reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

mal-gosia jutro się okaże jak odbiorę wyniki:) Ale jestem dobrej myśli...
Tylko nie wiem czy dobrze ,że tym razem zrobiłam tą toxo w innym laboratorium niż to pierwsze?

reklama
oczywiście zawsze zalecają robić w tym samym laboratorium bo masz wtedy powtarzalność wyników do przyporządkowanych granic max i min. danego laboratorium. Myślę jednak że jeśli wynik wyjdzie ujemny albo bardzo niski (oczywiście nie zakładam że może być inny :) ) to tak czy inaczej będziesz wiedziała że wszystko jest ok :)

asiacur - stres oczywiście dla wszystkich zrozumiały ale myślę że wszystko bedzie super no i oczywiście dzieciątko będziesz miała okazję zobaczyć Zazdroszczę ci ja muszę jeszcze czekać 6 dni. Daj znać po wizycie co i jak :)

reklama
Ja juz po wizycie strasznie rozanielona i szczesliwa. Malutka dala taki popis na usg ze malo sie obydwoje nie poplakalismy :-D drapala sie po glowie, trzymala sie za glowke dwoma rekami, pila wody plodowe (na tym to wymieklam calkiem) a potem chyba czkawki dostala:-) skutek tego taki ze byl problem ja pomierzyc. Ostatecznie po chyba 15 minutach prob przeziernosc karkowa w granicach normy, kosc nosowa widoczna, wiek zgodny z OM, od glowki do pupy 7,5 cm no i wieksze prawdopodobienstwo dziewczynki (czyli zgodnie z przeczuciami). Powiedzial ze za dwa tygodnie bedzie juz widac ale nastepna wizyte mam 28.02. Wiec mala dzis na 5 z plusem :-D
Gorzej ze mi cisnienie wariuje dzis mialam 160/70 a ze miewam z tym problemy chcial mnie wziasc do szpitala na badania. Wymigalam sie sie bo Niko idzie do przedszkola pierwszy dzien w poniedzialek. Obiecalam isc do okulistyi kardiologa do przychodni a w razie problemow z terminami dzwonic do niego i sie szykowac na oddzial :-(
Chyba pojde do przychodni zeby czesc tych badan na NFZ zapisali bo sie nie wyrobie z kasa bo z krwi tez mase badan. Dostalam leki i mam mierzyc cisnienie 3 razy dziennie.
Ogólnie jestem szczesliwa i zycze wam zeby Wasze Maluchy tez daly taki popis. Cudowne uczucie!!!!!!

Do góry