reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Devi ja w karcie mam z OM na 1 stronie wpisana date porodu 31 lipca a na tylniej stronie mam przypieta kartke z pomiarami usg z 32 tygodnia ciazy gdzie terin wychodzi na 30 lipca poza tym na kazdym usg wychodzi mi inna data porodu najwazniejsza jest wg OM, poza tym Wy dopiero macie 8 dni :szok:a ja dzien po terminie mam sie zglosic do szpitala na porod czyli 1 sierpnia nie wiem czy mnie nie odesla ale wiem ze jeszcze dodatkowo musza mnie wpisac do zeszystu ze przyjde tego 1 zeby mi miejsca nie braklo.... moja Gin nie uwaza przenoszonych ciaz o stara sie by wszytsko stalo sie w terminach lub kilka dni po, a jesi chodzi o katg to po terminie kaza przychodzic jak sie nie ma skierowania an szpital itd. co dwa dni u nas to tyle.
Cocies gratuluje bardzo udanej wizyty ciesze sie :-)
Devi wizyta jak wizyta widze wszytskie niejasnosci poprawiaj mnie tez poprawiali termin na karcie bo o to poprosilam bo mialam zla wpisana z OM...
Tonya pwoodzonka mam nadzieje ze wsio ok u twojego 3kg "slonika":-)
U mnie tez chyba bedzie malpiszonek bo zgage mam od poczatku ciazy < a tak na serio to sie nie sprawdza> :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy wszystkie miałyście robiony już posiew ? Kurde mija 34 tydzień, a mój doktorek nawet ani razu nie badał mnie ginekologicznie ... a o posiewie już nie wspomne . Koleżanka się drze na mnie, że to nienormalne, no ale chyba, skoro jest ordynatorem , to wie co robi... nie wiem już co myśleć o tym wszystkim HEEELP !! :szok:

asia- ja miałam dzisaj robiony posiew, zgodnie z katalogiem badan w ciazy posiew powinien byc wykonany pomiedzy 33-37 tygodniem ciazy

oj no to może się weźmie do roboty jak pójdę na następną wizytę... w 36 tyg i 5 dniu mi wypada
a jak nie to chyba wskocze na tego fikoła i nie zejdę , dopóki mnie nie zbada:-D

Wodzisław Śląski, a opis lekarza troszkę znajomy i myślałam, że może, ale widzę, że wszyscy ordynatorzy mają na wszystko czas....

karolaola!!! ja też z Wodzisławia jestem :-) tylko na studia wybyłam do KRK i tak już zostało. moja sąsiadka jest ginekolożką -bardzo fajna babka ale teraz to już chyba za późno na zmianę.

flower:szok: i tak późno to wychodzi:-D super, a skąd dokładnie- możesz pisać na priv jakby co :) Kurcze coś czuję, że na 90% się znamy przynajmniej z widzenia;-)

No już bym się bała zmieniać. Mój jaki jest taki jest, ale nie jest zły:-D

reklama
Wlasnie wrocilam z wizyty u poloznej wiec zadnego skanu ani rewelacji.

Serducho bije zdrowo. Brzuch za duzy o 2cm, czyli tak samo, jak poprzednio wiec stan sie nie pogarsza i nic nie beda z tym robic. Hit dnia +18 kg od poczatku ciazy!!!!!
Na problem z rekoma bede miala fizjoterapie i specjalne rekawiczki :confused:. Wygladac pewnie bedzie masakrycznie ale ponoc pomaga. Niestety ten bol rak tak szybko nie mija i moge miec problem z zajmowaniem sie mlodym po urodzeniu i to mnie dzisiaj dobilo! :-(
Nastepna wizyta za 2 tyg i zadnego USG do porodu.

assiaB, ja posiewu nie mam i miec nie bede, ale rodze w UK wiec nic mnie juz nie dziwi...

Przepraszam, ze sie do nikogo nie odniose ale ta wiadomosc o rekach mnie dobila i wszystko mi z glowy wylecialo.

Do góry