reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Witam wszystkie czerwcowki :)
Wczoraj mialam swoje pierwsze USG ... tak bardzo sie cieszylam ze zobacze moja dzidzie...
A tu nic :( tak sie chowala moja dzidzia ze czasami kregoslup widzialam , lekarz siedzial kolo mnie i ciagle jezdzil mi po brzuszku , zeby cokolwiek zobaczyc... a tu NIC :(

reklama
Jejku dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!! Ale szał z tymi chłopakami:D na teraz na liście mamy ok 60 czerwcówek ciekawe ile z tego to będą chłopaki, a ile dziewczynki:)

Monika ale wszystko ok? co Ci lekarz powiedział? w 16tc powinien spokojnie dzidzię wyłapać USG, nie robił dowcipnego?

&&&&&&& za dzisiejsze wizytujące!

Palin ale boski ten twój Mikołaj ;) Aro czasem juz nie przebąkuje, ze do niego podobny?

Irek wczoraj tak patrzył i patrzył i mowi, ze normanie cały tata, ten nos, oczy hehe ;) Lekarz sie smiał, ale racje mu przyznał... a na koniec dodał ze smiechem "no jak po panu ma przyrodzenie, to jest czego zazdroscic" hehe ;)

monika, bo nie rozumiem nie bylo widac dzidzi przodem tylko dupką?
Bo wcale to chyba malo mozliwe, chyba ze masz jeszcze duze tylozgiecie i tylko usg dopochwowe wtedy.

Witam wszystkie czerwcowki :)
Wczoraj mialam swoje pierwsze USG ... tak bardzo sie cieszylam ze zobacze moja dzidzie...
A tu nic :( tak sie chowala moja dzidzia ze czasami kregoslup widzialam , lekarz siedzial kolo mnie i ciagle jezdzil mi po brzuszku , zeby cokolwiek zobaczyc... a tu NIC :(

Hmm nie przejmuj się ja w byłam ok 12 tc. i po szybkim kuknięciu maszyną przez pochwe pani doktor powiedziała, że miminko jest już duże i możemy przez brzuch...mój pierwszy wpis o wizytach - opisywałam jak to kilka minut mi wygniatała dziurę w brzuchu bo mały się "schował" - naprawdę nie wiedziałam, ze to możliwe a jednak :)

No to ja po wizycie. Wszystko ok. Dzidziuś duży - termin porodu się przesuwa do przodu cały czas. Teraz lekarz stwierdził , że chłopak na 1000 % :-) Więc już chyba nic nie odpadnie. Położenie tylko jest takie dziwne - poprzeczne . Ale lekarz mówi , ze ma dużo miejsca jeszcze i pewnie potem się przekręci . No i śpioch znów przespał usg .

I ja po wizycie.. Dziękuję za kciuki :-)
Dzisiaj szybciutkie badanie, na usg sprawdzone, że z dzidzionkiem wszystko dobrze po amnio. Nie ma krwiaka, wód nie ubyło za dużo, lekarz potwierdził płeć synkową i w zasadzie tyle. Morfologia, mocz w porządku, następna wizyta 30 stycznia.

Jestem po amnio.. Stres masakryczny i nie warty tego - póki co. Może dlatego że lekarz bardzo ludzki i sympatyczny a czas w poczekalni spędziłam żartując z qmpelą :-) Wody płodowe czyste, idealne:-) Poza tym poza niskim wynikiem z krwi wszystko inne ok.. Lekarz kazał mi się zapisać na połówkowe i powiedział, że wygląda mu to na miesiąc niepotrzebnego stresu:-D Ale wyniki za równe 21 lub 22 dni. Jednak uspokoiłam się :-) I badanie samo w sobie też nie jest straszne, poza tym trwa 0,5 minuty

Poza tym pierwsza noc po jest najistotniejsza.. na szczęście mój lekarz dyżuruje w pobliskim szpitalu w razie co..

No to dobre wieści Ines :) . Teraz kciuki trzymam za wyniki amnio &&&&&&&&&&&&&&&&&. Na pewno będą dobre :tak:
Madzia - też tak myślę , ze niepotrzebnie Was stresują . Wszystko będzie dobrze tylko teraz leż kochana i bardzo na siebie uważaj !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry