reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Juz po wizycie maleństwo ma 58 mm ( i tyle się dowiedziałam). Na 8 maja umówiłam sie na usg 4d wiec mam nadzieje ze dowiem sie czegoś wiecej bo po dzisiejszej wizycie nie wiem nic. i w sumie jestem zła nastepna wizyta 21 maja

reklama
Ja też dzisiaj po wizycie, wszystko wporządku, dzieciaczek się prawidłowo rozwija, serduszko dzielnie bije. Nie wiem co prawda ile ma maleństwo - tydzień temu na usg genetycznym miało 62,7 mm - teraz to było dość szybkie, poglądowe usg - bez mierzenia.
Za to po tygodniu na 3d widać jak się zmieniło, i fajnie już kciuk wystawia :) Następna wizyta za 4 tygodnie. :)

U mne też oki, bobo ma 5, 4 cm .....mega ruchliwe-lekarz ledwo złpał i fotka słaba....,byłam z mężem.
Zdjęcie wstawię potem.
Kolejna wizyta też 21 maja.
Acha i to już 11 tydzień i 4 dzień i termin porodu mi się przesunął na 9 listopada

DSC01133.jpg

Ostatnia edycja:
i ja już po ... mega szcześliwa mimo że do czasu badania umierałam z niepokoju ...
maleństwo ma 3 cm i odpowiada to 9t4t ciąży ... podskakiwało i machało do nas rączkami, serce ładnie biło 152/min ... lekarz tylko zastanawiał się nad kosmówką ale ogólnie zmniejszył mi leki i kazał się stawić za miesiąc ... torbiel całkowicie zniknęła :D

na dniach zapisuję się do gp i zapewne kolejne usg będzie już nie prywatnie tylko przepisowo i wcześniej ...

jestem mega szczęśliwa ... no i mogę się już ruszać chociaż z sexu nici nadal :/ :D

DSC_0002.jpg

hej dziewczyny, widzę że większość z Was ma w najbliższym czasie usg genetyczne, powiedzcie czy to jest refundowane, czy same płacicie za te badanie? Bo ja zapytałam mojego gina o skierowanie, a on powiedział, że po pierwsze nie ma czegoś takiego jak usg genetyczne i że moge sobie zrobić jedynie badania prenatalne, ale to na własny koszt jak mam taką ochotę.:-( nie wiem co o tym myśleć...help

No i jestem po wizycie, wszystko w najlepszym porządku:-D:-D:-D:-D dzieci zdrowiutkie jak rybki, wszystkie pomiary wyszły książkowo:tak::tak:, dzieci rosną równo- oby tak dalej mają po 54gram i 45 i 47mm.

Judytaw, a masz jakąś wizytę około tego 11-13 tygodnia? Twój gin ma usg w gabinecie? bo może to się profesjonalnie nie nazywa wcale "usg genetycznym" i lekarz tylko się czepnął nazewnictwa a jak przyjdziesz na wizytę to i tak zmierzy co trzeba.
W większości literatury jest chyba mowa o 2 ważnych usg w ciąży, 11-13 tydzień oraz 20-22 tydzień. Może nazwa "genetyczne" jest tylko umowna/internetowa.
Będzie dobrze :)

dzisiaj szybki podgląd i raczej wszystko jest ok. chłopiec. przechodzimy z niteczką na niebieską stronę :-)
jestem bardzo zaskoczona, bo byłam wręcz przekonana, że będzie dziewczynka.
najważniejsze, że wszystko dobrze.

reklama
dzisiaj szybki podgląd i raczej wszystko jest ok. chłopiec. przechodzimy z niteczką na niebieską stronę :-)
jestem bardzo zaskoczona, bo byłam wręcz przekonana, że będzie dziewczynka.
najważniejsze, że wszystko dobrze.

chyba troche za wczesnie na okreslenie plci - strasznie szybko jestem zaskoczona hehehee
kiedys czytalam ze narzady dziewczynki tworza sie z narzadow chlopca

Do góry