reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

U mnie mała ostatnio się rozpycha, pobolewa mnie w okolicy pępka, czuję takie ciągnięcie, trochę boli przy ucisku. Zastanawiam się czy to normalne?

reklama
Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście . Dziś wybiorę się jednak do lekarza tak na wszelki wypadek... Nie niepokoiło mnie to kiedy ból przychodził wieczorem po całodziennym sprzątaniu i lataniu .... ale dziś po prostu od samego rana tak mnie boli że nie mogę kroku zrobić. Dam znać co tam i jak tam:) Mam nadzieję że będzie ok. Ja jestem w ogóle nie przygotowana jeszcze na maleństwo .... nie byłam na żadnych zakupach no ale teraz to aż strach się z domu ruszyć nie wiem czy nie łatwiej zamówić przez internet.

aaminka nie przejmuj się to w 100 % normalne uczucie.

w57v3e3kd7gp8p0h.png

Ufff.... już po wizycie ! Wszystko jest w porządku .Szyjka na 2,5 cm, łożysko nie przoduje , malutka ma się super.Lekarz uważa że te dolegliwości spowodowane są moją niską wagą przed ciążą(173cm - 42 kg.)no i tym że jest to moja druga ciąża w stosunkowo krótkim czasie.Poza tym Alicja jest spora waży ok 2 kg i wcisnęła się już bardzo nisko.Plamienie prawdopodobnie spowodowane było zbyt szybkim tempem życia. Czyli trzeba o siebie dbać nie dźwigać i nie latać ... i tyle.

w57v3e3kd7gp8p0h.png

martynka całe szczęście to nic poważnego! dobrze ze skonsultowałaś się z lekarzem, przynajmniej wiesz co to było i już nie musisz się martwić:-) A tymczasem odpoczywaj:-)

Ufff.... już po wizycie ! Wszystko jest w porządku .Szyjka na 2,5 cm, łożysko nie przoduje , malutka ma się super.Lekarz uważa że te dolegliwości spowodowane są moją niską wagą przed ciążą(173cm - 42 kg.)no i tym że jest to moja druga ciąża w stosunkowo krótkim czasie.Poza tym Alicja jest spora waży ok 2 kg i wcisnęła się już bardzo nisko.Plamienie prawdopodobnie spowodowane było zbyt szybkim tempem życia. Czyli trzeba o siebie dbać nie dźwigać i nie latać ... i tyle.

w57v3e3kd7gp8p0h.png

Skoro lekarz zalecił to masz się słuchać - lenistwo ponad wszystko :biggrin2: Dobrze, że przynajmniej lekarz Cię uspokoił, bo nie ma nic gorszego niż wymyślanie i denerwowanie się na zapas.

Martynkkka odpoczywaj odpoczywaj... Na tym etapie trzeba zwolnić...:tak:
Ja też dziś zwolniłam się wcześniej z pracy i prawdopodobnie do końca tygodnia już nie pójdę.. ;-)

My po wizycie. Mała ma się bardzo dobrze;-) Według usg to 33w6d czyli o jeden dzień starsza ;-)wazy okolo 2.200g. Uśmiechała się do nas pięknie :-) Mam zdjęcia ale nie mam baterii w aparacie. Może jutro się pochwalę 100% córcią ;-):-)
Niestety przy badaniu moczu wyszedł cukier. Pasek zabarwił się na brązowo czyli jak tylko mógł najbardziej.. :-( Jutro kolejna wizyta i zobaczymy co dalej ze mną tu zrobią.. na razie dieta jeszcze bardziej surowsza niż do tej pory.. Zaczynam żałować że tu jestem...w polsce jednak lepiej zajmują się tym problemem:-(
A do tego jeszcze mała infekcja...:baffled:

reklama
Po wczorajszej wizycie jestem spokojniejsza. Basia waży 2320g i wszystko w środku jak w najlepszym porządku. Pięknie spała podczas badania i nawet sobie ziewnęła, piękny widok:-). Niestety, panu doktorowi nie udało się nagrać płyty z badania, więc w sumie nie mamy pamiątki z tego ostatniego głównego badania:dry: Wyszło też że jest troszkę starsza, a termin wychodzi na 3.11:shocked2:
Ale chyba i tak już będę w szpitalu. Jutro jadę do poradni diabetologicznej to się dowiem jak z tym porodem.

Do góry