reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

my już po wizycie:)wszystko ok, szyjka bez zmian, 3 cm czyli, z bakterią będziemy dalej walczyć, ale nie jest ona groźna dla Małego na tym etapie, także czekamy na wyniki posiewu na razie, w razie gdyby nie udało się jej pozbyć do porodu dostanę specjalny zestaw antybiotyków okołoporodowych i tyle, ale jestem dobrej myśli, ze jednak ją pokonamy:-) USG ostatnie będzie za 2 tygodnie, a może za 3 jak się uda doczekać, bo za 3 wraca Tata z rejsu i fajnie byłoby razem podpatrzyć brzdąca po raz ostatni;-)Doktor mówi, ze na tym etapie jesteśmy już bezpieczni, a za 2 tygodnie to hulaj dusza, mogę robić co chce:-D

reklama
Byłam dziś na wizytce z USG oczywiście, mała nadal za mała o jakies 2 tygodnie ale pocieszające jest to że ma już koło 1,4kg. Szyjka w porządku, tatuś widział pośladeczki i nóżki maleńkiej bo Frania wystawia mi dupkę do przodu:-)
Następna wizyta za 2 tyg bo doktorek powiedział, że trzeba małą i jej wagę kontrolować.

Już pow wizycie, zdołowana. Nie mam grzybków ale moje maleństwo ma o 2 tygodnie zbyt mały brzuszek w porównaniu do reszty ciałka. Jak przy następnej wizycie będzie tak nadal to będą nas sprawdzać pod katem hipotrofii. Ja już oczywiście najczarniejsze myśli mam w głowie.
Nie martw się moja Frania jest cała o 2 tyg. za mała jak byłam w szpitalu to powiedzieli mi, że jedna dzidzia rodzi się mając 3kg a druga 2kg i obie w terminie, więc dominic musi być dobrze, trzymam kciukaski:tak:

Anulek gratuluję udanej wizyty! :-)

Dominic-trzymam kciuki aby wszystko było ok:tak:
Karolinkaz-super ,że z szyjką o.k a Frania się ustawiła jak modelka pokazała co chciała
Trzymam za maleństwo aby nadrobiła te 2 tyg.:tak:
anulek82-dobrze ,że szyjka bez zmian i gratuluję udanej wizyty a bakterie napewno wyleczysz już lekarze znajda na nia sposób:tak:

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za likwidacje wszystkich bakterii i innych swinstw.

Jak tak czytam o waszych badaniach to zazdroszcze. U nas tylko pogadanka z polozna o dupie maryni co 3 tygodnie, badania krwi dwa razy na cala ciaze, a moczu tylko na bialka. Zadnych badan szyjki i dopoki nie ma zadnych objawow to uznaja, ze wszystko dobrze i pozostaje w to wierzyc...

ANULEK fajnie ze szyjka bez zmian, a z bakteria na pewno sobie poradzisz!

KAROLINKA gratki za wizytke, FRANIA coraz wieksza, super!

MAlgoo u mnie tez zwykle byly pogaduszki, o szyjce tez nie wiem nic, ginekologiocznie nie bylam ani razu badana...co kraj to obyczaj...:confused2::shocked2:

reklama
gratuluje udanych wizyt

malgo umnie jest podobnie tyle ze ja mam co miesiac wizyte u lekarza, pytanko jak sie pani czuje, posluchamy serduszka, kolejne zwolnienie i praktycznie to wszystko ostanie badania krwi moczu w marcu od ginekologa, i pokazalam mu co w maju robilam jak bylam u ogolnego - bo chcialm badania zrobic na krew i zelazo

mialam watpliwosci czy ten lekarz wie co robi, poszlam wiec prywatnie na wizyte z usg 4d, pani doktor powiedziala ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku, odpowiedizala na wszystkie mje pytania i teraz jestem spokojniejsza ....

Do góry