reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Natis , Filetowa , Olunia gratuluję dobrych wizytowych wieści !!!!!! Bardzo się cieszę , ze wszystko u Waszych pociech w porządku:tak:
Nie dotrwałam wczoraj do wszystkich relacji :-( zasnełam . A dziś mężu zabrał laptopa do pracy i cały dzień musiałam czekać w napięciu że by poczytać jak wczoraj te wizyty przebiegły. Bardzo się cieszę ; raz jeszcze :-)
Natis spokojnie poczekamy aż łożysko sie podniesie i wtedy pójdziemy na soczek . Co się odwlecze to nie uciecze :-). Ważne , żeby to cudo , które masz w brzuszku było całe i zdrowe i bezpieczne :tak:
Kciuki za dzisiejsze wizyty trzymam oczywiście.

Nika, Ines, Matka Ewa, Mama Wikusi, Korba, Natis, Fioletowa, Olunia - wielkie gratulacje!!! Jeśli o którejś z Was zapomniałam, to przepraszam, ale tyle dobrych wieści, że nie wiem, czy wszystko spamiętałam:)

Natis- domyślam się, jak Wam ulżyło, że z dzieciątkiem wszystko w porządku!

A jeśli chodzi o badania na HIV, to ja dostałam skierowanie i jak pobierali mi krew do morfologii, toxo itp., to od razu zrobili na HIV:)

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty i czekam na relacje!!!!

Nika słodkości :) Super fotki!!
mamawikusi super!! Najważniejsze ze z dzidzią wszystko ok, z ciśnieniem sobie poradzisz :*
natis piękne zdjęcia!!!!!! Takie wyraźne no i dzidzia faktycznie spora!! Cieszę się że wszystko dobrze z dzieciatkiem a Tobie Kochana zyczę szybkiego odstawienia tabsów i staniecia na nogi :*
mama2013 faktycznie uparciuszek z Twojego maluszka :) Gratuluje udanej wizyty!
kobra kuruj się Kochana! Duzo zdrówka Ci zyczę :* No i ciesze się ze na wizycie wszystko dobrze a dzidziol faktycznie gigant!! Będzie baaaaaaardzo wysoki ksiądz :-D
fioletowa najważniejsze że wszystko ok :) Ciesze sie bardzo!

A ja żeby poznac płec muszę poczekac jeszcze równo 3tyg, wtedy będę w 17tyg więc moze doktorek juz coś tam dojży :-) Ależ jestem ciekawa!! :-D

Super wieści dziewczyny, oby tak dalej. Ja już w domku po wizycie, dziś nie było usg, ale słyszałam bicie serduszka i ruchy też słyszałam:-)
Szyjka ok, macica 3 palce pod pępkiem. Wagi nie nabrałam jak było 53,5kg tak jest. Następna wizyta 10 stycznia.
Jestem zadowolona można spać spokojnie.
Miłej nocki.

Cześć dziewczyny!

Gratulacje wszystkich udanych wizyt :) !!!!

Ja byłam wczoraj :( moje maleństwo ma torbiela splotu naczyniowego i prawdopodobnie to nic groźnego i samo ma się wchłonąc ale pani doktor powiedziala ze po prostu trzeba zwrocic na to uwage i obserwowac czy sie zmniejsza czy powieksza. I mam kompletna katastrofe bo z tego co mowila to nie wplywa ani na rozwoj ani na zdrowie tylko jak teraz wytrzymac do 13 stycznia :( boje się troszkę i nie moge przestac o tym myslec :(

czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim?

marta nie spotkałam się nigdy z czymś takim, ale jak gin mówi że to nic groźnego to trzeba jej słuchać. Nie denerwuj się bo to szkodzi dzidzi. A nie możesz poprosić np o wizytę po świętach żeby to sprawdzić? i się uspokoić... trzymam kciuki żeby torbiel szybko się wchłonęła.

Niespecjalnie się w temacie orientuje, więc zajrzałam troszkę do "wujka google". Taka torbiel nie musi oznaczać czegoś poważnego. może się wchłonąć i nie nieść żadnych konsekwencji. Ale trzeba dać sobie i dziecku czas. Przede wszystkim się nie stresuj, bo tym na pewno nie pomożesz. Dbaj o siebie i maluszka, a z pewnością wszystko skończy się dobrze. Trzymam za was kciuki &&&&&&&

reklama
Do góry