reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Mam nadzieję właśnie że to jest promil z tymi narkozami. Nie wiem czemu ale mam lęki przed tym. Nigdy nie miałam żadnej operacji w narkozie Ale chciałbym tego jednak uniknąć.
Ale znam dwa przypadki z jednego szpitala że podpajeczynowkowe nie zadziałało i były dziewczyny wprowadzone w narkoze. Prawda Kejti [emoji6] ale może to taki zdolny anestezjolog sie trafil.

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

reklama
Jeśli możesz to zapytaj. Bo ja dopiero za tydzień mam wizytę. [emoji5]

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Hej[emoji4]

Jakoś tak bez weny i czasu do pisania ale czytam na bieżąco..
Ja dziś byłam na wizycie. Także sprawy mają się nastepujaco:
34+1 tc mały ma już ok 2900 gram. Łożysko narazie ładne i drugi stopień. Wody plodowe w normie, szyjka 2/0.5 cokolwiek to znaczy i najważniejsze maluch odwrócony glowkowo. Jestem zadowolona, szkoda tylko że kolejna wizyta 09.11, ale mam jeszcze nakaz oszczędzania się przez 3 tygodnie a potem mogę rodzić. Boję się tylko że mały w dniu porodu będzie grubo ponad 4 kg ważył.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Karola noooo może dużo ważyć ale granicą błędu też jest spora więc może gin niedokładnie pomierzyl [emoji6] tak czy siak ni na to nie poradzisz [emoji2]
A z tego co ostatnio z Milagros doszlysmy to oznaczenie szyjki to prawdopodobnie dluga jest na 2cm i rozwarcie jest na 0,5 cm lub palca nie wiem heh[emoji6]

37 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Ja miałam szybkie cc i znieczulenie od pasa w dół. W wyjątkowych przypadkach robią w narkozie.

Za to ja się boję, że u nas po sn szyją krocze w narkozie i mam nadzieję, że się uda bez tego, bo narkoze podczas abrazji zniosłam tragicznie.

Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Z tą szyjka to tak samo podejrzewałam. Ale ostatnio byłam dość aktywna więc pewnie to ja ruszyło.. Narazie kazała zwiększyć dawkę tardyferonu, magnez odstawić a jak nie daj Boże w ciągu najbliższych trzech tygodni pojawiły się jakies niepokojące skurcze to luteina. Zostało mi tylko czekać na ten wyjątkowy dzień[emoji4]

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Z ta narkoza to jest tak jak dziewczyny pisza, ze ogólna jedt stosowana w nagłych przypadkach jak liczy sie kazda minuta. Ja taka miałam bo u mnie było zagrożenie zamartwica płodu.
Ale w razie czego to naprawdę nie jest straszne. Ja przez ostatnie 7 lat miałam przynajmniej 7 razy narkozę.
A u mnie w porządku wyniki dobre, cisnienie sie unormowalo. Wiec pewnie przede mna miesiac leżenia. Polozna mi powiedziała, ze oni tu boją sie tych ciśnieniowych bo z tym nie ma żartów. Pewnie dlatego ordynator nie chce mnie wypuścić.
Mały jest większy o trzy tygodnie niz z terminu.

Także leżymy dalej....

Jestem w 34tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Witajcie ;)
Firana CRP mialam delikatnie podwyzszone , a bialko w moczu ok o ile dobrze kojarze bo wlasnie wynikow nie mam przy sobie akurat :/
Co do cisnienia to minimalnie spadlo w w granicach 125/86 dopiero wczoraj o 23 jak zmierzylam 3 raz juz bylo 120/79 :) niedlugo znowu bede mierzyc.
mama 4 nie wiem o co wlasnie tu chodzi, ale ja juz chyba na wszystkich patrze pod tym wzgledem ze pewnie chodzi o kwestie finansowe. We wtorek umowilam sie do niego na wizyte po 1 pokaze mu to cisnienie , a po 2 zagadam z tym porodem czy jesli tak mnie ciagnie do innego szpitala czy tam zrobi mi cc?zobaczymy co powie :)

reklama
Jesteśmy po wizycie. Gbs mam ujemny, Szyjka ok. -bez zmian, gin mówił że raczej wszystko wskazuje na to, że spokojnie donoszę do terminu cesarki
czyli do 7.11.:happy2::happy2::happy2:
Maluch waży 3180( 34tyg. i 4 dni) więc nadal waga jest wieksza. Wygląda że do 38 tyg. czyli terminu cięcia może dobić do 4kg.Kość udowa jest idealnie na ten wiek ciąży, a brzuszek aż o 4 tygodnie do przodu:surprised:
Pytałam gina o te rozbierzności ale stwierdził że to nic niepokojącego, po prostu taka imdywidualna cecha i dodał że gdyby każdy człowiek był taki sam to świat byłby nieciekawy:cool2:
Pytałam też o rodzaj znieczulenia podczas nieplanowanego cc i faktycznie tak jak pisałyśmy jeśli tylko nie ma jakiegoś dużego zagrożenia dla mamy czy dziecka to robią podpajęczynówkowe czyli narkoza to ostateczność.

Do góry