My też dziś po wizycie, praktycznie wszystko ok, mała waży ok 2100, wody w normie, wymiary w normie, jedynie moja szyjka miękka, 34 mm, anemia się pojawiła, a ja zazwyczaj tylko po porodzie byłam anemiczna, no i mam nie szaleć, coby szyjka wytrzymała jeszcze trochę. Na anemię dostałam Tardyferon Fol, zażywała to któraś z was?
reklama
judytaw ja również bym sobie darowała te liście malin. Tak jak dziewczyny pisały, stosuje się je na koniec ciąży - bardziej na jej wywołanie. Lepiej nie ryzykować!
basia ja wcinałam tardyferon, ponieważ miałam niski poziom żelaza. Brałam 2x dziennie po 1 tbl. Do tego odpowiednia dieta - więcej brzoskwiń, morel (mogą być tez suszone), nektarynek, natka pietruszki do kanapek, mięsko wołowe... w necie jest sporo na ten temat jakie jedzenie ile zawiera Fe.
basia ja wcinałam tardyferon, ponieważ miałam niski poziom żelaza. Brałam 2x dziennie po 1 tbl. Do tego odpowiednia dieta - więcej brzoskwiń, morel (mogą być tez suszone), nektarynek, natka pietruszki do kanapek, mięsko wołowe... w necie jest sporo na ten temat jakie jedzenie ile zawiera Fe.
Martynkkka
Zaangażowana w BB
Dziewczyny czy któraś z Was odczuwa może taki ból krocza że aż uda drętwieją? Najgorzej jest wieczorami...Bolą mnie też plecy w okolicy lędźwiowej. Mój gin na ostatniej wizycie powiedział że mam zwolnić tempo bo nie donoszę mojej niuni ale to nie jest takie proste zwłaszcza przy niespełna dwu letnim Synku .Ostatnio zauważyłam też dużo więcej upławów raz były nawet z krwią.... Boję się czy mi się wody nie sączą przypadkiem.
Crazy Girl
Fanka BB :)
Ja odczuwam cos podobnego ale nie jest to jakies straszne..
A pytalas lekarza? Ja bym sie niepokoila o ten sluz podbarwiony krwia...
A pytalas lekarza? Ja bym sie niepokoila o ten sluz podbarwiony krwia...
Martynka ja mam takie właśnie bóle krocza i ud wieczorami...pytałam się na ost wizycie co to jest i odpowiedź: zwolnic tempo i rzeczywiście w sobotę zauważyłam po całodniowym bieganiu w domu(sprzątanie,pranie,prasowanie,zakupy) wieczorem chodzić nie mogłam taki był ból:-( Dziewczyny niestety trzeba zwolnić tempo !!!
U mnie ostatnio to samo. Im więcej pochodzę (a staram się już oszczędzać) tym gorzej wieczorem. Jak wstaję, to czuje jakby mój brzuch ważył trzy tony. Drętwieje i boli mnie cały dół aż do pachwin. Też zauważyłam więcej wydzieliny, ale bacznie obserwuję czy nie ma plamienia. Tym, które zauważyły krew radzę jak najszybciej do lekarza - może cos dziać się z łożyskiem!
Mnie też bolą plecy w okolicy lędźwiowej, aż na prawym pośladku czasem czuję, a jak się położę to ciężko przez twn ból wstać. I już bardzo staram się zwalniać tempo, kładę się w ciągu dnia, bo zauważyłam, że jak więcej biegam to mi częściej brzuch twardnieje, a tu jeszcze pasuje miesiąc pochodzić w ciąży
aaminka
Zaciekawiona BB
ból krocza, a raczej kości łonowej tez mam dziewczyny - szczególnie wieczorem jak dużo chodzę, chociaż i tak się oszczędzam, bo już jakiś czas jestem na zwolnieniu,
ból krzyża to samo, tylko, że rano
ogólnie mam wrażenie, że się "sypię", ciąża dużo zmienia
mnie gin mówiła, że zwiększona wydzielina może być objawem skracającej się szyjki, a śluz podbarwiony krwią może być czopem śluzowym zamykajacym szyjkę od zewnątrz, odchodzi przed porodem
ale u nas jeszcze niech jest na miejscu jak najdłużej!
ból krzyża to samo, tylko, że rano
ogólnie mam wrażenie, że się "sypię", ciąża dużo zmienia
mnie gin mówiła, że zwiększona wydzielina może być objawem skracającej się szyjki, a śluz podbarwiony krwią może być czopem śluzowym zamykajacym szyjkę od zewnątrz, odchodzi przed porodem
ale u nas jeszcze niech jest na miejscu jak najdłużej!
Dziewczyny czy któraś z Was odczuwa może taki ból krocza że aż uda drętwieją? Najgorzej jest wieczorami...Bolą mnie też plecy w okolicy lędźwiowej. Mój gin na ostatniej wizycie powiedział że mam zwolnić tempo bo nie donoszę mojej niuni ale to nie jest takie proste zwłaszcza przy niespełna dwu letnim Synku .Ostatnio zauważyłam też dużo więcej upławów raz były nawet z krwią.... Boję się czy mi się wody nie sączą przypadkiem.
ja bym proponowała jak najszybszą konsultację z lekarzem, przy śluzie przebarwionym krwią nie ma żartów!
ja próbuję się oszczędzać jak tylko mogę, ale wiadomo w weekendy jest to najmniej możliwe. Wtedy to jest "masa rzeczy do zrobienia", tym bardziej że w tygodniu pracuję i jak wracam to tylko plask na wyrko i leżakuję:-)
reklama
esi
Fanka BB :)
Ból krocza i dolnej części pleców, czasem promieniujący na pośladki i uda to czasem wynik schodzenia dzidzi do miednicy - wtedy może naciskać na niektóre nerwy i powoduje to takie bóle. Jest to sygnał zbliżającego się porodu - ale czasem 3 dni przed, a czasem nawet 6 tygodni przed. DLatego jeśli temu towarzyszą upławy podbarwione krwią to nie ma co się stresować, ale naprawdę zwolnić tempo i to najlepiej do 0. Wtedy wszystko można wyciszyć i rozciągnąć w czasie.
Ja wczoraj tak sobie pozwoliłam na bieganie, poza tym miałam cały dzień dużo różnych wrażeń (mocnych:-)), nic nie zjadłam prawie i w nocy brzuch miałam jak kamień, bolesne skurcze średnio 2-3 na godzinę i już naprawdę się zastanawiałam czy nie wyląduję zaraz na porodówce. Dlatego dziewczyny nie ma żartów. WIem, że niektóre mają dzieci i ciężko byłoby leżeć cały dzień. ALe w miarę możliwości nie róbcie nic co nie może zaczekać.
Trzymam kciuki za donoszenie dzidzi dla wszystkich, które mają takie bóle. Oby to były tylko ćwiczenia przed godziną 0, a nie coś poważniejszego.
Ja wczoraj tak sobie pozwoliłam na bieganie, poza tym miałam cały dzień dużo różnych wrażeń (mocnych:-)), nic nie zjadłam prawie i w nocy brzuch miałam jak kamień, bolesne skurcze średnio 2-3 na godzinę i już naprawdę się zastanawiałam czy nie wyląduję zaraz na porodówce. Dlatego dziewczyny nie ma żartów. WIem, że niektóre mają dzieci i ciężko byłoby leżeć cały dzień. ALe w miarę możliwości nie róbcie nic co nie może zaczekać.
Trzymam kciuki za donoszenie dzidzi dla wszystkich, które mają takie bóle. Oby to były tylko ćwiczenia przed godziną 0, a nie coś poważniejszego.