hej
ja wyskoczyłam przed szereg, pomyślałam że widzę się dziś z obiema księgowymi i wyskoczyłam do ginki wczoraj
[dzieki temu dziś od razu oddam zwolnienie - ach jakam sprytna ;-)]
u ginki spoko, tylko ani usg nie odpaliła, ani detektora tętna :-(
ale mówi że jest dobrze - macica taka jak ma być, szyjka to samo
mam zacząć brać witaminy, poza tym lutka i aspiryna zostają
poza tym skierowania na badania - powiedziała mi że w sanepidzie robią hiv za darmo - może wam się tez uda
zastanawiałyście sie czy hiv nie jest ważny skoro był robiony wcześniej - nie jest! hiv ma okres ważności chyba ok 3 miesiące [bo tyle wynosi okienko serologiczne], więc nie będzie ważny z poprzedniej ciąży
ważne są jedynie badania na choroby, które się przechodzi raz w życiu i więcej nie - toxo np. - ważne jest wtedy, gdy w poprzednim badaniu wyszło że już miałyście
ja jutro jadę zrobić jakieś tam jedno badanie - nie pamiętam już jakie, a potem w poniedziałek jadę na tego nieszczęsnego hiva
i tak się śmieję, bo w sanepidzie jest robione anonimowo, a potem chyba lekarz mówi wyniki - nie wiem dokładnie, ale już wyobrażam sobie jak mi robią ankietę czy miałam stosunki bez zabezpieczenia ;-)
a kolejna wizyta za miesiąc, a usg połówkowe będę mieć prawdopodobnie 18.01 - mam zadzwonić na początku miesiąca
trzymam kciuki za inne wizytujące
gratuluję dobrych wieści