reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Karolap5 ja też się nastawiałam na córeczkę i co ?? jaja jak berety, az zapytałam lekarza "jak to ??":-D Nie mniej jednak życzę powodzenia i trzymam kciuki, by nic nie wyrosło :-) Bardzo dużo chłopców się rodzi, więc musi się średnia wyrównać i powinny pojawiać się dziewczynki :-)

reklama
też mam taką nadzieję ,że jajka mojemu Krystiankowi się nie wsiorbią i nie okaże się nagle panienką ;-):-D
:-):-) był tak przypadek, ze urodził sie dzidzius jako wczesniak i był chlopczykiem a po miesiacu stal sie dziewczynka :szok: albo odwrotnie :zawstydzona/y: Ale jaki szok, rodzisz jedno a odbierasz drugie :-D

:-):-) był tak przypadek, ze urodził sie dzidzius jako wczesniak i był chlopczykiem a po miesiacu stal sie dziewczynka :szok: albo odwrotnie :zawstydzona/y: Ale jaki szok, rodzisz jedno a odbierasz drugie :-D
Bishopka -ty mnie kobieto nie strasz :szok::tak:
Jutro mam wizytę muszęwyprosić koniecznie usg.jestem ciekawa co mi jutro powie ten mój gin -ale jestem dobrej myśli-napewno wszystko jest O.K:tak:PRZECIEŻ NIE MOŻE BYĆ INACZEJ!!!!:tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

oj ciężko by mi było ubrać chłopca w te róże co już posiadam:) Mam nadzieję ,że moje 'no name' dziecko nie okaże się Kubusiem:)

Wybrałam się wczoraj na USG 4D w ramach Szczęsliwa Mama = Szczesliwe Dziecko - Aktualności - Centrum Handlowe Plaza - Kraków a moja niunia nie chciała pokazać buźki :( Za to dowiedziałam się już na 100% że to faktycznie dziewczynka i wszystko z nią dobrze - wielkoludek nam rośnie nie wiem po kim - już 1450g. No i z tego co było na usg bardzo wyraźnie ma zdrowy kręgosłupek a nie rozszczepiony po mamusi :)
Trochę się jednak wystraszyłam bo pani doktor stwierdziła (i sama wyglądała na zaskoczoną i trochę wystraszoną) że mała jest bardzo ale to baaaardzo nisko główką... Czy w takim razie grozi mi szybszy poród? ani mój gin ani ona nie mówili mi nic o szyjce a może to znaczy, że mam krótką? Jak to u Was wygląda z tą szyjką i położeniem dzidzi? Wizytę mam dopiero 13 czerwca...

Flower gratki z udanego usg ;-) mala wstydliwa nie chciala sie pokazac;-)
Co do plci moj zawsze na usg pokazywal jajeczka i fiutolka i chyba mu sie to jakos nie wchlonie :p

ja z rana zaliczyłam wizyte u ginki. Na wadze u poloznej, przez miesiac przybylo mi 0,1kg....inna sparwa ze ostatni pomiar jest prosto od stołu wielkanocnego i wskazał +3kg wiec mysle ze sie wyrownało:) Serducho pięknie bije. Jak położyłam sie na fotel to młody tak sie spial ze gin. sie przestraszyla jak mi mocno sie brzuch stawia, na szczescie dala sobie wytlumaczyc ze to tylko chwilowe. Inna sprawa ze na codzien brzuszek tez sie stawia czasami ale na to nospa i magnez poki co wsytarcza. Sparwdziala mi szyjke- delikatnie moze sie skrociła ale ogolnie wyglada ok. Na urlop moge spokojnie jechac, nie tylko nad polskie morze ale i za granice jesli mam ochote, tylko przed wyjazdem mam podejsc sparwdzic szyjke. A za 3 tygodnie zrobimy usg.

Pytalam sie tez jej gdzie poleca rodzic we Wro, i co mysli o wyborze szpitala gdzie dajo zzo ( we wro od poczatku maja w jednym szpitalu daja zzo za free przez 24 h :-D, to u nas nowosc). Mówiła ze jak daja to trzeba brac i korzystac :)

No i to wszytsko :)

reklama
Do góry