową. Dostałam też pakiecik z próbkami i gazetkami o ciąży. Ale się cieszę !!!! Trzymam za Was kciuki teraz. Nastepna wizyta 21 listopada, no i na prenatalne muszę się umówić.

Zobacz załącznik 513852Fasolka ma 2,5 cm , serduszko bije ( słyszałam i widziałam ) :tak:, lekarz pokazał jak się fasolka rusza a raczej wygina:-D . Wszystko jest w porządku - termin na 14 czerwca. Krwiak już się prawie wchłonął i nie stanowi żadnego zagrożenia. Plamienia są wynikiem oczyszczania się macicy. Mam skierowanie na badania prenatalne. Dostałam jeszcze zwolnienie lekarskie. lekarz powiedział , ze do pracy mnie nie będzie wypychał jak chcę to mogę siedzieć w domku. Mam jeszcze brać duphaston i jakieś witaminki kupić sobie. Kartę ciąży mam fioletową. Dostałam też pakiecik z próbkami i gazetkami o ciąży. Ale się cieszę !!!! Trzymam za Was kciuki teraz. Nastepna wizyta 21 listopada, no i na prenatalne muszę się umówić.

Wielkie GRATULACJE!!!!! :-) Fotka piękna :tak:

Ja też jestem umówiona na badania prenatalne , ale niestety płatne:crazy:

MatkaEwa- Gratulacje, super, bardzo się ciesze
Ja też jestem po, ile się stresu najadłam, lekarz (NFZ) po zrobieniu usg powiedział ze nie widzi jeszcze serca ( według om to 7t3d) ale że na tym aparacie może nie byś widać i żebym przyszła za tydzień, albo na lepszym aparacie u niego w gabinecie w poniedziałek, ale ja mu na to ze nie wytrzymam tak długo ( w poprzedniej ciąży na tamtym aparacie dokładnie w tym dniu serce było) to on powiedział ze robi w tym gabinecie(NFZ) jeszcze na jednym sprzęcie, koszt 70 zł, ale już dziś nie może z niego skorzystać (ma określone godziny na prywatne pacjentki), umówiłam się u niego w prywatnym gabinecie (mam tam 35 km,) dziś na 15, ale jak poszliśmy do położnej to ona powiedziała ze może dziś wykonać tu badanie, ale ja miałam przy sobie tylko 50 zł i nie wzięłam karty a do domu 20 km, lekarz powiedział ze mi pożyczy bo nie chce żebym się denerwowała, a on nie możne uruchomić sprzętu jak nie ma faktury płaconej bo to się rejestruje, ble ble ble. Pobiegłam do kasy, opłaciłam i usłyszałam serduszko!!!!!!! Tak, że dziewczyny bardzo dużo zależny od sprzętu, on mówił że ten lepszy aparat wyłapuje serce już 2 tyg przed tym z gabinetu NFZ) Termin z om mam na 25, a z USG na 27

DzikaBez to się pewnie nadenerwowałaś. Najważniejsze, ze serduszko bije i maluszek ma się dobrze. Ja się cieszę bo chodzę do lekarza, który ma naprawdę dobry sprzęt a jednak jak widać dużo on daje.

MatkaEwa piękne maleństwo. Gratuluje:tak:

Dziewczyny - gratuluję wszystkim udanych wizyt, serduszek, pięknych zdjęć :)

MatkaEwa - cieszę się, że wszystko dobrze. Piękne to Wasze dzieciątko! :) Bardzo się integruję z Tobą i mocno trzymałam kciuki :).

DzikaBez - Jezu, ale przeżyłaś znowu. Ci lekarze to niepoważni są trochę, więcej empatii i zrozumienia by się przydało.
Dobrze, że tak się skończyło i masz pewność, że w brzuszku wszystko dobrze.

reklama
matkaEwa Sliczny dzidziolek :-D niech rośnie zdrowo! :-)
dzikaBez o żesz :szok: no i po co tyle stresu ci fundować. Porąbany system... Koniec koncem wszystko jest super! :-) ciesze sie niezmiernie i zazdroszcze uslyszanego serducha :-D

Ostatnia edycja:
Do góry