reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Natis, Ines, MamaWiki, Nika gratuluje Wam dziewczyny:))) Dzieciaczki zdrowe,a zdjęcia śliczne:)))

Natis
tak właśnie czytam i Twoja dzidzia 2x taka wielka jak moja:) niemożliwe, że one tak szybko rosną!!! :))

Korba czekamy na relacje! mam nadzieje, że dziś lepiej się czujesz...

&&&&& za dzisiejsze wizyty:)

reklama
Kochane zbiłam troszkę gorączkę, więc napiszę parę zdań: Z dzidziusiem wszystko ok:-) Lekarz powiedział, że cały mierzy ok 17 cm:szok: , robił echo serduszka, wszystkie wymiary, liczyliśmy paluszki, mega dokładny. Powiedział , że faktycznie na 3D jest troszeczkę za wcześnie , ale troszkę nam pokazał, mały/mała składał rączki do modlenia--śmiał się, że to chyba ksiądz będzie:-) Skasował o 100zł mniej niż mówił, nagrał płytkę , zdrobił fotki, jak pojadę do mamy to zeskanuję i wstawię :tak: Nie chciał powiedzieć płci , powiedział , że 20 tygodniu, ale nadal coś tam dynda :tak:

Kochane cieszę się , że u Was również dobre wieści, może wieczorem uda mi się jakoś Was nadrobić, fotki macie przecudne :tak:

Jeszcze raz barrdzo dziękuje za kciuki--przydały się :tak:

KORBA - super wieści :-) bardzo się cieszę!! :-)

Też nam mówił wczoraj, że na 3d/4d nieco za wcześnie, najlepiej ok. 20tyg., ale na chwilkę włączył i zdjęcie pstryknął.

TERI - kolejną wizytę mamy 07/01 - chyba, że coś się znów zacznie dziać to kazał przyjść wcześniej. Co do płci to powiedział, że powie tego 7/01. Wywnioskowaliśmy, że teraz już wie, ale powie jak będzie pewien na 100%, a nie 80, bo nie lubi się mylić ;-):-D

SMILE - mamy ponad 3tyg. różnicy - w cmto całkiem sporo wychodz :)

INES, FIOLETOWA i wszystkie inne wizytująca a nie zapisane na liście - kciuki zaciśnięte!!! &&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Korba, wcale się nie dziwię, że masz tyle kopniaczków, 17 cm to ładny wzrost :) Cieszę się, że maleństwo zdrowo rośnie. Czekam na fotki ! A tym czasem pod pierzynkę i zdrowiej !

Fioletowa, Ines - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nika gratuluje wizyty i gratuluje dziewczynki bardzo wcześnie sie dowiedziałaś ja byłam w tym samym tyg co ty ale mój gin nie puścił pary z ust na ten temat :eek:

Pani doktor sama zapytała czy chcemy znać płeć, powiedziała ze na 75% dziewuszka, ale potwierdzi to na połówkowym.
Dzis sie okazało ze bylam u jakiejś super hiper specjalistki i w necie ma mase pozytywnych opinii, a nawet nie wiedziałam, że to do takiej fachury mnie mój gin wysłał:-p

Kurcze dziewczyny często macie to USG, ja jak nic sie nie będzie działo to wybieram sie na połówkowe(ok 21 tc) i to w połowie lutego, ale ja naleze raczej do cierpliwych a płec..., to dla mnie drugorzędna sprawa po poprzedniej ciązy myśle tylko żeby nic nie wyskoczyło w trakcie i dzidziuś był zdrowy

Ja tez chyba pójde dopiero za 8 tyg na usg (na połówkowe). Chyba ze moj gin postawnowi zajrzec do dzidzi wczesniej. Ma usg w gabinecie i jak na ostatnie moje dwie wizyty za kazdym razem zaglądał do dzidzi.

Zapomnialam wczoraj napisac, że Pani Doktor wykryla mi miesniaka :-( 2x1 cm zaraz przy linii ostatniego CC, powiedziala, ze nie jest niebezpieczny ale ze trezba monitorowac. Troche sie zmartwilam:-(, ale skoro mowi ze to nic niebezpiecznego to tego sie bede trzymac.

MamaWikusi oj szkoda ze to cisnienie takie wysokie, ale wazne ze dzidz ma sie dobrze:tak:

Natis ale masz duzego bąbelka
:szok: Niby 3 tygodnie roznicy a dwa razy taki duzy :tak:
Kuruj sie kochana, a te ilosci tabletek jakos zniesiesz, wszystko dla maluszka.

Mama2013 gratuluję udanej wizyty! Maluszek wstydliwy, ale nastepnym razem pewnie pokaze sie na calego!

