reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Milia dziękuję za odpowiedz, zdjęcie prześliczne będzie super do ramki.

Ja juz mam zwolnienie do terminu porodu czyli do 2.11. I dobrze chociaż to już z głowy.

Firana co u Ciebie?

Pterusinska u nas w Trójmieście w tym szpitalu w którym rodziłam niko tez czekają do skurczy bo to podobno lepiej dużo dla dziecka, no ale rozumiem cie bo ja w sumie w dużej mierze zmieniłam szpital przez to bo się bałam ze mi jej wcale nie zrobią bo np miejsc nie będzie.

reklama
Katrineczka, ja boję się też o znieczulenie. Jeśli cc będzie szybkie kiedy poród się już zacznie to czeka mnie narkoza.. A wolałabym jednak być świadoma wszystkiego co się dzieje.

Ja niestety nie mam możliwości zmiany szpitala, u mnie w mieście jest jeden duży, a najbliższy w innym mieście jakieś 100km..

Dokładnie boję się tego że nie dostanę wcześniej terminu na cc tylko że skurczami dopiero i zdecydują o narkozie. Chociaż z drugiej strony przecież jak poród sn nie postępuje i jest decyzja o cc to i tak znieczulaja podpajeczynowkowo a nie w narkozie. To zawieszenie w nieświadomości jest dla mnie najgorsze. Dzisiaj miałam wrażenie że mała jest w poprzek.

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Katerineczka a gdzie rodzisz? Podobno w trójmiejscie ostatnio szał porodowy, nigdzie miejsc nie maja.. ja mam nadzieje ze mnie z Wejherowa nie odeślą jak sie juz zacznie, skoro moja gin tam pracuje...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ivi na Zaspie, mam nadzieje ze mnie przyjmą, byłam tam tydzien temu w związku z ciśnieniem i lekarz kazał się stawić 26. Cos w tym moze byc ze jest jakis szal bo ja bylam zdxiiwona ze mnie nie zostawili w szpitalu, potem usłyszałam rozmowe lekarza ze tylko jedno miejsce jest. O tej pełnej narkozie w razie szybkiej cc tez słyszałam :( no nie wiem co Wam powiedzieć naprawdę, mam takie same obawy jak Wy.

W poniedziałek mam wizytę u mojego prowadzącego-rodzinnego i zobaczę co mi powie, to będzie 37+4 więc już czas najwyższy na jakąś decyzję. Tak mi się przynajmniej wydaje..

Katarineczka to 3tygodnie temu podobno odsyłali ze wszystkich szpitali i sugerowali.. uwaga.. Tczew ... a u nas położnictwo było az przepełnione.. ciekawe jak bedzie teraz po pełni.. bo to zwykle idzie w parze...

U mnie tak właśnie wyglądała decyzja podobno już nigdzie nie ma zapisów na cc. Ale jaka jest rzeczywistość to nie wiem. Ivi jak masz lekarza z Wejherowa to bym się nie obawiała, uzgodnij z nim tylko ze w razie czego się powołasz na niego albo może masz możliwość zadzwonić do niego jak się poród rozpocznie?
Nie chce straszyć ale to się już chwile ciągnie to odsylanie. .. Z Wejherowa odsylają tez do Lęborka a o Tczewie tez słyszałam i Kartuzach.
Ivi będę rodziła raczej przed Tobą wiec zdam Ci relacje :)

Nie, ale sadze ze nie powinni robić akcji żadnych.. lekarz z tamtąd, 3poprzednie porody tam.. nie dam sie wyprosić bo nigdzie dalej nie dojadę :D

reklama
Z tą narkozą to chyba nie do końca tak jest. Znieczulenie ogólne do cc stosują tylko w ostatecznośći- jedną przyczyną jest przeciwskazanie do znieczulenia zewnątrzoponowego i podpajęczynówkowego a drugą sytuacja gdzie liczy się każda minuta czyli w sytuacji zagrożenia życia dziecka lub matki np. odklejanie łóżyska. Kiedyś oglądałam chyba "Moje 500 gram szczęścia" i pokazywali kobietę , którą przyjęto w trakcie odklejania łożyska. Miała cesarkę właśnie pod narkozą.

Ivi- świetne nastawienie. Z takim podejściem na bank Cię nie odeślą;)

Do góry