reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Fioletowa gratuluje udanej wizyty:-)
olunia245 wazne ze z maluszkiem wszystko ok. No ale ta chwila czekania na konsultacje napewno byla stresujaca.:blink:
martam&m osobiscie nie spotkalam sie z takim torbielem, ale jak ginka mowi, żeby sie nie martwic to staraj sie myslec pozytywnie. Moze na nastepnej wizycie juz nie bedzie po nim sladu? Tego Ci zycze!:tak:
ewelina19820711 no i super. Dzidź ma sie ok, to i mama spokojniejsza :tak:

reklama
No hej :-) Ja już po genetycznych. Wiedziałam już co prawda, czego się mogę spodziewać, ale stres i tak był spory. Tym bardziej, że lekarka niezbyt sympatyczna, tak jak pisała sa_raa, nie mówiła wiele podczas badania, podawała dane pielęgniarce, a na koniec stwierdziła: wszystkie wyniki dobre, o ile wie pani, co to za badania i na czym polegały. Tiaaa... I dobrze, że wiem, bo inaczej bym wiedziała tyle samo, co przed badaniem i dopiero lekarz prowadzący by mi rozjaśnił.
Z tego, co widzę na wyniku, wszystko jest ok, w porównaniu do badania środowego podobnie, dzidziol urósł 16mm przez dwa dni:-), we środę przezierność mi zbadał na 1,5cm, a dziś wyszło 1,9. No, ale jest oki. Wszystko na swoim miejscu, nosek w porządku, serduszko 164/m, wierciło się małe ładnie, jestem więc bardzo happy. Jeszcze wyniki krwi z PAPP-a, być może jeszcze przed Świętami, mam dzwonić i się dowiadywać. Wierzę, że wyjdą dobrze.
Aha! Termin porodu zmienił mi się na 3dni wcześniej, czyli teraz 22 czerwca.

Filoletowa trzymam mocno kciuki, jeśli któraś jeszcze dziś wizytuje, to również zaciskam mocno.

Ostatnia edycja:
martam&m- wiesz mysle ze jak lekarz mówił żeby się nie denerwować to tak zrób, ja lezałam z dziewczyna której dziecko w tym okresie miało torbiel w mózgu i tez wszystko sie ustabilizowało, takie torbiele niemal zawsze zanikają
Ines- gratuluje wizyty ale z tymi terminami to teraz juz nie ma się co sugerować mi teraz wyszło 19 czerwca a w 8 tc. 27 czerwca, a podejrzewam że na połówkowym może być lipiec. Ten termin oznacza tyle co dynamika wzrostu dziecka, jezeli będzie rosło z takim tempem to wage ok 3600g osiągnie w tym własnie terminie, a przeciez niektóre z nas urodzą dzieci 2700 a inne 4800

Ines- gratuluje wizyty ale z tymi terminami to teraz juz nie ma się co sugerować mi teraz wyszło 19 czerwca a w 8 tc. 27 czerwca, a podejrzewam że na połówkowym może być lipiec. Ten termin oznacza tyle co dynamika wzrostu dziecka, jezeli będzie rosło z takim tempem to wage ok 3600g osiągnie w tym własnie terminie, a przeciez niektóre z nas urodzą dzieci 2700 a inne 4800

Dzięki Dzika:-)
Też tak sobie od razu pomyślałam, że i tak się urodzi, kiedy będzie chciało:-)

Dzięki dziewczyny za dobre słowa :)
Też szukałam jeszcze w necie czegoś na ten temat i nie znalazłam złych informacji i mam nadzieje, ze tak jak mówila ginka torbiel się wchłonie i nie będzie śladu po niej :)

Ines jeszcze raz gratuluję dobrych wyników badania :tak:
martam&m - mam nadzieje , że się wszystko bardzo szybko naprawi i bedziesz spokojniejsza . Trzymam kciuki.

dzidziol urósł 16mm przez dwa dni:-)
Aha! Termin porodu zmienił mi się na 3dni wcześniej, czyli teraz 22 czerwca.

Gratuluje udanej wizyty! Wow ale te nasze maluchy rosną :-D jak na drożdżach :tak:
Mi termin wyszedl na 21 czerwca, a 20 ma malż urodzniki bedzie mial w prezencie dzidziusia :cool2:
Chociaz z drugiej strony, Michasia urodzilam 10 dni po terminie z waga 4300, wiec nigdy nic nie wiadomo....

Jutro wizyta na 11.00 trzymajcie kciuki kobietki, bo to bardzo pomaga:tak:

Będzie dobrze :tak: Kciuki zacisniete!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry