reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Ewa ciesze się razem z Tobą z tych pozytywnych wyników!!! Gratuluję :*
Ines no widzisz jak fajnie, juz jesteś spokojniejsza przed prenatalnymi bo wiesz ze z dzidzią wszystko dobrze :-) Tobie również gratuluję!!

Ines gratulacje :) super wiesci! Teraz genetyczne to tylko formalnosc!
MatkaEwa ciesze sie ze wyniki wyszly dobre!

Ja juz po usg genetycznym.
Dzidzia ma 63mm, wiek ciazy 12 tyg i 5 dni (czyli tak jak z miesiaczki), przeziernosc 1,7mm, kosc nosowa widoczna.
Generalnie Pani doktor mnie wybadala na wszystkie strony, samo usg trwalo 30minut. Wymierzyla jakies najnowsze markery tzn np kat czolowo-szczekowy, przeziernosc wewnatrzczaszkowa (jakas inna), trójkat zanosowy i tak z tego nic nie kumam. Ale powiedziala ze wszystkie markery prawidlowe :-D:-)
Odradzila robienie testu pappa bo przy wszystkich markerach prawidlowych jej zdaniem to juz nie jest konieczne.
Wszystkie te parametry wprowadzila potem do kompa i wyliczyla mi ladnie jak sie pozmniejszalo ryzyko wad u dzidzi.
Pobadala takze serduszko, mózg, przeplywy przez zastawke, pokazala zolądek i wszystko co tam dzidzia juz ma w sobie:tak:

Cale badanie nagrane mam na plytke, widzialam jak maluszek sie krecil i ssie kciuka, mam tez obraz w 3d :)

No a co ciekawe, wg Pani doktor to na 80% dziewczynka, poznala po wargach sromowych, to w tym tygodniu wyglada troche jak siusiak ale dzieli sie na dwa, jak jest jednolite to raczej chlopczyk, a jak sie dzieli to dziewuszka;-)
Okaze sie za 8 tygodni na polowkowym.

:-D:-):-):-):-)

Jestem bardzo zadowolona, bo dobrze wydalam te 250zl :-)

Takich udanych wizyt i Wam zycze.:tak:

Ostatnia edycja:
No ja siedzę i czekam na takie posty !
Nika, cieszę się razem z Tobą ze zdrowo rozwijającego się maluszka a raczej maluszki :) Będziecie mieli parkę - gratuluję :)

MatkaEwa i RobaczekII dzieki!:-D
A tu trzy fotki mojej corci :-D
Na pierwszej fotce ssie twardo kciukasa, a na trzeciej niby widac ze to dziewczynka to cos podluzne i takie jakby rozdwajajace sie to niby wargi sromowe:confused::cool2:

dzidz.jpgdzidz2.jpgdzidz3.jpg

reklama
INES- gratulacje udanej wizyty, oby tak dalej
NikaMD- przecudne zdjęcia maleństwa. gratulacje. to jak narazie mamy wstępnie trzecia dziewczynke jak dobrze licze.
TAK TRZYMA DZIEWCZYNY!!!!
a co z reszą relacja? kobra, natis, mamaWiki gdzie jesteście?

Ostatnia edycja:
Do góry