reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

i ja byłam dziś u gina. zbadał mnie tylko ginekologicznie, powiedział, że macica odpowiada tyg ciąży. wciąż martwi się moją tarczycą. następna wizyta 7 maja, będę mieć usg ze wszystkimi pomiarami, mam zrobić badanie moczu i wziąć wynik tsh od enfo oraz zastanowić się, czy chcę badania genetyczne te z krwi.

reklama
Witam, ja też zgłaszam się po badaniu. Miałam dziś usg genetyczne. :) Zobaczyliśmy maleństwo - "machało do nas", usłyszałam serduszko, widziałam nawet paluszki :) Ogólnie sprawdzono przezierność karku, kość nosową,... . Anatomia płodu prawidłowa (czyli np. czaszka/mózg, kregosłup, serce, brzuch, pęcherz moczowy itd...). Gin sprawdził też (jeśli tak można ująć) łożysko, płyn owodniowy i pępowinę. Wszystko jest wporządku :) Dołączno mnóstwo zdjęć. Wiecie co to jest niesamowite uczucie tak widzieć to maleństwo, taki lekki zarys twarzy - ten nosek, uszka, ..... :) PS. Mam nadzieję, że na dalszym etapie też będzie wszystko wporządku i dobrniemy z maleństwem do szczęśliwego rozwiązania (przyjścia na świat) :)
A dzieciątko ma już prawie 6,3 cm :)

Ostatnia edycja:
Byłam wczoraj wieczorem... Powiedziała, że dziecko rośnie ... Ma 1 cm (?), co troche mnie zdziwiło, ale wg usg to 8 tydzień, wg moich obliczeń również. Powiedziała, że wszystko w porządku - mam nadzieję, że tak ... Mam skierowanie na usg prenatalne, ciesze się, ze zobaczę maleństwo ... Tym bardziej, ze nie wstrzymała obrazu i nie pokazała mi wczoraj Maleństwa:-(

dziewczyny ja na 11.05 mam usg genetyczne, które powinno sie wykonywać ok 12 tyg. Wyliczyłam ze w dniu badania bedzie to 14t i 4 dni. Czy nie za późno?

Umawiałam się na usg prenatalne i panie powiedziały, ze wykonyje się je od 12 do 14 tyg ciąży. Tak się składa, że wg usg będę miała wtedy 12 tydzień, a wg @ 13 t. No, niestety - prawdziwy wiek dziecka z wyliczeniami na suwaczku nie ma wiele wspólnego jest ok. 9 dni róznicy. Lekarka mówiła mi, ze miała pacjentkę, u której róznica wynosiła 4! tygodnie.

Byłam wczoraj wieczorem... Powiedziała, że dziecko rośnie ... Ma 1 cm (?), co troche mnie zdziwiło, ale wg usg to 8 tydzień, wg moich obliczeń również. Powiedziała, że wszystko w porządku - mam nadzieję, że tak ... Mam skierowanie na usg prenatalne, ciesze się, ze zobaczę maleństwo ... Tym bardziej, ze nie wstrzymała obrazu i nie pokazała mi wczoraj Maleństwa:-(

Moje w 8tc miało 2cm.

Witam po wizycie z maultkiem wszystko ok tatuś widział jak sie rusza słuchał serduszka to dzisiejszy prezent urodzinowy :) dzidzia troszkę nadrobiła według usg 11 w6d CRL 50,7mm wszystko w porządku a sluz który widziałam dzisiaj był i przy sprawdzaniu szyjki widoczny ale lekarz powiedział że taki to normalka i żeby nim się nie denerwować zdjęcie może potem wkleję ale tyłem jest odwrócone wiec dobrze nie widać :) ale mózg ma prawidłowo rozwinięty reszta na razie ok za dwa tyg najwcześniej powiedział mi o tych pomiarach noska i przezierności .

reklama
Do góry