reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Czarna anutka - ja w poprzedniej ciąży tez brałam Fenoterol i obowiązkowo Isoptin żeby złagodzić wysoki puls spowodowany Fenoterolem

gosiagro - no właśnie przy pierwszym dziecku też miałam taki zestaw więc trochę teraz byłam zaskoczona tym co mówili mi w szpitalu :confused2:, ale pomyślałam, ze skoro teraz się już nie podaje leków osłonowo na serce to czemu nie ufać lekarzom... a tu:crazy: masz... i od 8 tygodni męczę dziecko tym fenoterolem bez osłony.

reklama
Już po dzisiejszej wizycie. KTG wyszło dobrze. Wyniki w miarę tylko ciała ketonowe ale bez tragedii. Poskarżyłam się na bóle pleców i pachwin i dostałam skierowanei do ortopedy. Ale co mi on pomorze jak Mała gdzieś uciska.
W ogóle ostatnio czuję się fatalnie. Wszystko mnie boli - najbardziej krzyż. Dziś jakieś takie bóle jakby na okres. No ale pani doktor nic złego nie widzi widocznie taki mój urok w tej ciąży. Na wszelki wypadek dała mi skierowanie do szpitala - jakby coś mi bardziej dokuczało. Dobrze że w czwartek mam wizytę prywatną u innego lekarza, właściwie to on prowadzi moją ciążę i zjego opieki jestem bardzo zadowolona.

gosiagro - no właśnie przy pierwszym dziecku też miałam taki zestaw więc trochę teraz byłam zaskoczona tym co mówili mi w szpitalu :confused2:, ale pomyślałam, ze skoro teraz się już nie podaje leków osłonowo na serce to czemu nie ufać lekarzom... a tu:crazy: masz... i od 8 tygodni męczę dziecko tym fenoterolem bez osłony.

to współczuje ci bo pamiętam jak mi wtedy serce waliło:no:

A to moja mała Zosia (śmieszka) ;-)

Załączniki

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    72,3 KB · Wyświetleń: 60
Jakie śliczności! Jak dotąd nie miałam ani razu USG 3d/4d i postanowiliśmy to zmienić. Zapisałam się na 10.10. Nie wiem właściwie czy mądrze, bo to w końcu będzie miesiąc i zobaczę naszą Kinię na żywo, ale nie mogłam się powstrzymać!

Crazy jaka piękna Dama:-)

Byłam wczoraj na wizycie u diabetologa i dostałam skierowanie na patologię ciąży, wizytę mam 9 października. A potem dostanę skierowanie do szpitala na 38 tydzień.

crazy girljak śliczna niunia:-)

moja była pani doktor (którą musiałam zmienić, ze względu na JEJ chorobę) miała w swoim prywatnym gabinecie usg 3d, na drugim badaniu trochę podglądałyśmy Małą, ale była jeszcze malutka:-) obecny lekarz niestety ma tylko zwykłe usg...

Katze ja myślę że warto :tak: Ja w ogóle się nie spodziewałam 3d/4d.. ale p. doktor była tak miła i zrobiła nam wszystko co możliwe. To zdjęcie jest z filmu na którym Zosiaczek się uśmiecha. Po prostu zastopowałam i zrobiłam zrzut pulpitu.. i w ten oto sposób mam przepiękną focię jeszcze z brzuszka. Fajnie jest zobaczyć dzidziusia - teraz cały czas mam w głowie to jak wygląda i jakos tak fajniej jest;-)

Crazy Girl śliczna księżniczka. Ja się nie zdecydowałam na takie usg. Nie wiem sama dlaczego? Miałam jakieś takie obawy i w ogóle nie czułam takiej potrzeby. Ale u was super wyszło:-)

reklama
Do góry