Ines gratulacje
super wiesci! Teraz genetyczne to tylko formalnosc!
MatkaEwa ciesze sie ze wyniki wyszly dobre!
Ja juz po usg genetycznym.
Dzidzia ma 63mm, wiek ciazy 12 tyg i 5 dni (czyli tak jak z miesiaczki), przeziernosc 1,7mm, kosc nosowa widoczna.
Generalnie Pani doktor mnie wybadala na wszystkie strony, samo usg trwalo 30minut. Wymierzyla jakies najnowsze markery tzn np kat czolowo-szczekowy, przeziernosc wewnatrzczaszkowa (jakas inna), trójkat zanosowy i tak z tego nic nie kumam. Ale powiedziala ze wszystkie markery prawidlowe
:-)
Odradzila robienie testu pappa bo przy wszystkich markerach prawidlowych jej zdaniem to juz nie jest konieczne.
Wszystkie te parametry wprowadzila potem do kompa i wyliczyla mi ladnie jak sie pozmniejszalo ryzyko wad u dzidzi.
Pobadala takze serduszko, mózg, przeplywy przez zastawke, pokazala zolądek i wszystko co tam dzidzia juz ma w sobie
Cale badanie nagrane mam na plytke, widzialam jak maluszek sie krecil i ssie kciuka, mam tez obraz w 3d
No a co ciekawe, wg Pani doktor to na 80% dziewczynka, poznala po wargach sromowych, to w tym tygodniu wyglada troche jak siusiak ale dzieli sie na dwa, jak jest jednolite to raczej chlopczyk, a jak sie dzieli to dziewuszka;-)
Okaze sie za 8 tygodni na polowkowym.
:-):-):-):-)
Jestem bardzo zadowolona, bo dobrze wydalam te 250zl :-)
Takich udanych wizyt i Wam zycze.