reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Marzenixx gratulację synusia!
szuszu u Nas wszystko ok-ostatnio jakoś nie po drodze na BB.Jednak Was podczytuje od czasu do czasu.04 i 09 marca przyszły na świat moi siostrzeńce,więc jako prawdziwa ciocia rozpieszczam póki mogę :tak:
Ja jutro mam wizytę i mam nadzieję,że dowiem się któż to taki zamieszkuje mamusi brzusio-lekarz widział ostatnio,ale nie był pewien i nie powiedział.
Gratuluje wszystkim Synusiów i Córeczek-choć widzę,że chłopcy przeważają.

reklama
Marzenixx- gratuluję syncia.

Dzisiejsza wizyta była taka sobie, ból pleców (nawet tak intensywny jak mój) niby w ciąży normalne, twardnienie brzuszka i skurcze - normalne. Ech o cytologii 3 razy przypominałam lekarzowi bo by znowu zapomniał. Ten mój lekarz tak wszystko spłyca i bagatelizuje. Chyba muszę zmienić... ech
A na USG wyszło, że maluszek ma jakieś drobne torbiele splotów naczynkowych w mózgu- ma niby się wchłonąć do 26 tygodnia :(
I jest mniejszy o tydzień niż z obliczeń wynika

Marzenixx- gratuluję syncia.

Dzisiejsza wizyta była taka sobie, ból pleców (nawet tak intensywny jak mój) niby w ciąży normalne, twardnienie brzuszka i skurcze - normalne. Ech o cytologii 3 razy przypominałam lekarzowi bo by znowu zapomniał. Ten mój lekarz tak wszystko spłyca i bagatelizuje. Chyba muszę zmienić... ech
A na USG wyszło, że maluszek ma jakieś drobne torbiele splotów naczynkowych w mózgu- ma niby się wchłonąć do 26 tygodnia :(
I jest mniejszy o tydzień niż z obliczeń wynika

rzeczywiście jakiś dziwny ten twój lekarz....
a te drobne torbiele to wyjaśnił chociaż dokładnie co to jest? i skąd się bierze? nie powinien cię tak zostawiać z małą ilością informacji.....
eh ci lekarze....

co do bólu pleców, jakies 4 tygodnie temu miałam ogormne bóle pleców, promieniujące przez prawy posladek, ledwo chodziłam , czułam się jak staruszka.... lekarz powiedział że to normalne i do końca ciąży może się to utrzymywać, zaczęłam chodzić na pieszo do pracy w tai spowrotem i po tygodniu bóle mineły jak ręka odjąć az sama była w szoku....

Do prywatnej kliniki. Dlatego nie będę miała skrupułów i zmienię ale w obrębie tej kliniki- mam tam abonament.
Bóle takie mocne utrzymują mi się od 2 miesiąca ciąży i coraz gorzej jest mam wrażenie. Jak pochodzę za dużo, jak posiedzę za długo.
A co do tych torbieli to mówił, że u tak małych dzeciaczków to się zdarza i większość się wchłania do 26 tygodnia i trzeba wtedy to będzie sprawdzić, żeby absolutnie się tym nie martwić.

Do prywatnej kliniki. Dlatego nie będę miała skrupułów i zmienię ale w obrębie tej kliniki- mam tam abonament.
Bóle takie mocne utrzymują mi się od 2 miesiąca ciąży i coraz gorzej jest mam wrażenie. Jak pochodzę za dużo, jak posiedzę za długo.
A co do tych torbieli to mówił, że u tak małych dzeciaczków to się zdarza i większość się wchłania do 26 tygodnia i trzeba wtedy to będzie sprawdzić, żeby absolutnie się tym nie martwić.
jak coś to mam fajnego lekarza na Długiej. Podobno jest świetny jeżeli chodzi o usg, więc jakbys przypadkiem chciała dodatkowej konsultacji to daj znać..

jestem jestem
MARZENIXX wielkie gratki dla SYNUSIA i za udana wizyte!

AKUTAN ech ci lekarze..ale nie martw sie kochana, pewnie ma racje do tych plamek, ale moze lepiej pojsc jeszcze do innego gina na kontrol!

COKIES TY juz ´chyba po, mam nadzieje ze wszystko ok!

EDITTA:EDIT
wielkie kciuki za jutrzejsza wizyte!

a teraz o nas. hurraaaaaaaaaaa!watpliwosci z piatku zostalý rozwiane, SYNECZEK ma sie dobrze, wszystkie pomiary udane, wazy 396 g i ma 26cm dlugosci, ach jaka jestem happy. tylko mam lozysko n aprzedniej scianie macicy i nie wiem czy to to samo co przodujace??? ale lekarz mi nic do tego nie powiedzial (TZN jeszcze go nie pytalam bo to przeczytalam dopiero w domu).

JESZCZE RAZ DZIEKUJE ZA WASZE KCIUKI KOCHANE!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
jestem jestem
MARZENIXX wielkie gratki dla SYNUSIA i za udana wizyte!

AKUTAN ech ci lekarze..ale nie martw sie kochana, pewnie ma racje do tych plamek, ale moze lepiej pojsc jeszcze do innego gina na kontrol!

COKIES TY juz ´chyba po, mam nadzieje ze wszystko ok!

EDITTA:EDIT
wielkie kciuki za jutrzejsza wizyte!

a teraz o nas. hurraaaaaaaaaaa!watpliwosci z piatku zostalý rozwiane, SYNECZEK ma sie dobrze, wszystkie pomiary udane, wazy 396 g i ma 26cm dlugosci, ach jaka jestem happy. tylko mam lozysko przodujace ale lekarz mi nic do tego nie powiedzial, zobaczymy czy ginka jakaos to skomentuje za 3 tygodnie.

JESZCZE RAZ DZIEKUJE ZA WASZE KCIUKI KOCHANE!!!!!!!!

Susumali, mówiłam że wszystko będzie dobrze:-) No i gratuluję:-)

reklama
Do góry