reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Też już po wizycie. Z dzidzią wszystko w porządku. Serduszko pięknie bije, mierzy 5,4 cm, ma dwie rączki,nóżki i dobrze rozwinięty kręgosłup. Gino powiedziała,że super się rozwija. Szyjka zamknięta, czysta...czyli wsio ok:tak::tak:

reklama
Ja już po wizycie ;) wszystko okej ;) pomierzone posprawdzane ;) dzidzia zdrowo sie rozwija ;) Ma 5 cm ;) i jest to 12 tydzień i 2 dni ;)

A to foteczki ;)
P180412_18.43.jpgP180412_18.44.jpg

ja dzisiaj po usg genetycznym. nie wkleje zdjecia, bo zakrecona pani doktor dala mi zdjecie innej pacjentki :-)
maluch 55mm, podobno jest ok, ale slabo bylo widac i pewne rzeczy wpisala , ze badanie trudne technicznie i do oceny przy usg polowkowym.

Witajcie, jestem również po wczorajszej wizycie. Wyniki omówione wszystko ok. Na USG mam sie umówic po 12 tc. Następna wizyta 9 maja:-)

juz jestem po wizycie u nowej gin. Mam cudowna lekarke!!!!!! W końcu czuje sie zaopiekowana! Dostałam skierowanie na niezbędne badania, w tym USG. Dziś mi tez zrobiła szybkie usg, które trwało dosłownie chwile. Nie mierzyla dzidziusia, sprawdzała tylko czy serduszko bije. I bije :) strasznie ruchliwy był Maluszek! Widać było jak podskakuje. To było niesamowite. Na USG z pomarami umowilam sie na 4go maja ale jeśli sie zwolni miejsce to bede chciała przełożyć na wcześniej.
Happy:)

Ja już też jestem po;) Krasnoludek ma już 2 cm, serduszko ślicznie bije (180 uderzeń), wszystko jest bez zarzutów. Następna wizyta 17 maja na 17:30 (genetyczne). Według usg jestem w 8 tygodniu 3 dniu. Mój mąż cieszy się jak małe dziecko ja też :-D

Ja dziś też miałam wizytę. Mocz, morfologia, HIV, kiła, różyczka, toxoplazmoza, cytomegalia, glukoza, TSH, FT4, cytologia wszystko w normie. Serce bije jak dzwon a maluch urósł w ciągu 2 tygodni x2 z 16mm do 32mm. Jestem spokojna i szczęśliwa. Za 3 tygodnie usg genetyczne.

Hej dziewczyny
Ja mam wizyte jutro.
stresa mam jak nie z tej ziemi
mam nadzieje ze bedzie lepiej niz ostatnio tzn ze nasza fasolka troche nadrobila z wielkoscia i biciem serduszka ,aaaaaaaaaaaaaaaaa ja chce zeby bylo juz jutro .... kurcze te czekanie hm... dziewczyny trzymajcie kciuki

Ja też mogę pochwalić się dzisiejszą wizytą:-), wyniki badań wyśmienite - książkowe, liczyłam na jakieś witaminy, receptę, jakieś dobre rady a tu nie było o czym gadać ;) po prostu wszystko ok, widziałam fasolkę na usg ale na szybko, bo niedawno miałam robione usg więc teraz to była formalność i wszystko jest w porządeczku, bardzo się cieszę, bo miałam ostatnio same koszmary, złe sny ale jak widać nie spełniły się, a wręcz wszystko jest odwrotnie, bardzo mi ulżyło. Następna wizyta w 14tyg. to wtedy może będę znała więcej szczegółów, póki co czuję się spokojna, minęły mi nudności i mogę skakać z radochy, czego wszystkim Wam życzę!! :)

reklama
Odmeldowuje się ze środowej wizyty :-) trochę naczekałam się w przychodni i w zamiast o 10 byłam przyjęta godzinę później a ile nerwów przy tym zjadłam... mąż był ze mną i chyba tylko to podnosiło mnie na duchu bo nie widziałam maluszka na usg od dobrego miesiąca... co się okazało denerwowałam się zupełnie niepotrzebnie - dzidziuś urósł pięknie i ma już całe 4cm i 6mm duży po tacie :-D serduszko biło, lekarz pokazał mi na monitorku nóżki, rączki i paluszki Coś niesamowitego jestem przeszczęśliwa. Mam wreście zacząć brać ciążowe witaminki, badał ciśnienie mam niziutkie ale to podobno lepiej dla dzidzi, a waga nie ruszyła od ostatniej wizyty... kolejna wizyta po majowym weekendzie... dziewczyny Wam również gratuluję udanych wizyt pozdrawiam

Do góry