reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Jestem i Ja.
Wyniki mam dobre, tylko mały problem z ciśnieniem, już jest na granicy normy a gin mi tłumaczył ze w IItrym ciśnienie samo z siebie jest nizsze a w IIItrym wyższe co za tym idzie jak już teraz mam na granicy to w III trym moze być za wysokie. Zalecenie: 2 x dziennie mierzenie ciśnienia i zapisywanie w zeszycie ii na wizyte z zeszytem do gina.
Szyjke mam długą i super. Cytologia ok. Usg zrobione :) Serduszko bije, mój dzidziuś to leniuch i spał jak zawsze tylko machnął mi na odczepnego nogami i ręką :) Płeć nieznana po pierwsze gin mówi że w 16tc dopiero jądra wychodzą z moszny i on wtedy może określić płeć, wcześniej nie chce bo nie lubi się mylić i zgadywać a tak poza tym pępowina pomiędzy nóżkami i guzik widać :D Następna wizyta (samo usg zeby płeć poznać:p) 27.12 :)) Jestem mega zadowolona dzidzia jest i ma się dobrze :)
Gratuluje udanych wizyt wcześniejszych (ines nika)

Hej Kobietki,

Przed wyjściem do lekarza zaczęłam krwawić. Miałam już mega stresa i jechałam z duszą na ramieniu.

Na szczęście z dzidziusiem wszystko w porządku. Wspaniale rośnie.
Mierzy już 11,2cm + nóżki - czyli już całkiem, całkiem spory Skarbuś.
Fika rączkami i nóżkami.
Już jest naprawde spore maleństwo, lekarz mówił, że to ostatnie dni / tygodnie gdy można będzie go oglądać w całości - niedługo przestanie się mieścić :).
Nie powiedział nam płci, stwierdził, że na następnej wizycie zrobi nam prezent na Nowy Rok, gdy będzie już na 100% pewny.

Mam łożysko przodujące, mogą pojawiać się mikrouszkodzenia i to może podkrwawiać. Dzisiaj dokładnie wszystko sprawdził i powiedział, że łożysko się nie odkleja, nie wiadomo skąd ta krew.
Oczywiście podstawa to zakaz chodzenia, taki totalny. Każda pozycja w pionie powoduje nacisk na szyjkę i na łożysko - tego trzeba unikać. POwiedział, że za kilka tygodni łożysko powinno się podnieść i liczy, że wtedy wszystko wróci do normy. Na razie kazał dmuchać na zimne.

Z dodatkowych atrakcji to mam zapalenie dróg moczowych i przez te krwawienia początek infekcji.
W sumie od dziś mam 18 tabsów na dobę do odwołania i leżenie w dalszym ciągu.

Z pozytywów jeszcze okazało się, że przez ostatnie 3tyg. przytyłam tylko 0,5kg. Mile siebie zaskoczyłam, bo myślałam, że będzie min. +2kg.

Postaram się zaraz wkleić fotki.
DSC08273.jpg

DSC08272.jpg

Ostatnia edycja:
MamaWikusi Natis tak bardzo się ciesze z waszych wizyt. Najważniejsze, że maluszki rosną i mają się dobrze. Ja też liczę na to, że na kolejnym usg poznam płeć maleństwa a raczej lekarz potwierdzi moje przypuszczenia:-D
Natis w takim razie leż i odpoczywaj. Oby było tak jak lekarz mówi i wszystko za jakiś czas wróciło do normy.Tego Ci z całego serduszka zyczę :)

INES, NIKA, MAMA_WIKI - cieszę się z udanych wizyt, wspaniałe wieści, najważniejsze, że nasze Skarbki mają się dobrze.

MAMA_WIKI - uważaj Kochana z ciśnieniem. To faktycznie niebezpiecznie w ostatnim stadium ciąży. A co mówił lekarz, jak zapobiegać wysokiemu ciśnieniu? Lekami?

Moje tabsy mnie też przerażają, tymbardziej, że ja antytabletkowa na co dzień jestem. Tyle chemii na raz - nie wiem jak to przeżyję.

dziewuszki ciesze sie , ze wizyty ok. o takich dobrych to lubie poczytac :)

ines to nasze maluszki moga sobie buty pozyczac bo moje ma ten sam rozmiar :)
ja jutro wizytuje, wiec zdam relacje wieczorem :)

Gratuluję udanych wizyt! :-)

i dziękuję bardzo za kciuki :-)

wygląda na to, że maleństwo zdrowe- ma już ponad 5cm, przezierność niecałe 1,6, kość nosowa obecna, narządy na swoim miejscu, tylko strasznie uparte- mimo licznych prób odwrócenia, nie chciało się pokazać z profilu ;-) tylko na chwileczkę, ale udało się pstryknąć fotkę :-)

Dziewczyny, GRATULUJE!!! Miło poczytać takie dobre wieści z samego rana. Aż chce się włączać komputer.

Natis - nie ma wyjścia, trzeba leżeć. Ale najważniejsze, że Skarbek pięknie rośnie i dobrze się czuje.

A za dzisiejsze zaczynam już trzymać kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry