reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Pflaume nie denerwuj sie, pomysl ze bedzie dobrze, ze musi byc dobrze!! Ja trzymam za Was kciuki &&&&&

Dziewczynki jak obiecuje tak pisze, moja wizyta wczoraj trwala godzine. Lekarz stwierdzil, ze moj termin 14 sierpien kompletnie sie nie zgadza i po dlugim czasie obliczen stwierdzil, ze 30 lipiec jest odpowiednim dniem. Wiec dwa tygodnie roznicy:szok: Ja szczerze sama nie wiem dlaczego tak. Ostatnia miesiaczke mialam 7 listopada, wiec jedyne co mi sie nasuwa to to co lekarz powiedzial, ze byc moze juz wtedy bylam w ciazy...:shocked2: Lekarzowi nie zgadzaly sie zadne pomiary, stwierdzil, ze to nie moj12tydz, tylko 14:shocked2: Dzidzia ma 5,5cm wiec wydawalo mi sie ze to jakos nie przekracza normy w 12-stym tyg. Naprawde sama sie w tym wszytkim pogubilam... ;/ nie wiem jak racjonalnie to wytlumaczyc...
A najlepsze jest to, ze jak zapytalam o USG genetyczne to gine. powiedzial, ze to robie tylko na wlasne zyczenie, zacytuje "ja to Pani ostatnio drukowalem i jesli sie pani zdecyduje to moze Pani zrobic" na co ja 'OK'. Moze tu w Austrii nie jest to obowiazkowe. W domu patrze dokladnie raz jeszcze na te kartki ktore mi wydrukowal na poprzedniej wizycie. a tu jest ale druk o tesci PAPP-A.
I powiedzcie mi dziewczyny, jak tu nie zwariowac? przeciez USG genetyczne to chyba nie to samo co test PAPP-A?? i teraz nie wiem co robic. martwie sie troche. Bo jak ja juz jestem w 14tyg. to na USG genetyczne juz chyba za pozno... Wszystkie inne badania wyszly mi ok. wiec nie wiem czy sie zamartwiac teraz czy nie. Nie wiem co robic.
Sorry ze sie tak rozpisalam, ale po prostu pogubilam sie we wszystkim teraz :-:)-(
Mam nadzieje, ze w miare zrozumiale to napisalam....

naja. to faktycznie pokrecone. ale 5,5cm to faktycznie odpowiada ok12tygodniowi. Moje bable maja 6cm z hakiem a w 12tyg jestem...dziwne...a moze idz do kogos jeszcze i to skonsultuj...wiesz lekar tez czlowiek,moze sie myli...ja bym sie najpierw upewnila jak najszybciej,a potem bym ewent.działała:). trzymaj sie i spokojnie:)

Naja. mamy podobne daty a ja mialam ostatni okres 08/11 i leci mi na bank 12 tydzien (potwierdzone przez 2 usg) wiec troche dziwny ten twoj przeskok daty. Masz racje na test genetyczny w 14 tygodniu jest za pozno ale nie przejmuj sie, bo w 20 tygodniu mozna zrobic tzw. late DS wiec nie wszystko stracone. Z tego, co wiem to test genetyczny to podstawowy test i w uk jest robiony "z urzedu" chyba, ze pacjentka odmowi. Ja bym sprawdzila z innym lekarzem...

dziewczyny ja nie wiem co mam juz myslec. Powiedzcie, mi prosze czy USG genetyczne to jest to samo co badanie genetyczne?? ja sie w tym calkiem pogubilam. zaczynam sie martwic...
I widzisz Malgoo mamy praktycznie to samo, a ja nagle przeskoczylam na 14-sty tydz. Moze ja faktycznie pomysle o jeszcze jakies dodatkowej konsultacji u innego lekarza...
Przybieram sobie teraz strasznie do glowy, ale przeciez lekarz chyba wie lepiej...

MALGo dzidzia przepiekna!
OLI super zdjatko!

NAJA swietnie ze wszystko w porzasiu!
bardzo sie z Wami ciesze i gratuluje, ja jeszcze 5 dni.......

PFLAUME trzymaj sie cieplo kochana, trzymam wielkie kciuki za Ciebie i malenstwo!

wróciłam.. u mnie wszystko dobrze, ufffff
Żółtko awansowało na Bałwanka, ma 25,6 mm i jest w wieku takim jaki pokazuje suwaczek.
Skakało po monitorze jak pchełka..
może uda mi się wstawić zdjęcie.
Za 3 tygodnie kolejna wizyta.

DSC08618.jpg

DSC08622.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry