reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Achhh dziewczynki miód na serce jak sie czyta te wasze relacje po wizytach. Dzieciaczki,zdrowo rosnał, wy rozpromienione o tym piszecie...Baaardzo serdeczne gratki

Ja z racji tego,że przyleciałam do Polski planuję pójść prywatnie na USG za tydzień. Myślicie, że już dojrzą płeć maleństwa? Chyba to zależy od ułożenia dziecka?
natt jak Ci w tej blizniaczej ciąży? Ja nigdy się nie dowiem czy były dwa szkraby a jeden się wchłonął czy po prostu to była pomyłka :-( Zle mi z tym...

jaskółka a jak sie czulas w samolocie? Ja za tydzien musze leciec do UK i do tej pory bylo ok ale wszyscy zaczeli mnie straszyc w zwiazku z cisnieniem itp. polece i tak ale chcialabym wiedziec czy ty nie mialas zadnych dylematow w zwiazku z lotem? To tylko 2 godz ale wszyscy mi odradzaja- wkurza mnie to bo do tej pory nie mialam zadnych watpliwosci:wściekła/y::wściekła/y:

Jaskółka, bardziej od lekarza i sprzętu(jak jest kiepski sprzęt to ponoć widać ok 20 tc). Jak lekarzowi 'zależy' to potrafi tak delikatnie postukać po brzuchu, żeby dzieciątko okręciło się odpowiednio. Prywatnie każdy lekarz stosował tę metodę i od razu potwierdzał płeć(nie było rozbieżności), w szpitalu usłyszałam na odczepnego 'nie widzę, dziecko jest źle ułożone'(chociaż płeć już znałam:D)

myszka1987 ja w ciąży leciałam samolotem już 3 razy. Podróż zniosłam bardzo dobrze, nie odczuwam różnicy żadnej od lotów sprzed ciąży :) Jeżeli ciąża przebiega bez komplikacji, nie jest ciążą wysokiego ryzyka to nie ma przeciwskazań do takich krótkich lotów, także śmiało leć :-)
mucha_nie_siada Dziękuję. Dlatego właśnie wybieram się na prywatne usg :-)

jaskółka ja nie mam zagrozonej wiec ciesze sie ze masz takie zdanie jak ja na ten temat, dzieki za odp i jestem juz spokojniejsza. A jakimi liniami latasz najczesciej??

myszkaTo nie tylko moje zdanie ale również lekarzy i położnej. Ciąża to nie choroba, więc skoro przebiega prawidłowo to po co odmawiać sobie podróży? Przecież to krótki lot :-)
Wizz Air. Ryanair - wszystko co tanie ;)

reklama
Wogole to lece na 4 tyg i zastanawiam sie czy nie wykupic sobie ubezpieczenia turystycznego. Nigdy go nie kupowalam bo nie sadzilam ze bede potrzebowac w UK opieki lekarskiej ale teraz wole nie ryzykowac ze wzgledu na ciaze, to chyba dobry pomysl??

Do góry