reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Sylvi udanej wizyty.
Lana wiem co przezywasz, mój tez przyjeżdza od dwoch miesięcy tylko na weekendy, choc miał tydzien wolnego w miedzyczasie to wykorzystałam go na malowanie :zawstydzona/y::-D Ale daje rady, tez mam juz duze dzieci, to mi bardzo pomagaja. Dasz rade, a czas szybko zleci, mąż wróci a poród tuż tuż.

reklama
Dobrze, że macie wsparcie w dzieciach i dobrych mężów- dacie radę. Jak nie wy to kto? Mój Ł. też jest ekstra i wiem ile to daje.

sylvi powodzonka na wizycie :-) aby wsio było dobrze!

dziękuję wszsytkim za te wspaniałe słowa. Jesteście kochane :-)

Lana myślę, że moja gin by inaczej zareagowała gdybym nie była po 2 stratach w ub. roku i w tej ciaży plamienia nie miała.
młodam -tak z tymi plamieniami to faktycznie nie jest nigdy bezpiecznie ,ja też jestem po wywołanym poronieniu ,bo ciąża mi obumarła w 11 tyg.ale teraz na szczęście jest dobrze i już blisko rozwiązanie-u Ciebie tez będzie wszystko O.K. tylko uważaj na siebie i dużooooooo odpoczywaj i kompletnie nic nie dźwigaj najlepiej tylko leżeć :tak:
TRZYMAM KCIUKI !!!!!!!!!!:tak:

Ja już po wizycie.
Tak więc weszłam sobie uśmiechnięta do gabinetu i gino się pyta jak zdrówko , ile przytyłam , czy czuje ruchy itp. Dobry start - pomyślałam. Tutaj jeśli się jest dłużej na zwolnieniu niż 4 miesiące,wysyłają taka formę do wypełnienia przez lekarza,który daje mi zwolnienie,więc gino pow,że dostała list i go odesłała. Fajnie - myśle sobie. Poprosiłam ją tylko o badanie,bo 7 czerwca mam wizytę w szpitalu i tam będę miała USG. Szyjka długa, zamknięta, czysto ! pięknie pomyślałam. No to jeszcze zrobimy USG.Ale ja nie chcę - powiedziałam,a ona - ale i tak zapłaci Pani tyle samo,więc się zgodziłam. Synek przekręcił się i już leży główką w dół :-), pokazywała mi serduszko (ale nie słyszałam) no waży 902 gramy. Wszystko jest ok!
Wypisała mi zwolnienie (prosiłam na 2 miesiące - dała mi tylko na ma) i skasowała 100 euro :-( i jeszcze muszę przyjść za miesiąc,bo przecież będę musiała zanieść zwolnienie za czerwiec :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: gdybym jeszcze dostała pieniądze na warunkach jak w Pl,ale tak kolorowo to tu nie jest... jestem zła za zdzierstwo ,ale szczęśliwa,że z moim synusiem wszystko dobrze :-)
Susumali, Sylvi -dajcie znać jak na waszych wizytach było!
Oli B - gratuluję udanej wizyty!

Oli, Taycia, anulek gratuluję udanych wizyt!

młodam w szpitalu na pewno będziesz miało dobrą opieke i wszystko będzie ok.

Taycia niezłe kurcze zdzierstwo...

Oli grubasie a Ty masz 130cm wzrostu,że w 7 miesiącu ważysz 50kg?????

Lana a Ty nie zachwalaj tak swojego męża bo widzisz,że kolejka się robi:) ja mojego też chętnie wyślę na szkolenie:)
A tak w ogóle to ten Twój lekarz ma centymetr w palcu jak mierzy Ci szyjkę:-D?

reklama
OLI rano jakos nie dojrzalam Twego posta, super ze wsio ok, chudzielinko!

SYLVI trzymam kciuki za wizyte!

TAYCIA super ze same dobre wiesci oprocz kosztow wizyty....:szok:

ja nie mialam zadnych kosztow ale za taka wizyte to i bym w zyciu nie zaplacila- znow byla to TYLKO rozmowa (dla przypomnienia ostatnie badanie dopochwowe (usg dopochwowe) bylo w styczniu a normalne usg 02.04.11), bez badania ginekologicznego, nie wspominajac usg- to bedzie robione OSTATNI raz za 3 tygodnie... wiec jak sie spodziewalam, wyszlam z taka wiedza jak i weszlam, tyle tylko ze pomimo codziennego brania zelaza homoglobina mi spadla z 12,2 do 10.5, wiec zakupilam sobie zelazo w Polsce i mam nadzieje ze bedzie lepsze niz niemieckie.na toksoplazmoze nadal nie mam przeciwcial no ale i nie jestem zarazona wiec ok.
aha no i przytylam przez 3 tyg. zaledwie kilo co lekarka przyjela z duza akceptacja i zadowoleniem

Do góry