reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

MDmd - tez uwazam,ze wszystko moze sie jeszcze zmienic. Moj Synek w 12 tygodniu byl dziewczynka :-D:-D . Rzadko kiedy plec poznana w 12 tyg jest ta prawdziwa do konca.Ja dopiero w 16 i 20 tyg tak naprawde mozna okreslic plec prawidlowo!!!!

Sylha - tylko wycalowac te dwa Robaczki Kochane :-)

reklama
Mi lekarz w poniedziałek powiedział, że na 90% to chłopak. Też byłam baaardzo zaskoczona, że tak wcześnie można już zobaczyć płeć. Ale podkreślił jeszcze raz na koniec wizyty, że na dzień dzisiejszy 90% - nie na pewno, bo może się zmienić (nie daje 100% - tak żeby się nie nastawiać myślami). Także podejrzewam, że na następnej wizycie określenie płci będzie bardziej prawdopodobne (chyba że maleństwo nie będzie chciało zbyt dużo pokazać ;) ). :) Także jeszcze może się wszystko zmienić i możemy mieć niespodzianki. ;)

Ostatnia edycja:
w mojej poprzedniej ciązy w 13 tyg lekarz określiła płeć na chłopca jak widać po suwaczku mam dziewczynke:-D przez 7 tyg mówiłam do niego w formie męskiej, az w 20 tyg okazalo się, że bedzie dziewczynka, tym razem wole poczekać do tego 20 tyg;-)

sasanka świetna strona! Szczerze mówiąc nie połapałabym się w 11 tyg jak dla mnie narządy żeńskie bardziej przypominają męskie i na odwrót. Czasami można się nieźle zdziwić :) nigdy nie ma się pewności, ale chyb a każdy ma tak, że nastawia się na jakąś płeć i mimo wszystko liczy, że ją pozna przed porodem, ja już nie mogę się doczekać!

dziewczyny, obojętnie jaka będzie płeć..czy będzie chłopak czy dziewczynka to będę się jednakowo cieszyć ;)) mój mały trofoblaścik ma już 3,5 cm :-p i już na usg ewidentnie widać człowieczka....ehhhh
oglądałam foteczki Waszych maluśkich pociech, kurcze, śliczne!! a wogóle jak zobaczyłam na zdjęciu bliźniaki to się zdziwiłam, pierwszy raz w życiu widzę usg bliźniaków!! ;)) i foty w 3d też :p hehe..

a mam jeszcze takie małe zapytanko, czy test PAPPA jest konieczny jeśli usg genetyczne wykaże, że wszystko jest wporządku?? no i czy trzeba robić wszystkie trzy badania usg genetycznego?? jak Wy to widzicie? no i co za sprzętem robią to usg genetyczne, czym on się różni od zwykłego, że tam tak wszystko idzie dokładnie rozpoznać..??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Chłopiec czy dziewczynka - Ciąża - Ciąża i poród - BabyOnline.pl
Czy w 13. tygodniu ciąży można stwierdzić płeć dziecka? - Pytania i odpowiedzi | abcciaza.pl
Ciąża tydzień po tygodniu | abcZdrowie.pl
Różowo czy niebiesko? - Falvit mama

w trzynastym tygodniu można juz okreslic plec na usg. zalezy to od umiejętnosci lekarza, sprzętu i ułożenia płodu.
coraz wiecej lekarzy jest w stanie to zrobić.
ja dzisiaj widzialam fujarke.
w pierwszej ciąży też w 13 tc powiedział mi jaka bedzie płeć. potwierdziło sie to na kolejnych usg i faktycznie urodziła się dziewczynka.
dziecko jest dziecko, nie ma znaczenia czy chłopiec czy dziewczynka, ale ja juz wiem , ze tym razem bede miala synka i jestem przekonana, ze w 20 tc tylko sie to potwierdzi.

Ostatnia edycja:
no w 20 tygodniu juz bedziesz pewna bo teraz to genitalia sa podobne i u chlopca i dziewczynki jak w linku co podalam

fajnie by bylo mialabys parke :)

właściwie nastawiałam sie na druga dziewczynkę :-)

a jestem pewna już teraz, oby tylko wszystko było dobrze i zakończyło sie szczęśliwie.

reklama
Do góry