reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

ja juz tez po wizycie

serducho bije , wszystko w porzadku i kolejna wizyta za 5 tygodni

tylko wkurzylam sie bo poszlam prywatnie i on minie skierowal na badania tylko musze za nie zaplacic bo wizyta prywatna ja wy to rozwiazujecie chodzicie na badania do innego gina

no troche w szoku jestem bo myslalam ze jak mam ubezpieczenie to badania moge zrobic na NFZ ponadto ten lekarz przyjmuje tez na NFZ

wychodzi na to ze do jednego bede chodzila po zwolnienia a do drugiego prowadzic ciaze a od 6 miesiaca i tak musze zmienic lekarza bo chce rodzic w innym miescie eh

reklama
Też miałam dziś wizytę, tak na szybko w sumie. Gin zrobił ekspresowe usg bo powiedział, że przed usg genetycznym musi sprawdzić czy serduszko bije. Zobaczyliśmy więc bijące serce, przepisał kolejne recepty i tyle. Następna wizyta u gina 15 maja, no a 30 kwietnia usg genetyczne w innym ośrodku.

Jestem po wizycie...
bad ginekologiczne ok: szyjka zamknięta, macica powiększona..
było szybkie usg, aby sprawdzić serduszko; wymiarowo wszystko się zgadza z OM- 10tc+6d; Maluszek w trakcie usg drzemał... za tydzień - 27.04 o 9.45 mam bad genetyczne na NFZ w przychodni przyszpitalnej - załatwił gin; będzie przy badaniu (stwierdził, że jek można zrobić te badania za fri, to po co płacić u niego)....

Tak jak obiecałam, dodaje fotki korniczka w wieku 9 tygodni :-)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 83
Ja po wczorajszej wizycie mega zadowolona. Maleństwo pięknie rośnie, wszystkie wymiary w normie, wszystkie paluszki na miejscu. Chociaż tak się wierciło, że myślałam, że nie da się policzyć :-D Zdjęcia zapomniałam od gina, ale mam płytę z całego usg, więc pierwsze co jak wróciłam do domu to oglądałam z synkiem :-) Tętno miarowe, żołądek i pęcherz moczowy prawidłowe, maleństwo ma 6,33cm. No to chyba tyle :-)

reklama
Ja jestem właśnie po wizycie. Mało zadowolona jestem bo nie miałam usg i nie wiem jak maluszek wygląda:(. Założyli mi w końcu kartę ciąży i jestem zapisana na usg genetyczne na 8 maja i skierowanie na test PAPPA na własne życzenie .
I to w zasadzie tyle.

Ostatnia edycja:
Do góry