reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

To czekamy na relacje... :))

Wizytę mam dopiero 8.01 a usg 10.01. Poprosiłam o dodatkowe, bo chciałabym też poznać już płeć. Niby w 13 tyg powiedziała mi, że coś tam "sterczy" między nogami, ale musimy jeszcze poczekać... :)
Planowe usg mam mieć dopiero w 22tc.

reklama
Też wizytuję 8 stycznia, ale dopiero wieczorem :( Będę siedział jak na szpilkach cały dzień... Nie widzę innej opcji jak z USG i liczę że będzie ono długie, żebym zdążyła się napatrzeć na tego mojego Cudaczka...:happy2:

Palin moja pani doktor nie robi usg :( i muszę osobno na nie chodzić... niestety :((

Dla mnie to trochę dziwne, takie rozbicie. Ja bym chyba tak nie mogła. Kto inny patrzy na mojego maluszka, kto inny mi doradza w kwestii ciąży. Według mnie to podczas USG więcej można zobaczyć niż patrząc tylko na wydruk, czy opis. Bałabym się i miałabym bardziej ograniczone zaufanie. I nie myślę tu o jakichś specjalnych USG (dokładniejszych, genetycznych, czy 3 lub 4 D), tylko nawet takie najzwyklejsze. Ale to tylko moje zdanie. Wielu lekarzy pewnie tak robi i wszystko jest oki, dzieci zdrowe i bezpieczne.

D320121218_0000.jpg Witam dziewczyny ...jestem tu nowa ..a to dlatego że mam wątpliwości z ustaleniem płci mojego maleństwa, czy któraś z Was umiałaby wyczytać jakiej jest płci :) ?

Witaj ewelinanice !!!! To pytanko do lekarza który robi usg . Na tym zdjęciu nie widać jakiej jest płci Twój przesłodki maluszek. A w którym tygodniu ciaży jesteś ???? Jak bedziesz na usg połówkowym to pewnie lekarz powie Ci jaka jest płeć maluszka .

Dołącz do nas pisz co słychać i jak przezywasz ciążę :-). Z tym czekaniem na wizyty to też tak mamy wszystkie - nie możemy się doczekać , zeby przez chwilkę pooglądać maluszki:-)

reklama
Jestem ciut zmieszana bo ja tez nic nie widze a koleżanka mi powiedziała że tam na pupcią widac jajeczka i siusiaka ... no i sie bardzo ucieszyłam bo planowałam chłopca :) tylko ze ja nic nie widze :p

Do góry