reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Ja tez juz po wizycie. Młoda nadal Mała, ciut poniżej normy ale ma 2400 czyli w tyje około 200gram na tydzień. Przepływy wszystko ok. Szyjki juz usg nie mierzył tylko palcami, powiedział ze prawie jej nie ma ale na tym etapie to moze być norma, rozwarcia brak. Mam odstawiona luteinę (ale chyba do niedzieli jeszcze na noc sobie poaplikuje by z 2 dziennie od razu na 0 nie zejść [emoji848]) Zapisał mi Aspargin i kazał brać 4x1 tabletkę, ale ja żadnych napięć etc nie mam. Pobrał GBS i kazał powtórzyć na świeżo hbs. Następna wizyta za dwa tygodnie chyba ze trafie na porodówkę do tego czasu;) mi sie nie spieszy z uwagi na wagę małej wiec powiedział ze mam nie szaleć i dalej sie oszczedzac... zobaczymy jak bedzie.

Co do szycia to ja miałam czyszczona macice po pierwszym porodzie z uwagi na niepełne łożysko i miałam narkozę taka na 20 minut zaczęłam sie wybudzać jak mnie szyli.

Pytałam mojego tez co mogło spowodować ze teraz ta szyjka tak sie zachowywała jak w pierwszej ciąży biegałam właściwie do ostatniego dnia, powiedział ze ogólnie poród, każdy ingerencja w szyjkę, masaż szyjki przy porodzie, porodu vacum, kleszczowe etc. Była dyskusja co do tych masaży to może lepiej nie ingerować jak potem jeszcze chcecie rodzic i pozostawić sprawy naturze:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, i ja dzisiaj wizytowałam. Mała Julka 2500 mniej wiecej ( zaczynamy 36 tydzien ) ustawiona głowa w dół ale ma jeszcze duzo miejsca , gin mowi ze jeszcze dobre 4 tygodnie bo szyjka długa , wszystko zamknięte na amen. Następna wizyta 26 , zrobiła wymaz i mam zrobić morfologię oraz spotkać sie z anestezjologiem. Boże nie wiem jak ja wyczymam jeszcze 4 tygodnie , ledwo sie ruszam :-)
Gratuluje waszych wizyt :-)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Gratuluje mamuski udanych wizyt!
Ja dzis myslalam ze umre, bole brzucha i plecow bo dzidz sie tak wierci. Szyjka 3,5 cm i trzyma sie tak od 2 miechow, zamknieta.

Pucek ma juz 3 kg [emoji7] i jest strasznie aktywny, gin nawet narzekal ze ciezko zbadac.

1476383808-nmrlkh.jpeg

Melduje sie z lozka szpitalnego. U gina wychodzilo dziwnie wysokie cisnienie i polozyl mnie do szpitala :-/
Akurat trafilam na zmiane zmian i Pani Doktor mnie przyjmujaca w miare ok, ale polozna byla okropnie nie mila. Zmierzyly mi cisnienie i bylo 140/80 a ona skomentowala to ze szpital ma cudowna moc uzdrowiania dajac mi do zrozumienia to ze lekarz skierowal mnie do szpitala przez znajomosci...
Pozniej czepiala sie mnie caly czas az sie poplakalam i na koniec powiedziala ze cos na uspokojenie bedzie trzeba mi dac. Co za babsztyl :-(
U dzidka ok. Wazy ok.3800 (pomiar szpitalny) na ktg wyszly podobno skurcze ktorych ja nie czuje...
Moj gin.nie zbadal ani mnie ani dziecka. Odrazu wypisal skierowanie i kazal jechac do szpitala abym zdazyla przed 19 przed zmiana zmian. Powiedzial ze moglby przepisac lek na cisnienie ale nie darowalby sobie kiedy na tym etapie cos by sie stalo.

Priinceseczka, to się porobiło... Co za wredny babsztyl :( A jakiś lekarz jeszcze z Tobą rozmawiał, czy zostaniesz już do porodu czy jeszcze wyjdziesz, czy dopiero na porannym obchodzie czegoś się może dowiesz?
Duży maluszek :) Trzymaj się tam :*

Gratuluje udanych wizyt!

Princeseczka babsztyl wredny ale bardzo dobrze ze gin zareagowal, ciekawe czy to juz cos sie rozkreca czy przepowiadajace

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Milia pewnie juz zostane... to 37/38 tydzien i te skurcze niby... nie wiem czy mnie wypuszcza. Ruchy tez mam liczyc. Nie chce tu byc :-/ pewnie czegos wiecej sie dowiem rano. Chcialabym wyjsc..

Pronceszeczka tak to jest wlasnie kurde jak trafisz na wredote to i super szpitalowi opinie popsuje:( trzymaj sie! Ale pięknie wazy Twój, moja to kruszyna.

Netta mi mówił ze 10 ruchów minimum w godzinie aktywności malucha.

Princeska co Ty w tym szpitalu robisz. [emoji58] dobrze że lekarz nie zbagatelizowal ciśnienia. Tam jesteście bezpieczni. Jesteś w tym samym co Nika?

Co to się dzieje z tym ciśnieniem na koniec. Co chwilę ktoś w szpitalu z tym ląduje [emoji53] to się jakoś czuję jak ma się wyższe ciśnienie? U mnie to raczej jak u mili. Najwyżej było 110/70.

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

reklama
Priinceseczka, właśnie dziś chyba na głównym pisałam, że w poprzedniej ciąży nie czułam skurczy, a na ktg regularne były i ponad 100% ;) Lepiej chyba, żebyś już została.

Do góry