reklama
niteczka83
Zaangażowana w BB
Ja też dzisiaj po wizycie, wszystko wporządku, dzieciaczek się prawidłowo rozwija, serduszko dzielnie bije. Nie wiem co prawda ile ma maleństwo - tydzień temu na usg genetycznym miało 62,7 mm - teraz to było dość szybkie, poglądowe usg - bez mierzenia.
Za to po tygodniu na 3d widać jak się zmieniło, i fajnie już kciuk wystawia Następna wizyta za 4 tygodnie.
Za to po tygodniu na 3d widać jak się zmieniło, i fajnie już kciuk wystawia Następna wizyta za 4 tygodnie.
e-stera
Fan(ka)
i ja już po ... mega szcześliwa mimo że do czasu badania umierałam z niepokoju ...
maleństwo ma 3 cm i odpowiada to 9t4t ciąży ... podskakiwało i machało do nas rączkami, serce ładnie biło 152/min ... lekarz tylko zastanawiał się nad kosmówką ale ogólnie zmniejszył mi leki i kazał się stawić za miesiąc ... torbiel całkowicie zniknęła
na dniach zapisuję się do gp i zapewne kolejne usg będzie już nie prywatnie tylko przepisowo i wcześniej ...
jestem mega szczęśliwa ... no i mogę się już ruszać chociaż z sexu nici nadal :/
maleństwo ma 3 cm i odpowiada to 9t4t ciąży ... podskakiwało i machało do nas rączkami, serce ładnie biło 152/min ... lekarz tylko zastanawiał się nad kosmówką ale ogólnie zmniejszył mi leki i kazał się stawić za miesiąc ... torbiel całkowicie zniknęła
na dniach zapisuję się do gp i zapewne kolejne usg będzie już nie prywatnie tylko przepisowo i wcześniej ...
jestem mega szczęśliwa ... no i mogę się już ruszać chociaż z sexu nici nadal :/
hej dziewczyny, widzę że większość z Was ma w najbliższym czasie usg genetyczne, powiedzcie czy to jest refundowane, czy same płacicie za te badanie? Bo ja zapytałam mojego gina o skierowanie, a on powiedział, że po pierwsze nie ma czegoś takiego jak usg genetyczne i że moge sobie zrobić jedynie badania prenatalne, ale to na własny koszt jak mam taką ochotę.:-( nie wiem co o tym myśleć...help
sylha
mama bliźniakowa
No i jestem po wizycie, wszystko w najlepszym porządku dzieci zdrowiutkie jak rybki, wszystkie pomiary wyszły książkowo, dzieci rosną równo- oby tak dalej mają po 54gram i 45 i 47mm.
Judytaw, a masz jakąś wizytę około tego 11-13 tygodnia? Twój gin ma usg w gabinecie? bo może to się profesjonalnie nie nazywa wcale "usg genetycznym" i lekarz tylko się czepnął nazewnictwa a jak przyjdziesz na wizytę to i tak zmierzy co trzeba.
W większości literatury jest chyba mowa o 2 ważnych usg w ciąży, 11-13 tydzień oraz 20-22 tydzień. Może nazwa "genetyczne" jest tylko umowna/internetowa.
Będzie dobrze
W większości literatury jest chyba mowa o 2 ważnych usg w ciąży, 11-13 tydzień oraz 20-22 tydzień. Może nazwa "genetyczne" jest tylko umowna/internetowa.
Będzie dobrze
sylha
mama bliźniakowa
reklama
sasanka1
Fanka BB :)
dzisiaj szybki podgląd i raczej wszystko jest ok. chłopiec. przechodzimy z niteczką na niebieską stronę :-)
jestem bardzo zaskoczona, bo byłam wręcz przekonana, że będzie dziewczynka.
najważniejsze, że wszystko dobrze.
chyba troche za wczesnie na okreslenie plci - strasznie szybko jestem zaskoczona hehehee
kiedys czytalam ze narzady dziewczynki tworza sie z narzadow chlopca