reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Dziewczyny bardzo dziękuję za trzymanie kciuków :-)
Z maluszkiem wszystko w porządku, wyniki badań były w porządku. Maluszek ma już 8cm, a na poprzedniej wizycie miał zaledwie 3cm:-D.
Następna wizyta za miesiąc. Jaka ulga po wizycie, a tak się denerwowałam.

reklama
JUSTA gratuluję udanej wizyty:))

Ja po wczorajszych prenatalnych.. myślałam, że na nie nie dojadę, tak się stresowałam! Masakra:/ ale wyniki są ok... uparciuch nie chciał się pokazać z profilu więc USG trochę nam zajęło... widziałam wczoraj najśliczniejszą stópkę na świecie... aż 1 cm :-) usg w porządku więc DR stwierdziła, że PAPPA już nie są konieczne i nie będziemy robić...
Maleństwo ma 6,5 cm od główki do pupy... hmmm ciekawe dlaczego nie powiedziała w całości:p

Zapytana o płeć stwierdziła... no na początku myślałam, że dziewczynka... ale teraz po badaniach myślę, że jednak chłopak... :p:p:p dlatego jak narazie się nie nastawiam:p na połówkowych pewnie się dowiem...

19.12 następna wizyta... nie wiem czy wracać do pracy czy kontynuować L4... teraz na spokojnie przygotowuje się do bycia mamą... po raz pierwszy... a w pracy w stresie to nawet jak dzidzia zacznie się ruszać to nie poczuję:(:(:( nie wiem co robić:( chcę się cieszyć cały czas Maleństwem!!!! oglądać wózki i łóżeczka na allegro... marzyć :))

Smile, wspaniale. Aro to mi już ręce "odkleja" od brzuszka i stwierdził, że mi już odbija. "Daj spokój mojemu synowi" - coraz częściej słyszę. Ale ja się zakochałam - w moim Maluszku :rofl2:

reklama
Justa19854 gratuluje dobrych wiesci:tak:

Maleństwo ma 6,5 cm od główki do pupy... hmmm ciekawe dlaczego nie powiedziała w całości:p

U mnie tez Pani doktor podala dlugosc dzidzi od glowki do pupy ( w srode tez bylo 6,5 cm), chm :confused: moze oni wlasnie tak mierzą? No bo nozki sa ciagle podkurczone i rozbrykane i ciezko by bylo podac dlugosc w calosci?
A tak poza tym to gratuluje udanej wizyty! :-D:-)

Ja jutro ide na zwykla wizyte kontrolna do mojego ginekologa prowadzacego. Skoro usg genetyczne mialam w srode to teraz chyba nie ma sensu znow zagladac do dzidziusia, no ale to gin zdecyduje. Jak zajrzy to ciekawa jestm ile urósl od srody do poniedzialku?
No i jutro spodziewam sie L4 do konca roku :-)

Do góry