Korba, kuruj się, zdrowiej! Super ze z dzidziusiem wszystko ok i tez taki juz duzy :szok: 17 cm !!!! Jak to szybko te nasze maluszki rosną, z dnia na dzien coraz wieksze:tak:

Ostatnia edycja:
dzięki wam mam banana od ucha do ucha :-) cudne wieści, a zdjęcia bajeczne! Ja bede namawiala meza zeby na prezent choinkowy zabral mnie na usg, koszt niestety az 80funtow i 40min drogi w jedna strone, za zwyle usg, nie 3d. Tak tutaj wyglada opieka nad ciezarnymi niestety:wściekła/y: ze juz nie wspomne ze u nas w miescie i w pobliskich nie ma mozliwosci zrobienia prywatnie usg, tlko w szpitalu te 2 razy podczas ciazy. Moze mi sie uda go przeonac, widzialam ze sa wizyty na 28 grudnia, mial by wtedy wolne.. 100000razy wole taki prezent (i dowiedziec sie co mi w bzuchu siedzi) niz kolejne kolczyki czy naszyjnik.

DzikaBez terapie mamy we wtorki i czwartki... nienawidze tych dni. Dzis wlasnie znow musze jechac taki kawal drogi, tluc sie tym autobusem w taki mroz...

Trzymam kciuki za kolejne wizyty!

hej
ja wyskoczyłam przed szereg, pomyślałam że widzę się dziś z obiema księgowymi i wyskoczyłam do ginki wczoraj
[dzieki temu dziś od razu oddam zwolnienie - ach jakam sprytna ;-)]

u ginki spoko, tylko ani usg nie odpaliła, ani detektora tętna :-(
ale mówi że jest dobrze - macica taka jak ma być, szyjka to samo :-D
mam zacząć brać witaminy, poza tym lutka i aspiryna zostają

poza tym skierowania na badania - powiedziała mi że w sanepidzie robią hiv za darmo - może wam się tez uda
zastanawiałyście sie czy hiv nie jest ważny skoro był robiony wcześniej - nie jest! hiv ma okres ważności chyba ok 3 miesiące [bo tyle wynosi okienko serologiczne], więc nie będzie ważny z poprzedniej ciąży
ważne są jedynie badania na choroby, które się przechodzi raz w życiu i więcej nie - toxo np. - ważne jest wtedy, gdy w poprzednim badaniu wyszło że już miałyście
ja jutro jadę zrobić jakieś tam jedno badanie - nie pamiętam już jakie, a potem w poniedziałek jadę na tego nieszczęsnego hiva
i tak się śmieję, bo w sanepidzie jest robione anonimowo, a potem chyba lekarz mówi wyniki - nie wiem dokładnie, ale już wyobrażam sobie jak mi robią ankietę czy miałam stosunki bez zabezpieczenia ;-)

a kolejna wizyta za miesiąc, a usg połówkowe będę mieć prawdopodobnie 18.01 - mam zadzwonić na początku miesiąca

trzymam kciuki za inne wizytujące
gratuluję dobrych wieści

hej dziwczyny wlasnie wrocilam z wizyty. calosc trwala 4 godziny z czekaniem oczywiscie...masakra jakas...ale tu w irlandii w szpitalu to chyba norma..

Ale powiem Wam , ze mialam chwile strachu, dr robi usg i ngale mowi do mnie , ze musi sie skontaktowac z innym lekarzem, zamarlam ze strachu, bo usg bylo tak slabe , ze nic na nim niewidzialam , pierwsza mysl czy z dzidzia ok... ale na szczescie poszedl tylko po innego , zeby obejrzal moja przegrode. no i z a 2 tyg mam isc na jakies dokladniejsze usg

dzidzia w piatek miala 65 mm a dzisiaj juz 87mm...szybko rosnie:)

pobrali mi krew do wszystkich badan , jesli wyniki beda zle to sie odezwa w ciagu 3 tyg, wiec mam nadzieje , ze nie bedzie takiej potrzeby!!!

Fioletowa, racja. W większych miastach są specjalne przychodnie do anonimowego bezpłatnego testowania pod kątem hiv. No i w sanepidach też testują. Więc jak lekarz nie zlecił, można się samemu przejść...

Olunia, dobrze, ze z maluszkiem wszystko dobrze. Ja chcę się wybrać na nadprogramową wizytę za tydzień, żeby przez święta być spokojną, bo mnie już nosi, a gdzie do 8 stycznia czekać (ostatnio widziałam Maluszka 27 listopada). 3majcie kciuki, żeby się udało dostać (bo u niej nawet prywatnie to są kolejki, że szok i tak bez poważnej przyczyny może być ciężko).

reklama
Olunia najważniejsze, że z maluszkiem wszystko wporządku. Rosną te nasze dzieciaczki i oby tak dalej :)

Ja na hiv robiłam pierwszy raz w życiu. Bedąc w ciązy z Julunią nikt mi tego nie proponował i ja sama nawet o tym nie myślałam. Jednak cieszę się, ze zrobiłam i wynik jest taki jak chciałam:tak:

Do góry